2013. augusztus 5., hétfő

Dayo Okeniyi Atlantában

Az Éhezők Viadalában Thresh karakterét alakító feltörekvő színész Atlantában forgat az Endless Love című filmben, ezért aztán a helyi média kapva kapott az alkalmon és meg is interjúvolta Dayo Okeniyit. Ezt olvashatjátok most.


2012 márciusában az Éhezők Viadala szereplői Atlanta felé vették útjukat, hogy belekezdjenek a film reklámkörútjába. 
- Tudom, hogy őrültségnek hangzik, de amikor ott ültünk az Atlanta felé tartó gépen, azon agyaltunk, hogy "Mi van, ha senki nem jön el?" - mesélte Dayo Okeniyi színész, Thresh alakítója a héten egy interjú során.
Félelmük alábbhagyott, amikor meglátták, hogy a Lenox Square dugig tömve van sikítozó rajongókkal. 
- Az a nagyszerű ebben a filmben, hogy ez egy igazi emberi történet. - mondta nekünk aznap este Okeniyi a vörös szőnyegen adott interjúja során. - Az ember beleéli magát.

Azóta Dayo saját útját járja. Bocs, ha ezzel lelőjük a lényeget, de Thresh-t már nem láthatjuk a Futótűz című folytatásban, amelyet Atlanta városában forgattak, és amely ősztől látható a mozikban. És nem szerepel a Kiválasztott című következő részben sem, amit szintén itt forgatnak az év hátralévő részében.
Okeniyi viszont más, helyben forgatott projektekben érdekelt volt.
- Olyan sokszor forgattam Atlantában, hogy már vissza kellene költöznöm. - mondta. - Itt vannak a szüleim is.

Nemrégiben fejezte be az Endless Love feldolgozásának forgatását, amelyet számtalan helyszínen, többek között a Buckhead magánházban, az Atlantai Állatkertben, a The Estate rendezvényközpontban és az Atlanta Botanikus Kertben forgattak. Augusztus 16-tól látható [kinn] a The Spectacular Now, amelyet Athénban forgattak a helyi születésű James Ponsoldt rendezésével. 
Okeniyi mindkét filmben összetett személyiségű kamasz fiatalt alakít. 
- Olyan, mintha legtöbbünk saját középiskolás élményeiből merített volna. Igazi frissítő időszak volt. Visszatérhettünk oda, amikor még úgy éreztük, legyőzhetetlenek vagyunk, és nem szab nekünk gátat semmi. "Minden rólam szól. Mindent megtehetek."

Az Endless Love egy feszültségekkel teli romantikus film, amelynek főszereplői Alex Pettyfer és Gabriella Wilde, akik az eredeti filmben látható Martin Hewitt és Brooke Shields szerepeit alakítják.
A The Spectacular Nowban a főszerepeket Miles Teller és Shailene Woodley játsszák, mellékszerepekben pedig Kyle Chandler and Jennifer Jason Leigh láthatóak ebben az őszinte, felnőtté válásról szóló filmben.
Okeniyi Marcus szerepét alakítja a The Spectacular Now és Mace-ét az Endless Love című filmekben. Mindkét srác a főszereplő jó barátja és mindkettejük karaktere összetettebb, mint az elsőre látszik. 

- Szeretem, amikor karaktereket alakíthatok, nem pedig karikatúrákat. - mondta. - Azt hiszem, én elég régimódi vagyok. Szeretek teljesen különböző karaktereket alakítani, az Éhezők Viadalában alakított szerepemet különösen. 
Mindkét szerep visszaidézte az 25 éves Okeniyi belső szorongásokkal teli kamaszéveit.
- Színész vagyok, szóval a bizonytalanság közel áll hozzám. - mondta. - Szerintem igazából csak egy nagy gyerek vagyok.
Forrás: AccessAtlanta

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése