2013. augusztus 9., péntek

Az első hivatalos Futótűz filmzenei hír!

A Coldplay Éhezők Viadala: Futótűz számára írt Atlas című száma 2013. augusztus 26-án jelenik meg.

Coldplay
Azért emlékeztetőül mindenkinek felhívom a figyelmét, hogy jártunk az Éhezők Viadala filmzenei albummal, aminek számat vártuk-vártuk a filmben, aztán nem voltak benne csak a stáblista alatt három szám. Szóval, hogy ez a szám most a Futótűz 'filmzenei' vagy csak 'társalbumán' jelenik meg, azt nem tudom biztosan, a kinti források a 'filmzenei' albumra utalnak egyelőre (de ez így volt az első résznél is).

Hivatalos sajtóközlemény és a dal szövege (eredeti kézírással, és nem az enyémmel ;) a folytatásban.



NEW YORK és SANTA MONICA, Kalifornia, 2013. augusztus 9. — A többszörös platinalemezes Coldplay mutatja be az Éhezők Viadala: Futótűz hivatalos filmzenei albumának legelső számát, jelentette be a mai napon a Lionsgate és a Republic Records, kiemelve, hogy a Coldpaly számára ez a legelső alkalom, amikor mozifilm rögzítettek egy hivatalos számot. A szám címe Atlas, amely 2013. augusztus 26-tól érhető el  iTunes-on és digitális kiskereskedésekben. A Republic Records ezúttal is együttműködik a Lionsgate-tel, hogy megjelentessenek egy filmzenei albumot, mielőtt a Lionsgate 2013. november 22-én világszerte bemutatná a filmet a mozikban.

- Nagy tisztelettel és csodálattal adózom a Coldplaynek, és nagy örömünkre szolgál, hogy ilyen jól átérezték a téma és a film gondolatait. - mondta a film rendezője, Francis Lawrence. - Rendíthetetlen szenvedélyük és a projekttel kapcsolatos izgatottságuk az együttműködés fényét még tovább emelte, és alig várom, hogy megmutathassuk az elkészült számot a nézőknek a világ minden táján.

- Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a Coldplay, nemzedékünk egyik ikonikus rockbandája fogja bemutatni új filmzenei albumunk első számát. - Tracy McKnight, a Lionsgate filmzenei vezetője. - Tudván, hogy Chris Martin a könyvek rajongója, ezt még jelentőségteljesebbé teszi. A Coldplay száma előre vetíti ezen nagy hatású album számára általunk összegyűjtött művészek szellemiségét. 

Monte Lipman a Rebublic Records elnök vezérigazgatója így nyilatkozott: 
- A Coldplay és az Éhezők Viadala sorozat közötti kreatív szövetség az izgalom és a várakozás szintjét epikus méretekre emeli majd.

[...]

Ez az első tagja a nagy várakozás övezte bejelentéssorozatnak, amely során az elkövetkezendő hetekben kiderül, mely előadók szerepelnek majd a filmzenei albumon.

Az Éhezők Viadala és a Republic Records közötti első együttműködés Grammy-díjat eredményezett, és az Éhezők Viadala: Dalok a 12. körzetből és azon is túl című album számai, amelynek vezető producere T-Bone Burnett volt, hosszú időn keresztül ostromolták a slágerlistákat.

No, idáig a sajtóközlemény, a Coldplayről pedig ezt írja a Wikipédia.
Na, ki mit gondol?
Részemről örülök a hírnek, épp az járt az eszemben, hogy lassan már csak 3 hónap választ el a filmtől, az Éhezők Viadala első dalát (Taylor Swift: Safe and Sound) pedig kereken három hónappal a filmbemutató előtt hallhattuk.

És íme az ígért dalszöveg is:

Forrás: Coldplay

14 megjegyzés:

  1. Bírom a Coldplay-t, így evidens, hogy örülök a hírnek :) Ez jó kérdés, hogy filmzenei vagy társalbum lesz-e. Ha netán megint az utóbbi lenne, és ez a szám a stáblista alatt szólna (akárcsak az AF szám), én már annak is nagyon örülnék :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaaaj, az az Arcade Fire szám. Még mindig a legnagyobb kedvencem!!!

      Törlés
    2. Én is szeretem azt a számot. :))

      Törlés
  2. Szerintem lehetne egy kicsit keményebb bandát felkérni, pl. a Linkin Parkot. :) Bár nekem mindegy, így is tökéletes filmre számítok.

    VálaszTörlés
  3. A Coldplay tökéletes lesz az tuti. Nem értem hogy a Linkin Parknak mi köze van az Éhezők viadalához? A Coldplay ezerszer jobb :D

    Vivi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem ezek ízlés kérdések, amin kár összeveszni.
      Főleg, hogy nem vagyunk döntéshelyzetben. Viszont egymás véleményét meg tisztelhetjük szerintem. Én simán el tudok képzelni Linkin Parkot akár egy akciójelenet alá, akár mondjuk egy Kiképzőközpontos jelenet alá.
      Az meg, hogy kinek lesz köze az Éhezők Viadalához, heteken belül úgyis kiderül :)

      Törlés
    2. Köszi Ancsi, hogy megvédtél! :) És ez tényleg ízlés kérdése és tiszteletben lehet tartani mások véleményét. Egyébként a Linkin Park igazán ki tud fejezni bármilyen érzést a zenéjével... Ha már itt tartunk, P!nk is király választás lenne. Ő igazán ért a zenéhez, és a hangja... Amúgy Írisznek hívnak. XD

      Törlés
    3. Na, speciel én Pinkhez nem ragaszkodom ;)

      És a sokak kedvence Taylor Swift számot kifejezetten nyavalygósnak találtam az első film esetében, de hát az ellen sem tudtam tenni semmit.
      Azt ígérhetem, hogy bárki kerüljön az albumra, minden izgalmas hírről írok majd :)

      Ui: Amúgy beírhatod a neved, ha a "Válasz következőként:" melletti legördülő menüből nem a "Névtelen" funkciót választod, hanem a Név/URL-t. URL-t (vagyis weblap-címet) nem kötelező írni, úgyis enged posztolni :)

      Törlés
    4. Én sem csíptem azt a számot. És magát Taylor Swiftet sem bírom...Amúgy külföldön vagyok és mobilt használok. Köszi a tippet! ( Én rockosabb típus vagyok, azért írtam P!nket és Linkin Parkot XD... )

      Törlés
  4. Én is szeretem a Coldplay számait, kíváncsian várom :)

    VálaszTörlés
  5. Én hallgattam egy Bastille számot, és arra gondoltam, hogy az énekes hangja illene a filmbe, de Coldplay biztos jó lesz, különben nem ő énekelné. (Gondolom) :)

    VálaszTörlés
  6. Jujjj Coldplay! Szuper hír! Nagyon szeretem a zenéjüket! :)

    VálaszTörlés
  7. Nekem is nagy kedvencem az Arcade Fire - Abraham's Daughter, de a Daughter's Lament sem rossz...

    VálaszTörlés
  8. Azért a Carolena Chocholate Drops - Daughter's Lament száma sem rossz... Nekem még az a kedvencem az Abraham's Daughter mellett. Remélem, az új albumból is lesz gyűjtői kiadás.

    VálaszTörlés