2013. augusztus 8., csütörtök

Leven Rambin USA Today interjú-részlet

Ezúttal a cikk elejét fordítom, ami bár a Percy Jackson film kapcsán készült, de természetesen vannak benne Éhezők Viadala utalások is:

"Az, hogy ilyen agresszív szerepet kaptam az Éhezők Viadalában, elindított bennem valamit."

(Photo: Robert Hanashiro, USA TODAY)
A Percy Jackson: Szörnyek tengere című film forgatása során voltak pillanatok, amikor Leven Rambin rosszul érezte magát, amikor szóban le kellett győznie szereplőtársát, Logan Lermant, aki a film félisten címszereplőjét alakítja. 
Rambin karaktere azonban, Clarisse, saját jogon félisten, hiszen a háború görög istenének, Árésznak a lánya. Így aztán lehet is egy kicsit, nos, agresszív.
- Egyik jelenetben szemtől szemben megalázom Percy-t, amikor azt mondom neki, hogy teljesen alkalmatlan a feladatára. - mondja. - Végül megálltam, és így szóltam: "Bocs, Logan, hogy ilyen durva voltam." Mire ő: "Nem ember, ez klassz volt. Húzz be egyet, ha akarsz. Kerül, amibe kerül." Így hát aztán nem fogtam vissza magam.

A kőkemény Rambin sokat hozzátett a Percy Jackson sorozathoz, amely népszerű könyvsorozat második részéből készült film szerdától [nálunk aug. 15-től] látható a mozikban. A 23 éves színésznő a tenyérbemászó stílusát az Éhezők Viadala csodaszép, ám rossz szándékú, 1. körzetből származó Kiválasztottjának, Glimmernek az alakításakor kezdte tökéletesíteni. 
Thor Freudenthal, aki csodálta Rambin Éhezők Viadalában végzett munkáját, még nagyobb rajongója lett a lánynak, miután látta, hogy a színésznő hogyan képes osztani másokat a Percy Jackson meghallgatásán:
- Egyértelmű volt, hogy ez a lány működhet. Nagyon gyors döntést hoztunk a kiválogatásáról. - mondja. - Képes eljátszani a kemény csajt. Ugyanakkor nem lehet nem szeretni. Sokan tudnak kemények lenni, de Levent azt teszi különlegessé, hogy közben szórakoztató is.

Leven szereti az általa eljátszott agresszív szerepeket, még akkor is, ha meglepte, hogy kiválasztották az Éhezők Viadala-beli szerepére.
- Senki nem kért, hogy legyek erős, kemény, félelmetes, hatalmas és gyilkos. - mondja. - Ha az ember erőlködik, nem fog sikerülni. És ami még fontosabb, az emberek hittek nekem. Ez elindított bennem valamit.

 Rambin [az Éhezők Viadala szerepe kedvéért] új közelharc technikát sajátított el, és azt állítja, "három hónapon keresztül egyetlen gramm szénhidrátot sem" evett, amíg fizikai felkészülése tartott Glimmer megerőltető szerepére. 7 kilót fogyott, egy gyilkológép lett belőle, majd dicstelen halált halt a képernyőn, ahol genetikailag módosított, gyilkos darazsak támadták meg alvás közben. 
- Ilyen ostoba módon meghalni. Legszívesebben megkérdezném Glimmert, mit gondol arról, hogy ilyen sebezhető.
Forrás: USAToday

1 megjegyzés: