2016. március 18., péntek

Plutarch levele Katnissnek

Tudom, sokan szeretitek az Egyszer a jövőben... gifes rovatát, most azonban az utolsó filmből hozok egy sorozatot, amelyben talán nem is maguk a képkockák a lényegesek. 
Plutarch levele sarkalatos pontja a filmnek, és olyan szépen lett megoldva itt Hoffman hiánya. Itt most előbb a levél, majd az ugrás után a képek is... Nem teljesen a filmes változat, mert nyilván nem emlékszem rá szóról szóra, de remélem, sikerül így is szépen lefordítani:

Katniss,

Ma este a nyilad talán megdöbbentette az országot, én azonban most sem lepődtem meg. Pontosan az vagy, akinek mindig is gondoltalak. 
Bárcsak méltó módon elbúcsúzhatnék tőled, ám most, hogy Snow és Coin elnök is meghalt, hamarosan eldől az ország sorsa, engem pedig jobb, ha nem látnak a közeledben.
Ma este a tizenkét körzet vezetője szabad választásokat ír ki. Nem kérdés, hogy azt Paylor fogja megnyerni. Ő lett az ésszerűség hangja.
Sajnálom, hogy olyan sok teher került a válladra. Tudom, ez alól soha sem menekülsz majd, de ha még egyszer újrakezdhetném, tudván, hogy ez lesz a vége, megtenném.
A háború véget ért. Most abban a szerencsés időszakban vagyunk, amikor mindenki egyet ért abban, hogy a közelmúlt borzalmainak nem szabad megismétlődnie. Persze mi is ostoba, ingatag emberek vagyunk, gyönge memóriával és az önpusztítás nagyszerű adományával. De ki tudja? Talán ezúttal tényleg megtanuljuk.
Elértem, hogy elhagyhasd a Kapitóliumot. Most jobb, ha nem vagy szem előtt. Amikor azonban eljön az ideje, Paylor kegyelemben részesít majd. 
Az ország megtalálja a maga békéjét. Remélem, Te is megtalálod a Tiédet.

Plutarch



- Nos, Plutarch küldött neked egy levelet.
- Nem érdekel.
- Soha nem könnyíted meg mások dolgát, ugye? Na, nem baj, majd én felolvasom neked.





Forrás: Mycrawft Tumblr

5 megjegyzés:

  1. Én egy percig sem gondoltam úgy Plutarchra, aki csak a saját érdekei miatt csinálja azt, amit csinál, vagy, hogy olyan lenne mint a többi Játékmester. De ezzel a levelével ha még lehet, még jobban megbizonyosodtam arról, hogy Plutarch igen is jó. Nem egy önző, kegyetlen ember, akinek csak a nézettség számít. Elég csak végig gondolni, hogy miket tett a filmek/könyvek során.
    Hihetetlen, hogy csak ránézek Jen arcára, aki Katniss megtörtségét játssza el és máris beleélem magam a helyzetbe, meg úgy az egész THG-be, amit sajnos már moziban nem tehetek meg, ezért nagyon köszönöm ezt a posztot :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jo volt olvasni😊 Viszont nekem teljesen elfert volna a kivágott rész az idézettel.
    "Néha a vezető szerepe nem mas ,mint hogy fényével mutassa...srb. Szerintem beleillett volna. De oka volt gondolom h kikerult

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tééényleg, ez eszembe sem jutott!

      Törlés
    2. 😊 Jaj remeleme nem értetted felre. A filmre ertettem😊 Csak legyen benne a torolt jelenetek kozott😊

      Törlés
    3. Értettem persze. Az a mondat benne volt az egyik előzetesben, de végül a filmből kimaradt.
      Törölt jelenet pedig max a BD-n lesz, de nem tudom, a magyaron is lesz-e rejtett tartalom. :/

      Törlés