2013. augusztus 26., hétfő

Hivatalos: Annie Cresta szerepében Stef Dawson



Íme a - nem olyan részletes - sajtóközlemény:

A Lionsgate a mai napon bejelentette, hogy Stef Dawson csatlakozott az Éhezők Viadala: A kiválasztott 1. és 2. részének szereplőgárdájához Annie Cresta, (a Sam Claflin által alakított) Finnick szerelme szerepében.

Az Ausztrália fővárosából, Canberrából származó Dawson televíziós munkájáról ismert, de több független filmben is szerepelt, többek között a WRATH című thrillerben.


Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott, 1. és 2. részéről
Suzanne Collins A Kiválasztott című regénye alapján Francis Lawrence rendezésében készülő Éhezők Viadala: A kiválasztott 1. és 2. rész című filmjei Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) kalandjairól szóló történet harmadik és negyedik filmjei lesznek, amelyekben a hősnő Panem körzeteinek élére áll a zsarnoki és korrupt Kapitólium elleni lázadásban. Ahogy a Panem sorsát meghatározó háború egyre kiterjedtebbé válik, Katnissnek rá kell jönnie, ki is ő valójában, kiben bízhat meg, mit kell tennie, miközben mindent egyensúlyban próbál tartani maga körül.
Forrás: Lionsgatepublicity

Annie karakteréről így ír Suzanne Collins:

"– Ki volt az, akivel Finnicket zsarolták? – kérdezi Peeta.
– Annie volt a neve – felelem.
– Ez csak Annie Cresta lehet – mondja.
– Az kicsoda? – kérdezem.
– Annie Cresta. Helyette jelentkezett Mags önkéntesnek. Ha jól emlékszem, az öt évvel ezelőtti Viadalt nyerte meg."
A részlet Suzanne Collins: Futótűz című regényéből származik.

"A repülőúton azonban kiderül, hogy Annie nem is annyira dilis, inkább csak labilis. Beszélgetés közben néha minden ok nélkül felnevet, máskor meg elveszíti a fonalat, és úgy tűnik, azt sem tudja, hol van. Zöld szemét olyan elszántan tudja egy pontra szegezni, hogy többször azon kapom magam, hogy megpróbálom kivenni, vajon mit néz az üres levegőben. Néha minden előzmény nélkül a fülére tapasztja a kezét, mintha ki akarna zárni a tudatából valami kínzó hangot. Rendben van, elismerem, elég fura a csaj, de Finnick odavan érte, és nekem ennyi elég."

[...]

"– Ezért lázadtunk fel! Hát máris elfelejtettétek? – Peeta végignéz rajtunk. – Annie?
– Nemmel szavazok, ahogyan Peeta – mondja. – És ahogyan Finnick szavazna, ha itt lenne."
A részletek Suzanne Collins: A kiválasztott című regényéből származnak.

És még egy valami, íme egy videós válogatás Stef Dawson munkáiból:

23 megjegyzés:

  1. Szerintem tökéletes, a szó tág értelmében, mert remélem, hogy sötétbarnára festik a haját. :D
    De tényleg nagyon jó választás. :)

    VálaszTörlés
  2. Hu, azt hittem Anniet csak később jelentik be. Arcra teljesen így képzeltem el. :-) örülök.

    VálaszTörlés
  3. Tényleg, mint derült égből a villámcsapás úgy jött e remek hír.Valahogy az én képzeletemben is hasonlóan fest Annie.Jobb lett volna őt picit későbre tartogatni, de ez csak személyes vélemény (szeretek izgulni):D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én meg úgy vagyok vele, hogy a máról eltolt Coldplay szám helyett remek csere :)

      Törlés
  4. Úúú, neee, nekem ő nem Annie! Nem, olyan... fú. Ezzel most nem vagyok megelégedve, Astrid Berges-Frisbey sokkal jobb lett volna szerintem. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy véleményen vagyunk, nekem Astrid Annie, majd idővel biztos hozzászokok, de most még szomorú vagyok :(

      Törlés
    2. Drágáim, ha valakit "kinéztek", az tuti nem lesz kiválasztva.
      Mondjuk én Mags-szel vagyok így, nekem ő Betty White, és csak nézem ezeken a Lynn Cohen képeket, és nem azt látom, akit elképzeltem. Ez van.
      De Stef Dawsontól én nem félek. Kisminkelik, azt' jó lesz.

      Törlés
  5. Egyetertek...de remelem jol alakit majd.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Barbi!
      Előbb-utóbb beengedem a kommentet, ne duplázz, meg triplázz :)

      Törlés
    2. Bocsiii csak telefonrol nem az igazi.

      Törlés
  6. Hát nekem első ránézésre nem annyira szimpatikus de majd meglátjuk,hogy hogyan alakít:D

    VálaszTörlés
  7. Nekem első blikkre szimpatikus a csaj, és úgy érzem, hogy jó Annie lesz belőle :)

    VálaszTörlés
  8. Elsőre nekem is kicsit furcsa volt, de így a mozgóképeket megnézve szerintem jó lesz... egyébként meg nem nagyon lehetett elvárni, hogy valami ismertebb színésznőt castingoljanak erre a nagyon-nagyon mellékszerepre. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért azzal nem értek egyet, hogy Annie ennyire nagyon-nagyon mellékszerep lenne. Úgyértem, tudom, hogy nincs komoly szerepe, a jelenléte, jelentősége azonban igenis nagyon fontos. Ehhez képest kapunk egy tök noname ausztrál csajt. Na, mindegy, valahol neki is el kell kezdenie, és ha befestik a haját barnára (nálam valahogy Annie barna), akkor akár jöhet is. :)

      Törlés
    2. Bár én nagyon szerettem Annie-t, de filmes szempontból ez igenis mellékszerep... nagyon kevésszer szerepel közvetlenül, azokat a jeleneteket se mindet fogják szerintem megtartani. Tényleg fontos karakter, de mint szerep, nem olyan jelentőségteljes, bár biztos, hogy némelyik rendező megfűzne rá egy-egy befutottabb színésznőt, de nem biztos, hogy megéri (már csak anyagilag sem). Egyébként az ausztrál színészek/színésznők közt nagyon sok tehetséges van, hátha úgy érzik, hogy találtak egy újat. :D

      Törlés
    3. Jó, a származásával nincs gondom, Liam is bevált ausztrál színészként (nem is kicsit) vagy akár csak Dayo, aki nigériai.
      Engem mindenesetre az ismeretlensége lepett meg.
      És értem, amit írsz, és a szó szoros értelmében igazad is van. Annie azért jelentős, mert Finnick barátnője, és mert "az isteni férfi" egy ilyen egyszerű, szerethető lányt választott társául, nem egy cicababát.

      Törlés
  9. Sziasztok!
    Hát én sem így képzeltem el Annie-t, de majd biztos megszokjuk valahogy. Egyébként lenne egy kérdésem. Ki az a Cressida? Régen olvastam már a könyvet, így nem emlékszem rá, hogy ez ki. Én sem emlékezhetek mindenkire.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oké, hogy nem emlékszel rá, sokszor nekem is vissza kell keresnem dolgokat.
      De amikor összeállítom a bejegyzéseket, az a célom, hogy képben legyetek. A Cressida szereplőválogatásáról szóló hírben is közlök részleteket a karakterről, és az utolsó mondatban összefoglalásul ismét megfogalmazom kiről van szó. Szaladj vissza ahhoz a bejegyzéshez (a Kiválasztott 1. rész aloldalon is könnyen megtalálod most a linket, mert ott gyűjtöm az új szereplőket!), és meg is lesz a válasz :)

      Törlés
  10. Szerintem illik Annie szerepéhez. Tök jó az arcberendezése, nagyon ártatlannak néz ki, és én Anniet ilyesminek képzeltem el, talán egy kicsit nagyobb szemekkel. :D (de ez csak külsőség, úgy hogy nem számít)
    Én összesen csalódott Johanna és Mags miatt vagyok, de remélem, alaptalanul.

    VálaszTörlés
  11. Szerintem jó alap, látom benne Anniet :) Olyan furcsa, hogy már itt tartunk, olyan mintha a Futótűz forgatása még csak 1 hónapja kezdődött volna:)

    VálaszTörlés
  12. Tök jó választás. Akár még vörös hajjal is maradhatna.

    VálaszTörlés
  13. Én teljesen másnak képzeltem, igazából az általam képzelt Annie semmiben sem hasonlít Stefra :( De reméljük jó Annie lesz.

    VálaszTörlés
  14. Nekem Annie mindig is barna volt, most ez kicsit meglepett. Arcra lehetne olyan 14-15 éves is. Egyelőre még szoknom kell, de ez is lesz valahogy. Most nagyon fura, de biztosan megoldják, ahogy eddig is megoldották. Nagyon sok Annie-fan van, amit nem értek, mert nekem ő tényleg mellékszereplő, bár biztos ennek is megvan az oka, lehet, cska én vagyok hülye. :)

    VálaszTörlés