2016. március 5., szombat

Rejtett tartalom A Kiválasztott 2. rész Blu-Ray-én

Hét elején már majdnem megremegett a kezem, hogy írok egy bejegyzést, hogy kezdjétek szokni a lyukas napokat, mert fogynak az anyagaim. Most meg ott tartok, hogy nincs idő fordítani a jövő hétre tervezett interjút (ami amúgy szintén azóta került elő!!), nem beszélve a fanfic végéről (nyugi, az eheti már kész, azt olvashatjátok holnap :), mert akárhányszor a gép elé kerülök és bármi mással foglalkoznék, előkerül valami érdekesség hamarosan megjelenő Kiválasztott 2. rész DVD-ről. Így van ez most is.

Az Éhezők Viadala Blu-Rayek esetében hagyomány már - és sajnos ez a DVD-kre nem vonatkozik - hogy valamiféle izgalmas, rejtett tartalommal készülnek a stúdiónál.
Az Éhezők Viadala Blu-Ray-én egy titkosított üzenet volt olvasható a Nagy Mészárlásról és a 13. körzet létezéséről, a Futótűz Blu-Ray-én pedig a Zugról nézhettek meg az érdeklődők egy kisfilmet.

A Kiválasztott 1. rész Blu-Ray verziója Katniss eredeti, bénán sikerült forradalmi promófilmjét láthatták - szerintem már csak a kinti - rajongók, itthon legalábbis nem rémlik, hogy bárki jelezte volna, hogy megvolt ez az anyag. (Na, akkor most meg lehet nézni, akinek BD verzió volt, nekem DVD) Tavaly nem került elő az a videó, és YT-on most sem látom, szóval beteszem Twitterről.


Az alábbiakban a QuarterQuellOrg szerkesztőnek írását olvashatjátok a Kiválasztott 2. rész DVD-jéről és annak rejtett tartalmáról.

Mióta A Kiválasztott 2. részének DVD/BD megjelentésének bejelentése óta azon pörögtünk, hogy az első film óta ez az első DVD/BD, amelyen nem lesznek törölt jelenetek. Francis Lawrence bizonyos interjúkban ugyan jelezte, hogy a korábbi filmekkel összehasonlítva kevesebb törölt jelenet várható, de azért van pár momentum, ami nem került be a film végső verziójába. Ilyen egy Katniss és Haymitch közötti videóbeszélgetés és egy olyan momentum, amikor Katniss megöl egy ártatlan civil nőt, amelyet Párizsban vettek fel [és láthattunk a forgatásról készült videóanyagokban. Nekem is megvolt, de leszedték magát a videót, szóval hiába is linkelem.]

Szintén hagyomány, hogy a Lionsgate izgalmas rejtett tartalmakkal látja el ezen filmek Blu-Ray verzióit. [Ezeket én már fentebb taglaltam.]

Itt jön képbe a mai hír, amely a sorozat DVD/BD-inek Fülöp-szigeteki forgalmazójától származik, aki közleményében elárulta, hogy a film Fülöp-szigeteki Blu-Ray verzióján látható lesz 3 törölt jelenet. Bár a közleményből nem derül ki egyértelműen, hogy ezek a jelenetek A Kiválasztott 2. részéből származnának, de hát honnan máshonnan származnának?
Forrás: QuarterQuellOrg

Amúgy ezen a bizonyos Fülöp-szigeteki DVD/BD verzión rajta lesznek a Target számára készült extrák is, és erről európai viszonylatban is olvastam a héten. Mivel tavaly mi is megkaptuk ezeket is, talán joggal lehet reménykedni bennük idén is. Más kérdés, hogy a DVD/BD magyar verziójának specifikációját még mindig nem látom, ha valaki belefut, e-mailben (hungergames111 kukac freemail.hu) címre küldheti a linket, de persze én is, amint látom, megosztom, tudjátok.

1 megjegyzés:

  1. Hatha megis betesznek párat a 2.részből. Például amit egyszer kitettel Ancsi. A kavargó osvenyes rész. Az se került bele.
    De erdekel a nőt lelövi rész meg a videobeszelgetes is.
    Illetve izgatottan varom a plusz futotuzes kivágott tartalmat

    VálaszTörlés