2013. augusztus 5., hétfő

Jennifer Lawrence kisokos

Az Entertainment Weekly New Hollywood különkiadása azon 50 tehetség közé sorolta Jennifert, akik jobbá teszik Hollywood-ot és ezzel együtt a filmes szakmát. Ennek kapcsán készítettek egy cikket, amely egy időszalag segítségével mutatja be a fiatal színésznőt. Leginkább azoknak ajánlom a cikket, akik nem sokat olvastak még Jennifer Lawrence-ről, a többiek számára nem lesz túl magas az információtartalom. Báár, ez sem teljesen igaz. Mindig bukkanhatunk apró újdonságokra.

Amerika hősnője - Jennifer Lawrence

A félelmetesen tehetséges - és viccesen őszinte - 22 éves színésznő alig hat év alatt jutott el a szupersztárságig. Íme egy útmutató, amely karrierje legfontosabb megállóival ismertet meg bennünket.

1990 - 1990. augusztus 15-én született Louisville-ben, Kentucky államban. A családja Nitro-nak becézte. "Igencsak örökmozgó voltam."

2004 - New Yorkba vezeti az útja, ahol színészkedni kezd. Szüleinek leendő Éhezők Viadala-beli főszereplő társáról, Josh Hutchersonról mutogat újságcikkeket, mondván "Ő is Kentucky-ba való, és neki összejött. Én is képes vagyok rá."

2006 - Los Angelesbe költözik, ahol dajkaként dolgozik. Hamarosan megkapja első fontosabb szerepét a TBS Bill Engwall Show-jában. 

2007 - Meghallgatták az Alkonyat Bellája szerepére. "Szerintem még csak el sem olvastam a könyveket. Amikor megjelentek úgy voltam vele, "Hűű, oké. Akkor ezek szerint most ez a tuti."

2010 - A Hallgatás törvényének főszerepét játssza. A trampli szerep után egy szexi Esquire fotósorozat jelenik meg róla. "Úgy gondoltam, 'Csaj vagyok, és lehetek is csaj'. Az Esquire hatására kaptam meg a szerepet az X-Men-ben. Szakmai szempontból nagyszerű lépés volt."

2011. január - Oscar-díjra jelölik a Legjobb Színésznő kategóriájában a Hallgatás törvényében nyújtott előadásáért. Az újságok címlapjára egy dögös, vörös Calvin Klein ruhában kerül fel.

2011. február - Elsüt egy vérfertőző viccet bátyjával kapcsolatban a Rolling Stones-ban, amellyel előrevetíti, mennyire nem tud disztingválni, mit is mondjon. "Anyukám azt mondta: 'Jen, ebben nincs semmi vicces!'"

2011. március - Felajánlják neki Katniss szerepét az Éhezők Viadalában. "Fel-alá járkáltam, és azon gondolkodtam, hogy 'Még nincs késő, még mindig visszaléphetek és forgathatok független filmekben.' Anyukám azt mondta, hogy álszent vagyok, mert mindig azt hangoztattam, hogy 'Engem nem a film költségvetése érdekel. Hanem a történet.'"

2012. március - A legjobban kereső akcióhősnővé válik, amikor a Viadal 408 millió dolláros mozis bevételre tesz szert, a sorozat következő részére pedig 10 millió dolláros szerződést ír alá. "A hírnév megváltoztatja az embert. Mindig azt hittem, hogy én majd pontosan ugyanolyan maradok... de nem."

2013. február - Elnyeri a Legjobb Színésznő Oscar-díját a Napos oldalban mutatott teljesítményéért, és seregnyi rajongót szerzett az ekkor elhangzott köszönőbeszédével: "Köszönöm. Srácok, Ti most csak azért álltok fel, mert rosszul érzitek magatokat, amiért elestem [felfelé menet a lépcsőn], ez pedig nagyon zavarba ejtő."

2013. március - Újra együtt dolgozik David O. Russel rendezővel és Bradley Cooperrel [a Napos oldalban dolgoztak együtt], ezúttal a 70-es évek hangulatát idéző American Hustle című filmben.

2013. június - Az X-Men forgatása során bejelenti első produceri munkáját, a The Rules of Inheritance-et. "Szeretem a produceri munkát, mert az könnyebb, mint színészkedni. Na jó, csak viccelek."

Szkennek a folytatásban.






 Forrás: Lawrencenation Tumblr

3 megjegyzés:

  1. A három legjobb dolog Jenniferben: 1. Tehetséges, de nem öntelt. 2.Mindig nagyon közvetlen és vicces :) 3. Ő a tökéletes Katniss!

    VálaszTörlés
  2. 2004. Josh <3 Ez olyan aranyos!

    VálaszTörlés