2013. augusztus 1., csütörtök

Megosztotta a rajongókat Gary Ross visszatérésének lehetősége

A stúdió cáfolja az értesüléseket, de Ross rendezői visszatérése ártanak vagy használna a sorozatnak? - Avagy újra egy Yahoo Movies elemzés. Hátha ez most jó lesz. A remény hal meg utoljára :)

Ez csak nekem új kép, vagy volt ilyen az előzetesben?

Nemrégiben hallott pletykák szerint Gary Ross az elismert rendező és az első Éhezők Viadala film forgatókönyvírója valamilyen minőségben, valószínűleg producerként, visszatérne a sorozathoz a következő Éhezők Viadala film, a Kiválasztott gyártására. Ez a pletyka többnek tűnt, mint egyszerű internetes pusmogás, hiszen számos médium megragadta a hírt és tudósított róla. Aztán a stúdió cáfolta, hogy Ross bármilyen minőségben is részt venne a Kiválasztott gyártásában, az internetes rajongói fórumokon azonban még mindig téma Ross visszatérése.


A híresztelések igazságtartalmától függetlenül ennek napfényre kerülése hatalmas vitákat keltett a rajongók köreiben, hogy vajon Ross visszatérése jót tenne az Éhezők Viadalának vagy sem, illetve, hogy milyen minőséget tett le az asztalra az első film elkészítésével, és hogy a Futótűz vajon mennyire fog illeszkedni a munkájához. A Lionsgate korábban már bejelentette, hogy megtalálták a két részes Kiválasztott forgatókönyvíróját és Danny Strong az, aki akit erre a munkára felkértek.

Azok a részletek, amelyeket eddig már láttunk az Éhezők Viadala: Futótűzből, arra engednek következtetni, hogy a rendezés sokkal nagyobb szabású, mint a sorozat első filmje volt. Ha valamiért Ross-t kritizálni lehetett az első film rendezése kapcsán az az, hogy az operatőri munka túlságosan unalmas és fantáziátlan volt. [Szerintem meg nem volt fantáziátlan a film eleji kamerarángatás, volt abban ráció, csak konkrétan nézhetetlenné tette a film első 10 percét, sokan panaszkodtatok is erre az első film vélemény rovatában. :/] Másrészt viszont nem mehetünk el amellett, hogy a második Éhezők Viadala filmnek már sokkal nagyobb volt a költségvetése az első rész sikereinek köszönhetően, szóval Francis Lawrence számára a sokkal ambiciózusabb rendezésre azonnal lehetősége nyílt.

Amit Ross munkájában kifejezetten értékeltek a rajongók az az, hogy Ross jól tudta irányítani a színészeket. Az első Éhezők Viadala film számos rajongója azzal érvel, hogy Ross olyan rendező, aki igazán törődik és meg is érti a karaktereket és érzéseiket, és arra koncentrál, hogy ezeket meg is mutassa a szélesvásznon. Az Éhezők Viadala filmek esetében ez különösen fontos, hisz miközben a karaktereket bedobják egy olyan világba, ahol hatalmas, korszakváltó események történnek, ezek a könyvek kifejezetten karakter-vezéreltek, Katniss pedig egy különösen érzelemgazdag utazáson megy keresztül. A sorozat sok rajongója azt szeretné, ha ez az elem lenne hangsúlyos, nem a CGI trükközés, és úgy érzik, Ross bevonása a Kiválasztott elkészítésébe pozitívan hatna erre az aspektusra, hiszen ez nem jelentene negatív hatást a sorozat grandiózus jellegére sem.

A Lionsgate cáfolata ellenére még sok időnek kell eltelnie, hogy elkezdjék a Kiválasztott forgatását, így a stúdió kétségtelenül figyelembe veszi majd időközben a rajongók ezzel kapcsolatos véleményét is. Ez pedig erős érv amellett, hogy Ross újra részt vegyen az Éhezők Viadala harmadik részében, de hogy ez tényleg megtörténik-e vagy sem, az még a jövő zenéje.
Forrás: Yahoo Movies UK

Megint nem értek egyet, pedig nem vagyok filmszakértő, csak rajongóként néztem végig egy filmsorozat gyártását és egy másik felét, illetve annak előkészületeit. 
Három dolog. 1. Most őszintén: érdekelt bárkit is a Lionsgate-től, hogy kit akarunk Finnicknek? A rajongói oldalak Armie Hammertől és Garret tHedlundtól voltak hangosak és az első Sam Claflin pletykák után hatalmas zúgolódás folyt. És mégis ő lett, és mégis jó lesz. Várhatóan.
2. Én az érzelmi résztől sem félek. Az előzetes ebben is megnyugtat. Csak kockázzátok ki Jen arcát, amikor feljön az Arénába, vagy bármelyik pillanatot nézzük. 
3. Nem igaz, hogy sok idő van a Kiválasztott forgatásáig: másfél hónap. És az előkészületek bőven zajlanak, és a legtöbb szereplőt tuti ki is választották, csak még nem hozták nyilvánosságra...
Az viszont tény, hogy az anyagi feltételek kedvezőek Francis Lawrence számára és ezt részben épp Rossnak köszönheti, de hát könyörgöm: Ross maga mondott le, senki nem zavarta el a filmtől. Én azt se bánom, ha producer lesz, de ez rohadtul nem a rajongók véleményén múlik. Annál sokkal összetettebb dolog.

7 megjegyzés:

  1. Engem személy szerint nem igazán foglalkoztat a rendező kiléte mert az első rész is jó volt és szinte biztos vagyok benne hogy a második sem fog kudarcot vallani. Egyébkén a kép benne van az előzetesben :)

    VálaszTörlés
  2. Érdekesség, nem tudom hová írjam: az rtl-en épp most menő Revolutionben épp az a rész megy, amiben Dayo Okeniyi is feltünik. :) Eddig csak egy pillanatra látszott, meg is lepődtem, hogy ő az. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Komolyan? :O akkor ma megnézem hátha benne lesz :)

      Törlés
    2. A Revolution talán első nyolc részében Maria Howell (Seeder) is szerepelt:))

      Törlés
    3. Én nézem Revolution-t és nekem is nagyon ismerős volt a nő és szerintem is Maria Howell. Nekem is feltűnt, hogy a srác meg valószínűleg Dayo Okeniyi, rákerestem és tényleg ő volt az. :))

      Törlés
  3. Igazából én ebben csak azt nem értem, hogy még nem is láttuk a Futótüzet sem, de ők már nagyban A kiválasztott dolgain spekulálnak. Azt sem nagyon értem, hogy próbálnak itt különbségeket felállítani a két rendező munkássága között, holott Lawrence-től még csak két előzetest láttunk az Éhezők Viadala kapcsán, Ross-tól meg egy egész filmet.
    Tudom, hogy azért kell most írni ilyen cikkeket, mert mire a Futótűz kijön, már forgatni fogják a harmadik részt, de akkor is...ezek olyan mondva csinált problémák, amíg nem láttuk teljes egészében, hogy Lawrence milyen hatással van a sorozatra.

    VálaszTörlés