2016. március 25., péntek

Effie Alexander McQueen ruhái a sorozatban

Igazán jellegzetesek a sorozatban Katniss és Peeta kísérőjének, Effie-nek a csúcsdivatú ruhái, amelyeknek nagy részét Alexander McQueen tervezte. Ez a cikk ezeket az izgalmasabb darabokat járja körül, képekkel és gifekkel a ruhák eredeti bemutatóiról és a filmből. Ezen párhuzamok miatt még számomra is izgalmas, aki pedig alapvetően nem érdeklődök a divat iránt.

Ha szereted a divatos ruhákat a filmekben, mindenképpen érdemes megnézned Az Éhezők Viadala filmeket. Próbáld többször újra- és újranézni úgy, hogy csak a ruhákra összpontosítasz. Megéri!!

A hollywoodi filmekben csak ritkán mernek kiállni a környezetéből kirívó, karakterhez illő és meghökkentő stílussal. Mintha a filmeknek csupán ebben a néhány jelenetében kellene mindent beleadnia a szóba forgó karakternek a divat és minden más szempontból is.

Tekintsük példaként Elizabeth Banks Éhezők Viadala karakterét, Effie Trinketet - akinek kapitóliumi stílusa több, mint kiemelkedő: egyenesen felháborító!
Neve Effie, az Euphemia rövidítése, amely a görög "dicsőített" kifejezésből ered, és bár az egyik legszegényebb körzetet, a 12.-et képviseli, Effie stílusa épp olyan túláradó, mint ő maga. Divat szempontjából azonban ez nem probléma. Trish Summerville, a Futótűz jelmeztervezője, aki jelenleg Hollywood egyik kedvenc jelmeztervezője, pontosan tudta, hogyan érdemes öltöztetni a különc karaktert: Alexander McQueen ruhákat adott rá.

Ezek közül sokak egyik legnagyobb kedvence McQueen Pompás Királylepke ruhája, amelyet Effie a tőle kissé elütő, Iris Van Herpen 2012-es tavaszi kollekciójából származó tüskés magassarkú cipővel viselt.
A 2011-es Tavaszi-nyári kollekció részeként bemutatott darab jól illeszkedik Effie Trinket érzelmi fejlődéséhez. Anélkül, hogy spoilereznénk, nem mondhatunk túl sokat, szóval innentől inkább a sorozat divatelemeit emelem ki és elmondom, mennyire imádom Effie ezen Aratási ruhájának szépségét és kontrasztos sokszínűségét. Vegyük észre, hogy aranyszínű parókája hogy illik Katniss aranyszínű Fecsegőposzáta kitűzőjéhez.






Effie a következő rózsaszínű ruháját az Éhezők Viadala: Futótűz című filmjének karakterposzterén is viselte [emlékeztek még ERRE?]. Az újabb Alexander McQueen mestermű 2012-es Őszi-téli kollekció része. 




Ez a lila bolyhos ruha is Effie ruhatárának része lett. Igazán puha és lenyűgöző, főleg ha egy hozzáillő frizurával viselik. Vegyük észre, hogy a ruhához egy lenyűgöző pata-szerű cipőt is tervezett a McQueen divatház. A cipő épp olyan kényelmes, mint Iris Van Herpen tüskés csizmája. A ruhával Trish Summerville valószínűleg azt szeretné kifejezni, milyen érzékeny problémái vannak Effie-nek ebben a filmben és hogy milyen nevetséges a kapitóliumi divat.

Mind a piros, mind pedig ez a levendula színű ruha a Futótűz első felében látható, amikor Effie-re még nagyon erősen hatnak a kapitóliumi hatások, és ezért sokszor úgy néz ki, mint egy rajzfilmfigura. Ezzel ellentétben a Futótűz második felében sokkal emberibb a megjelenése és nagyon jól jellemzi az ott történteket is.




És végül ott az a fekete-fehér prémes gallérú kabát, amelyet Effie a Győzelmi Körút kezdetén visel. Ez a darab a 2012. évi Őszi-téli kollekció egyik eleme, ami ugyan egy elég komplikált darab, mégsem olyan látványos, mint a többi.




Forrás - szöveg és képek: Stylefrizz - gifek: BrentOfTheFabulousWild Tumblr

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése