2016. március 10., csütörtök

Luke Hemsworth interjúja Liam Hemsworth-szel

Egy érdekes próbálkozásnak lehetünk tanúi a HashtagLegend oldalának köszönhetően, ahol egy rövid bevezetőt követően Luke Hemsworth, Liam egyik bátyja készít interjút Liam-mel. Tekintve, hogy a három főszereplő egyikéről van szó (és mert amúgy is kedvelem Liamet), a teljes anyagot olvashatjátok.


Ő az utolsó a jóképű, keményen dolgozó fiatal ausztrál színészek sorában, akik Hollywood fényéért és aranybányájáért hagyták el Ausztráliát. Otthon Liam az előtte járók bevált útvonalát követte karrierjének beindítása során: epizódszerepeket vállalt az Otthonunk és a Neighbours című helyi telenovellákban. Előtte már Chris, a középső Hemsworth fivér, a Thor főszereplője, Heath Ledger és Guy Pearce is ezt az utat választották karrierjük beindítására.

Liam akkor csapott le Hollywoodra, amikor Chris ügynöke őt is felhívta, hogy induljon a Thor főszerepéért. A szerepet végül nem kapta meg, ám amikor eljátszhatta az Utolsó Dal főszerepét, rengeteg rajongója lett. A film 2010-ben jelent meg a mozikban, Liam csillaga pedig emelkedésnek indult.

190 cm-es magasságával, égkék szemeivel és kisfiús külsejével Hollywood szívtiprója is lehetett volna, végigrandizgathatta, vacsorázgathatta és Instagramozhatta volna karrierje további részét. Liam ehelyett azonban továbbra is keményen dolgozott és Az Éhezők Viadalában való főszereplésével neve szinte mindenki által ismertté vált, miután együtt dolgozott és filmbeli szerelmesét alakította Jennifer Lawrence-nek. Legközelebb a Függetlenség Napja folytatásában lesz látható.

Liam életében nincs helye duzzadó egónak, két bátyja ellenőrzés alatt tartja. Illetve ahogyan az következő interjúnkból is kiderül, Liam és Luke is természetes és szerény maradt.



Luke: Liam, szia!
Liam: 'Napot, Luke!

Luke: Köszi, hogy elbeszélgetsz velünk. Egy kicsi, Phillip Island nevű szigeten nőttél fel Ausztráliában. Hogy jött képbe ez a hollywoodi attrakció?
Liam: Nos, miattad és másik testvérünk, Chris miatt kezdtem bele a színészkedésbe. Hollywood pedig onnan jött, hogy én már egészen kis koromtól amerikai filmeket néztem és kezdettől fogva az volt a cél, hogy egy nap Amerikába költözzek és amerikai filmekben szerepeljek. Aztán azt hiszem, amikor Chris már pár éve ott élt, volt egy menedzsere, Will, Will Ward, és miután beszéltem vele telefonon, elkezdett forgatókönyveket és ausztrálok számára szóló meghallgatási felhívásokat küldözgetni. Egyszer átrepültem a Thor próbafelvételei miatt, aztán végül itt ragadtam.

Luke: Ez nagyszerű. A Thorról viszont nyilvánvalóan lemaradtál. 
Liam: Igen, lemaradtam.
Luke: Egy másik Hemsworth-é lett a szerep.
Liam: Ez végülis jó dolog, nem? Kicsit durva lett volna, ha én kapom meg a szerepet.

Luke: Mióta itt vagy Hollywoodban, időd nagy részét Az Éhezők Viadalával töltötted. Hogyan változtak meg a dolgok ezalatt? Mit volt a legnehezebb megszokni?
Liam: Kezdetben azt volt a legnehezebb megszokni, hogyan közelednek hozzám az emberek, hogyan reagálnak rám. Az ember elveszti ismeretlenségét. És szerintem ez nyilvánvalóan olyasmi, amivel az embernek meg kell küzdenie ha sikeressé válik.

Ez egy kicsit még durvább lett, hisz Az Éhezők Viadalának már kezdettől hatalmas rajongótábora volt. Így aztán, mire kijöttek a filmek, de már előtte is az emberek megismerték az arcomat és a nevemet, erre pedig nemigen tudtam felkészülni.


Luke: Úgy gondolod, most nehezebb normális életvitelt folytatnod?
Liam: Ezt most egy másfajta normális élet - számomra legalábbis normális. Sejtem persze, hogy más esetleg azt gondolná hogy az a sok fura szarság, ami az életemben történik, nem normális. De sok nagyszerű dolog történt Az Éhezők Viadala óta és ez lehetővé tette, hogy nagyobb anyagi biztonságban érezzem magam és segítsek azoknak, akikkel törődök. És persze rengeteg ajtót is megnyitott előttem ebben a szakmában. Jobban ismernek Hollywoodban, és lehetőségem nyílik rá, hogy olyan rendezőkkel és színészekkel találkozzam, akivel csak szeretnék.

Luke: Mit gondolsz, az, hogy a barátaid sokat vannak veled, szintén segít abban, hogy szerény maradj és hétköznapi?
Liam: Igen, azt gondolnám, ez hatalmas szerepet játszik. A családom és a barátaim. Szerintem ez mindvégig állandó maradt és még mindig sokakkal jó barátságban vagyok, akikkel együtt jártunk gimibe.

Luke: Ha már itt tartunk, említetted, hogy nagyon közel állsz a bátyáidhoz. Mesélnél róla, miféle kötelék van köztünk?
Liam: (nevet) Hát, persze. Igazán szoros kötelék. Úgy gondolom, hogy az egész családunk... hogy olyan nagyszerű szüleink vannak, akik olyan igaz értékek mentén neveltek fel minket. Mindig is felnéztem a bátyáimra. Igen, nagyon közeli barátok vagyunk.


Luke: Általánosságban elmondható, és ez egy nehéz kérdés, mert az ember jó szerepekre vágyik, de mi vonz téged egy szerepben? Milyen szerepek érdekelnek?
Liam: Bármi, amiről árnyalt lesz egy karakter és nem ugyanolyan végig a történet során. Szeretem, ha van lehetőségem megmutatni valakinek két oldalát is. És ha van egy történet, amelyben ilyesmire lehetőség adódik, az határozottan tetszik. Hogy egy jó rendezővel dolgozhassak, akiben megbízok, úgy érzem az egyik legfontosabb kulcsmomentum, amit keresek mostanság és ebben egyre tudatosabb vagyok. Az ember nem akarja, hogy a forgatás kellős közepén elveszítse bizalmát a rendezővel szemben. Az ember azt szeretné, ha ez a bizalom a kezdettől a befejezésig fennállna, és szerintem egy színész ettől tudja jobban elengedni magát, hogy még lazább legyen és a lehető legjobbat ki tudja hozni magából.

Luke: Kik azok a rendezők, akikre felnézel és akikkel szívesen dolgoznál a jövőben?
Liam: Rendezők? Nem tudnék most konkrétat mondani.

(Luke közel hajol és úgy súgja)

Luke: Scorsese.
Liam: Scorsese persze. Ő egyértelmű választás, hiszen ő minden idők legjobb rendezője és néhány kedvenc filmemet is ő rendezte. Ha lenne rá lehetőségem, hogy együtt dolgozhassak vele, valószínűleg nem hagynám ki. Szívesen dolgoznék Ben Stillerrel is, szerintem ő is nagyszerű rendező, csodálatos rendező és azért is nagyszerű lenne vele együtt dolgozni, mert jól bánik a színészeivel. És Mel Gibson is hihetetlen rendező.


Luke: Sok jó film Ázsiából származik. Van olyan ázsiai színész vagy rendező, akivel szintén szívesen dolgoznál együtt?
Liam: Egy másik kézenfekvő választás volna Ang Lee.
Luke: Igen.
Liam: Ő is készített néhány hihetetlen filmet. A Túl A Barátságon csodálatos volt.
Luke: És mi a helyzet a Hulkkal?
Liam: A Hulk. Az már elég rég volt, nem?
Luke: Én azért szerettem. 
Liam: Szeretted? Én nem is igazán emlékszem rá. Az volt az, amelyiknek Eric Bana volt a főszereplője?

Luke: Kicsit gyakorlatiasabb témára váltva: a filmjeid nagy részében amerikai akcentussal beszélsz. Hogy csinálod? Még mindig kihívásnak találod vagy most már hogy itt élsz egy ideje jobban belejöttél?
Liam: Még mindig kihívás számomra és ez olyasvalami, amivel még sokat kell foglalkoznom. De határozottan könnyebb, mint volt. Szerintem minél többet használja az ember, annál jobban rááll az ember szája bizonyos szavakra. Csak meg kell szokni.
Luke: Úgy érzed, már nem kell annyit gondolkodnod rajta?
Liam: Határozottan nem gondolkodok rajta már olyan sokat, de néha, amikor nem figyelek rá oda, félrecsúszik a dolog vagy elkényelmesedek. De mindig hallom. Jó fülem van hozzá, és ha valaki számon kéri ezt egy forgatáson, akkor mindig hallom, mi a rossz és azonnal helyesbítek. De ez olyasvalami, amin még mindig folyamatosan dolgozom.


Luke: Láthatunk majd A Függetlenség Napja: Feltámadásban, ami júliusban jelenik meg, azt hiszem. Jól feltételezem, hogy július 4-re adják ki?
Liam: Nem, igazából pár héttel korábban jelenik meg. Június 24-től játsszák a mozik.
Luke: Jó. Nos, az így logikus. Rajongója voltál az eredeti filmnek?
Liam: Igen, kedveltem az első részt. Kösz, "Lucas". Nagyszerű kérdés, kösz, hogy megkérdezted.

Luke: Nyugi van. Közben rájöttem, hogy a kérdésnek van egy másik fele is. Az első fele, hogy rajongója voltál-e az első résznek, a második pedig, hogy hogy érzed, kihívást jelentett számodra egy új franchise-ban szerepelni, nos végülis egy lehetséges franchise egyik darabjában legalábbis?
Liam: Szerettem az első részt. Hat vagy hét éves lehettem, amikor az első film megjelent 1996-ban. Bár mire én megnéztem, addigra már nem ment a mozikban, videókazettán láttam. Emlékszel a hologramos másolatunkra?
Luke: Emlékszem.
Liam: Szerintem te vagy Chris vette.
Luke: Igen, szerintem én vettem.
Liam: Igazából nem nézhettem volna meg. Apa és Anya nem akarták, hogy megnézzem.
Luke: Nagyon szerettem Will Smith-t gyerekkoromban. Még mindig kedvelem.
Liam: Igen, egyértelműen. Nagyszerű volt ebben a filmben. Emlékszem, hogy először videókazettán nézem meg és nagyon tetszett. Gyerekként nem igazán értettem, miről szól a film, mégis nagyon élveztem.
Luke: Minden megvan benne, ami egy jó filmhez kell, nem igaz?
Liam: És első volt a maga nemében. Akkoriban nem volt még olyan sok nagyszabású világvégéről szóló film.


Luke: Akkor szerinted ez a film most emeli a tétet és a folytatások első része lehet?
Liam: Abszolút. Emlékszel, amikor az első filmben jöttek a földönkívüliek és milyen nagyok és különlegesek voltak? Na, most legalább százszor akkorák, még félelmetesebbek és veszélyesebbek.

Luke: Mesélj a szereplőtársakról. Van köztük pár nagy név, mint Jeff Goldblum, Bill Pullman és Vivica Fox. 
Liam: Izgatottan vártam, hogy együtt dolgozhassak ezekkel az emberekkel. Sok teendőm volt Jeff Goldblummal. Sok közös jelenetünk volt és a karaktereink háttértörténete is összefonódott kissé. Jeff Goldblum az egyik legérdekesebb, legkedvesebb, legviccesebb és legkülöncebb ember, akit valaha ismertem. Csodálatos ember. Jó volt körülötte sündörögni a forgatáson.
Minden a szereteten alapszik, ő pedig nem hoz döntést gyűlöletből vagy haragból, ebben nagyon tudatosan cselekszik.
Bill Bullmannal ugyan nem volt sok közös jelenetem, de sok időt töltöttem vele, de ő is ugyanilyen, az egyik legnagylelkűbb ember, akivel valaha találkoztam és nagyon intelligens is. Órákig képes beszélgetni az emberrel bármilyen témáról és nagyon határozott véleménye van a dolgokról.

Luke: Te pedig nem érted, amit Bill mond.
Liam: Igen, gyakran előfordul, hogy nem értem, miről is beszél, elveszek a részletekben, de azért így is nagyon érdekes hallgatni, amit mond.
Luke: Ismerem ezt az érzést.
Liam: Ő alakítja Thomas Whitman elnököt a filmben, és minden idők legnagyszabásúbb beszédeit adta elő. Pusztán hallgatni is jó a hangját.

Luke: Angelababy, a Hong Kong-i színésznő szerepel a filmben. Vele dolgoztál együtt?
Liam: Igen. Először is, szeretem azt a nevet. Ez egy nagyszerű név, Angelababy.
Luke: Azt hittem, csak elírás.
Liam: Nem. Ez az igazi neve. Nagyon aranyos. Volt pár közös jelenetünk. [Az IMDB tanúbizonysága szerint a színésznő eredeti neve Angela Yeung Wing, az Angelababy pedig a művészneve.]

Luke: Sok időt töltöttél már Ázsiában?
Liam: Ázsia több különböző részén töltöttem rövidebb időket. Voltam rövid időre Hong Kongban és elutaztam Pekingbe is.
Luke: És szörföztél egyet Balin.
Liam: Igen, voltam párszor Indonéziában is. Szerintem az az egyik kedvenc helyem ezen a bolygón. Csodaszép. És nagyszerűen alkalmas szörfözésre. És nagyon szeretem az ázsiai konyhát is.


Luke: Nemrégiben Asuztráliába is visszatértél dolgozni. Ott forgattad A Varrónő című filmet. Milyen volt visszatérni Ausztráliába és a saját akcentusodat használni a munka során?
Liam: Egy ideje már nézelődtem, mit lehetne otthon forgatni. Nagyon szerettem volna valamit Ausztráliában csinálni és a saját akcentusomat használni, hogy lássam, mi a különbség, ha a munka során a saját hangomat használhatom és milyen az, ha nem kell gondolkodnom,csak mondok mindent úgy, ahogyan eszembe jut.
Luke: És milyen volt, hogy érzed?
Liam: Sokkal szabadabbnak éreztem magam, elejthettem bizonyos dolgokat itt-ott, saját tapasztalataimból táplálkozhattam, és a dolgok is sokkal ismerősebbek voltak, mert minden sokkal természetesebbnek hangzott. Én pedig nagyon élveztem ezt, és élvezet volt Kate Winslettel is együtt dolgozni. Hihetetlen, csodálatos színésznő.
Luke: És Hugo Weaving-gel.

Luke: Mi volt a legjobb tanács, amit valaha kaptál valakitől?
Liam: Legjobb tanács? Hogy légy hálás, azt hiszem.
Luke: Légy hálás?
Liam: Légy alázatos. Légy hálás, szerény és alázatos.
Luke: És hogy érzed, te hálás, szerény és alázatos vagy?
Liam: Azt mondanám, hogy legtöbbször igen, szerény vagyok. Viccelődök bizonyos dolgokon. De jó dolog poénkodni a haverokkal, nem?


Luke: Ki a legenda számodra? Nem mond, hogy én, jó?
Liam: Nyugi, nem akartam. Valószínűleg, Apánk, Craig.
Luke: És mi a helyzet Anyával?
Liam: Anya és Apa.
Luke: Na, ez így már jobban hangzik.
Liam: Anya és Apa. Ők jelentik a legendát számomra. Két legenda. És a bátyáim, Luke és Chris. Legendás családom van.

Luke: Nos, Liam Hemsworth, köszönöm, hogy beszélgettél velünk.
Liam: Én köszönöm. Nagra értékelem, hogy ezzel foglalkozol.
Luke: Öröm volt számomra és szórakozás.
Liam: Köszönöm.
Luke: Találkozunk a kocsiban.
Forrás: Hashtaglegend

3 megjegyzés:

  1. Ez azért vicces lehetett. :D (egyébként az a film, amit Kate Winslettel forgatott Ausztráliában nem a Ruhakészítő?)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Múltkor még valóban az szerepelt az IMDB-n magyar címként, most meg már ez :O

      Törlés
    2. Huh oké. Fura. A Varrónő nem hangzik olyan elegánsan. O.o

      Törlés