2016. március 3., csütörtök

Két bejátszás ma estére A Kiválasztott 2. rész DVD-jének extráiból

Bár szinte már lemondtam róluk, mégis megérkeztek a mai videók is a Kiválasztott 2. rész DVD-jéről, rögtön kettő is, holott a produkció Snapchat-jén egy harmadik anyag van fenn - Julianne Moore-ral -, szóval nem kizárt, hogy az is előkerül majd valamikor.

Ma az első bejátszás az USA Today cikkében jelent meg, ahol az utolsó film berlini forgatási helyszíneiről beszél a díszlettervező Philip Messina és Jennifer Lawrence is.


Jen elmeséli, hogy majdnem nemzetközi konfliktusba is keveredtek a forgatás miatt, mert annak a területnek a közelében élők, ahol a 2. körzetben játszódó jeleneteket forgatták, éppen néhány héttel korábban szavazhattak arról, hogy szeretnék-e lebontani azt az épületet vagy inkább megőriznék történelmi emlékhelyként. A környék lakói ez utóbbira szavaztak. Amikor aztán megjelent a stáb és műrombolást végeztek a forgatás kedvéért, a környékbeli lakók teljesen kiakadtak, mert azt hitték, semmibe vették véleményüket.
A Kapitólim lerombolt, külvárosi részeinek forgatását egy régi, elhagyatott szovjet bázison végezték, de szerencsére itt már bármilyen szükséges rombolást elvégezhettek, erről már Philip Messina mesél.

A másik videóban a film készítői próbálják meggyőzni a rajongókat arról, hogy márpedig szükség volt a könyv két filmben való bemutatására. Mondjuk szerintem, akit edig nem győztek meg, azt eztán sem fogják.


Nina Jacobson arról beszél, hogy ebben az utolsó könyvben Katniss és Peeta olyan sok minden mennek keresztül, hogy azt kár lett volna rövidebben bemutatni.
Francis Lawrence a két rész különbözőségéről igyekszik meggyőzni minket: A Kiválasztott 1. rész az egész történet mélypontja. Katniss kiszorul a cselekmény középpontjából, megpróbálják manipulálni, sokkal politikaibb jellegű a témája, kevesebb benne az akció, most először nincs benne Viadal, míg A Kiválasztott 2. részben Katniss újra a történések középpontjába kerül és visszaveszi a hatalmat élete felett.
Jon Kilik szerint is itt érik meg Katniss igazán, lassan megérti, miről is szól ez a harc, hogy mi a tét számára, és lassan meglátja, mi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése