2016. március 16., szerda

Stef Dawson és Patina Miller Éhezők Viadala karaktereikről

Az erős női karakterekről sem lehet eleget beszélni. Ezúttal a Popsugar cikkét olvashatjátok.


Noha A Kiválasztott 2. részének Katniss Everdeen a főhősnője, van azonban a filmben néhány karakter rajta kívül is, akik mellett nem lehet elmenni szó nélkül. Egy lázadás és háború által uralta világban a sorozat legfontosabb témája az életben maradásért való harc. Míg Katniss Everdeen a Viadalt nyerte meg, Annie Cresta és Paylor parancsnok is megvívja maga csatáját. Ezen karakterek és az őket alakító színésznők nem csupán az erős női karakterek iránt növekvő igényt jelképezik, de bennük is megvan az a szikra, ami a Lángra Lobbant Lányban. 

Tavaly novemberben az utolsó film New York-i premierjének vörösszőnyegén nyílt lehetőségem, hogy a film két színésznőjével, Stef Dawonnal és Patina Millerrel beszélgessek, ők pedig épp olyan inspirálóak, mint az általuk alakított karakterek. A folytatásból megtudhatod, mit mondtak a filmről és karakterükről magához a Fecsegőposzátához képest.


Stef Dawson: Annie Cresta


Karaktere legjobb tulajdonságáról: "Szerintem az a képessége, hogy a reménybe tud kapaszkodni és hogy feltétel nélkül szereti Finnicket, ahogyan a férfi is őt, és az, hogy úgy dönt, továbbra is küzd az életben maradásért, mert Annie harca saját elméjében zajlik. Ez nem fizikai jellegű dolog. Szóval szerintem ez egyrészt szép dolog, másrészt pedig olyasvalami, amivel minden ember képes azonosulni."

Annie és Finnick szerelméről: "Ez határozottan feltétel nélküli szerelem. Ők ketten elátkozott szerelmesek. Egymás lelki társai, ez nem is kérdés. Van egy szép sor a könyvben, miszerint ' Ha valaki rájuk pillant, semmi kétsége nem lehet afelől, hogy ez a két ember szereti egymást.', ami azt sugallja, hogy úgy szeretik egymást, amilyenről mindenki álmodik. "

Finnick és Annie szerelmének összehasonlítása Katniss és Peeta szerelmével: "Szerintem Katnissben fokozatosan alakul ki a szerelem érzése Peeta iránt a könyv során, míg Finnick és Annie esetén soha senkinek nincsenek kétségei. Gondolok itt arra, hogy Finnick ugyan eljátssza, hogy milyen erős, de igazából ez az erő Annie-től származik. A szerelem bonyolult dolog, nem igaz? Mégis Annie és Finnick esetében mi sem egyszerűbb ennél."

Patina Miller: Paylor Parancsnok


Mit szeret legjobban Paylor alakításában: "Legjobban azt szeretem a karakter alakításában, amikor ennek a nőnek szenvedélyességét, rettenthetetlenségét fogom meg. Nem sokszor láthatunk olyat egy filmben, amikor egy nő erős és összetett személyiség és hozzá hasonló dolgokat tesz, szóval emiatt tényleg nagyon izgatott voltam, hogy megkaptam ezt a lehetőséget."

Mit remél, karaktere hogyan inspirálja a nőket: "Remélem, arra inspirálja majd a nőket, hogy hallassák a hangjukat, hogy kiálljanak azért, amiben hisznek, és hogy nem kell egy nőnek csak úgy csendben elüldögélni a sarokban."

Arról, hogy Paylor nagyban hasonlít Katnisshez: "Szerintem abból a szempontból mindenképp hasonlítanak, hogy mindketten kiállnak azért, amiben hisznek. Hogy tudják, hogyan kell bánni az emberekkel. Képesek a tömeg élére állni és tekintélyt parancsolni. Szerintem az egyik legjobb dolog a filmben, amikor Katniss eléri, hogy Paylor parancsnok végignézze, hogyan teszi ő a dolgát. Amikor A Kiválasztott 1. részében Paylor égre láthatja, amint Katniss akcióba lendül, és jó látni, hogy van valaki, aki hasonlóan gondolkodik, és akivel Paylornak vannak közös tulajdonságai. Ő maga is felnéz Katnissre."
Forrás: Popsugar

1 megjegyzés:

  1. Miert van az ,hogy olyan idősnek néz ki Stew , a filmben annyira nem. Jo mondjuk a sok smink.

    VálaszTörlés