2013. augusztus 29., csütörtök

Stef Dawson interjú a Canberra Times-ból

A fiatal ausztrál színésznőt máris meginterjúvolta a Canberra Times, amiből kicsit talán jobban is megismerhetjük. Az interjúban Dawson mesél az Éhezők Viadaláról és arról, hogyan hatott ez máris(!) karrierjére. Ezúttal is az ide vonatkozó részleteket emelem ki az interjúból.

Annak, hogy az Éhezők Viadala jelenség részesévé vált, azonnali hatása volt. Hét elején még csak alig 100 követője volt Twitteren, amióta azonban megjelent a hír, hogy kiválasztották az utolsó két filmbe való szereplésre, ez a szám 5000-re nőtt, és még mindig növekszik.
- Azt hiszem, ez vad utazás lesz - mondta a színésznő Los Angelesből.

Dawsont, aki egykor a Canberra Lányiskolába, majd a Radford főiskolára járt, mindössze három hete hallgatták meg Annie Cresta szerepére a hamarosan bemutatásra kerülő Éhezők Viadala: A Kiválasztott 1. és 2. rész kedvéért. 
- Egyszer hallgattak csak meg, és az elég volt. Láthatóan el voltak szállva tőlem, nem kellett, hogy többet lássanak belőlem.

Dawsont máris felkarolták a hűséges Éhezők Viadala rajongók, pedig azt mondja, nehezen indult be a karrierje, nem egyik napról a másikra, hiszen három éve dolgozik már Los Angelesben.
- Csodálatos, mert egy hónap alatt megváltozott az életem. Igazából egy másik filmre is leszerződtem, ráadásul az egy főszerepe egy filmnek, amelynek New Yorkban lesz a forgatása.

[...]

Édesapja Steve pszichológus, anyukája, Jennifer Bromley, orvos. Van egy Julia nevű lánytestvére is, aki Sydney-ben él. 
Dawson színházat és operát tanult a Wollongong-i egyetemen, gyerekként pedig a NIDA-ra [Nemzeti Dráma Intézet Ausztráliában] járt Sydney-ben. 
- Anyukám minden héten elvitt a NIDÁ-ra, hogy órákat vehessek. Végigjártam mindent, amit tudtam, Canberrában is, de aztán máshol is szét kellett néznem, mert Canberrában nem volt túl sok lehetőség színészetet tanulni. - mesélte. - Azonban az, hogy Canberrában nőttem fel egyfajta gyakorlatiasságot jelentett számomra, az pedig, hogy sportos hátterem volt, biztosított némi magabiztosságot. 

A színésznő készen áll az Éhezők Viadala utazására.
- Már azelőtt nagy rajongója voltam a könyveknek, hogy filmet készítettek volna belőlük. Szeretem az üzenetet, amelyet Suzanne Collins megfogalmaz bennük. 
- Az emberek valószínűleg így tudják feltüzelni egymást és válnak egymás legádázabb ellenségeivé, és amikor ez van az ember körül, akkor igazán fontos, hogy életben maradjon. Azt gondolom, karakterem, Annie legfontosabb erénye a szerelem, ő nem tudna életben maradni anélkül, hogy szeressék, nagyon a határon mozog. 
Dawson azt mondja, szeretné kiemelni Annie Cresta karakterének néhány meghatározott tulajdonságát, aki a 4. körzetből származó egykori győztes, és a brit Sam Claflin által alakított Finnick szerelme.
- Szerintem bennem megvan ez a törékenység és sebezhetőség. - mondta. - Úgy gondolom, ő egy olyan lány, aki sok mindenen keresztül ment már és volt már néhány kemény élménye életében, amilyenek nekem is voltak. Annie ugyanakkor nagy túlélő is. 
Az, hogy keményen dolgozott és "feladott mindent, amit csak tudott, csak hogy valami különös helyre jöjjön" máris megérte.
- Remélem, ez motivál másokat, hogy mindegy, milyen álmokat dédelgetnek, soha nem szabad feladni. - mondta. - Mindig tudtam, hogy ez fog történni, és ez vicces érzés volt: ne add fel, mert minden rendben lesz majd. Az embernek csinálnia kell, mert szereti a művészetet, száz alakban él és hangját adhatja történetekhez.
Forrás: Canberra Times

4 megjegyzés:

  1. Egy meghallgatás? Wow! Ez jó jel, ha ilyen gyorsan lecsaptak rá:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem, hogy tényleg jó jel, és nem pedig már kapkodtak össze-vissza. :/

      Törlés
    2. Nem hiszem, ez nem az a film, ahol ilyen dolgokat összecsapnának :)
      Amúgy azzal kapcsolatban, amit alul írtál: teljesen igazad van. Annie és Finnick párosának a különlegessége nem csak abban áll, hogy 'jajj szerelmesek', hanem, hogy mindkettejük mögött sokkal több lakozik. Úgy, mint ahogy F. nem csak egy szépfiú, Annie sokkal több, mint egy ingatag fiatal lány. Ha igazán jó adaptációt akarnak csinálni, akkor muszáj lesz ezeket a mélységeket is megmutatni :)

      Törlés
  2. Amúgy én egy dolgot szeretnék még érzékelni Annie karakterében azon kívül, amit Stef kiemelt: az erejét, vagy azt, amitől ő győztes tudott lenni.
    Mert a gyengeség és sebezhetőség nem "jogosít fel" egy Viadal győzelemre. Ahhoz kell valamiféle erő. Aminek nem feltétlen kell negatívnak lennie, de valami plusz kell, amiben kiemelkedett a többi Kiválasztott közül az ő viadalán - az úszástudásán kívül...

    VálaszTörlés