2013. augusztus 23., péntek

Hivatalos: A Kiválasztott filmek Cressidája Natalie Dormer

Na, váratlanul végre bejelentették az első Kiválasztott szereplőválogatás hírt.

Forrás: HungerGamesFB
Hivatalos sajtóközlemény:

A  Lionsgate a mai napon bejelentette, hogy Natalie Dormer csatlakozott az Éhezők Viadala: A kiválasztott 1. és 2. részének szereplőgárdájához Cressida szerepében.

Dormer jelenleg Margaery Tyrell szerepét alakítja a Trónok harcában, és látható lesz szeptemberben Ron Howard Hajsza a győzelemért, októberben pedig Ridley Scott A jogász című filmjében. Nemrégiben fejezte be a Posh című film forgatását is. 

Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott, 1. és 2. részéről
Suzanne Collins A Kiválasztott című regénye alapján Francis Lawrence rendezésében készülő Éhezők Viadala: A kiválasztott 1. és 2. rész című filmjei Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) kalandjairól szóló történet harmadik és negyedik filmjei lesznek, amelyekben a hősnő Panem körzeteinek élére áll a zsarnoki és korrupt Kapitólium elleni lázadásban. Ahogy a Panem sorsát meghatározó háború egyre kiterjedtebbé válik, Katnissnek rá kell jönnie, ki is ő valójában, kiben bízhat meg, mit kell tennie, miközben mindent egyensúlyban próbál tartani maga körül.
Forrás: Lionsgatepublicity

Cressida karakteréről így ír Suzanne Collins A kiválasztott című könyvében:

A négytagú tévéstáb két kövér kapitóliumi operatőrből áll [...] egy Cressida nevű rendezőnőből – kopaszra borotvált fején tetovált zöld indák virítanak – és vékonydongájú asszisztenséből, Messallából.
[...]
Lemászom a létrán. Ahogy a lábam talajt ér, az egyik testőr, Cressida meg a másik operatőr már vár rám. Arra számítok, hogy ellenkezni fognak, de Cressida csak int, és már indulunk is a kórház felé.
– Nem érdekel, Plutarch! Csak adjon még öt percet! – kiáltja Cressida.
Hülye lennék kihagyni egy ilyen lehetőséget, úgyhogy fogom magam, és követem Cressidát.
[...]
Most látom csak, milyen gyenge lábakon áll a sztorim. De ekkor Cressida ismét a segítségemre siet.
– Mert az utolsó két interjút, amelyet Caesar Flickerman Peetával készített, Snow elnök rezidenciáján vették fel. Plutarch szerint Peeta könnyen eligazodik ezen a helyszínen, amelyről amúgy szinte semmi információnk sincs.
Szívesen megkérdezném Cressidát, miért hazudik az érdekemben, miért harcol azért, hogy folytathassuk ezt az általam kitalált, eszelős küldetést.
A részletek Suzanne Collins: A kiválasztott című regényéből származnak.

A Kapitóliumból származó rendezőnő a teljes könyvön át végigköveti Katniss sorsát, és amiben csak tud segít a lánynak. Ebben a bejegyzésben megtaláljátok Nikola Fanart képét is a karakterről. 

18 megjegyzés:

  1. Á, látszik, hogy most ébredtem csak fel. :D
    Nézem, nézem a kép, nagyon ismerős,... de addig nem fogtam fel, hogy a Trónok harcában játszik. :D
    Nem tudtam, hogy szőke, mivel abban a sorozatban barna haja van, és úgy szoktam meg.
    Hát az biztos, hogy egy nagyon tehetséges színésznő. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Itt még haja se sok lesz, ahogy elnézem.
      Nekem meg - érdekes - de a neve ismerős, de ahogy nézem, milyen filmekben, sorozatokban játszott, azokat nem láttam.
      Mondjuk a Hajsza a győzelemért megnézős, majd ott látom.

      Amúgy engem Elizabeth Banks-re emlékeztet még kicsit. A karakterükben is van némi hasonlóság.

      Törlés
    2. Na, lassan, de beindul ez is :) Klassz hír :)

      Uhhh, Ancsi, a Rush nálam a nagyon-nagyon-nagyon várós kategóriában van :D (Forma-1, James Hunt, Chris Hemsworth - a 3. legnyomósabb érv :D )

      Törlés
    3. Mondjuk én beleszaladtam az előzetesébe kétszer a moziban (hja, aki kétszer nézte meg a Szemfényvesztőket ;) és nagyon tetszett az előzetes hangulata, és örömmel fedeztem fel Chris Hemsworth-t. Basszus, mennyire más azért, mint a Hófehér-ben volt :O

      Törlés
    4. Én is moziban néztem a Szemfényvesztőket, és lehet, hogy rábeszélem a párom még egyszer. :D
      A Rush előzetesét, még nem mertem megnézni, de annyit rágják a fülem, hogy ezt jelnek veszem. :D

      Törlés
  2. Jaj, de jó, én imádom Natalie Dormert, mind a Tudorokban, mind a Trónok harcában.:) Bár kíváncsi leszek ezzel a kopasz stílussal mit kezdenek, de szerintem tuti nem lesz kopasz. Na, majd meglátjuk. :)

    VálaszTörlés
  3. Közben rájöttem, hogy ez is egy komolyabb bejelentés sorozat első tagja lehet. Hisz van még: Coin, Boggs, Castor-Pollux (vagy nem), Messala, Paylor és Annie is. És még nyilván hagytam ki másokat is. Mindenesetre IZGI :)))

    VálaszTörlés
  4. Én nem ismerem annyira Natalie Dormert. De ezen a képen nem néz ki nagyon "kövér kapitóliuminak" . Viszon kíváncsi leszek rá kopaszon és zöld indákkal a fején. :))

    VálaszTörlés
  5. Úristen, Úristen. Jajjj. Imádom Natalie Dormert! A Tudorok, Trónok harca :D Szerintem nagyon jól meg fogja oldani, és még kopaszon is el tudom képzelni, bár érdekes lesz :)

    VálaszTörlés
  6. Én a Sherlock és Watson pár részében láttam, ott egy meglehetősen bonyolult karaktert kellett eljátszania, és nagyon ügyesen megoldotta (igazából miatta néztem meg ezeket a részeket). :) És nagyon-nagyon jó lenne, ha ez tényleg egy sorozat kezdetét jelezné. :)

    VálaszTörlés
  7. Jujj, ez nagyon jó! Én egyszerűen imádom a Trónok harcában is, és nagyon illik szerintem hozzá ez a szerep is, és remélem hogy jól hozza majd.:D

    VálaszTörlés
  8. Én is nagyon örülök neki, szeretem a Trónok harcában... amit remélek, hogy azt a csücsörítős nézését nem fogja bevágni, mert az idegesít, de annyi baj legyen. Jó választás. :D
    Egyébként szerintem is bejelentés-sorozat kezdődik, de az a Futótűznél hogy volt? Naponta tették ki a színészeket? Már nem emlékszem sajnos... :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen a csücsörítős nézés tényleg fura lenne :D Bár ahogy észrevettem ez egy picit a védjegye, a Tudorokban is ,,bevetette". De pontosan annyi baj legyen :)

      Törlés
    2. Toby! Mondjuk épp meg lehetne találni a választ az oldalon, de elárulom: teljesen összevissza jelentették be a szereplőket. Volt, hogy több napot kellett, egy-két hetet is várnunk kellett két szereplő között, de valóban volt időszak, amikor szinte minden nap kaptunk egy-egy új bejelentést. Azért napi szintű hírekre most nem számítok, annyi új szereplő asszem, nincs azért.

      Törlés
    3. Köszönöm a választ, bár elárulom, hogy miután elküldtem a kérdést, eszembe is jutott egy egyszerű megoldás, úgyhogy fészbukon megnéztem a bejelentős mappában a dátumokat. És tényleg, az elején hetek voltak a különbségek, aztán amikor elkezdték a kiválasztottakat posztolni, akkor lett napi szintű.

      Törlés
    4. Jóvanna, nem akartam leharapni a fejedet :)

      Törlés
  9. Hű, de örülök, hogy elkezdik lassan őket is bejelenteni...:)

    VálaszTörlés
  10. Én bevallom nem igazán ismerem Natalie-t de szerintem alkalmas Cressida szerepére! ( Én hasonlónak képzeltem. )

    VálaszTörlés