2012. szeptember 30., vasárnap

William Dean csokik a Futótűzben

Nem csak lovakat, csokikat is láthatunk majd a Futótűzben. Újabb kulisszatitokról olvashattok ismét, amely az édesszájúaknak kedvez picit. A Tampa Bay Times cikke szerint ugyanis William Dean márkájú csokoládét kínálnak majd a filmben, valószínűleg a Kapitóliumi fogadás jelenetében. Íme a cikk magyarul:

Bill Brown lenyomott egy diétás Montain Dewt, beizzította a légkondit, majd szerdán délután 15:30-kor elindult Belleair Bluffs-ból Atlanta felé. Fehér Honda Pilot sportkocsijában 5-600 darab kézzel csomagolt William Dean csokoládét szállított, néhány jégakku térsaságában. 



Úticélja pedig nem más, mint a népszerű könyvtrilógia, az Éhezők Viadala folytatásának, a Futótűznek forgatása.

Az egyedülálló William Dean csokoládék közül hét darab felbukkant az első filmben is, amelyet a cég alapítója, Brown szúrt ki még a film nyitó hétvégéjén. Ez vezetett oda, hogy felvegye a kapcsolatot a mozis ételspecialistával Jack White-tal, aki már több, mint 75 hollywoodi filmen dolgozott.

A páros kapcsolatban maradt, amelynek során White megkérte Brownt, hogy gondoskodjon csokoládéról a második film számára. Megkérte Brownt, hogy vigye ezeket az ételhűtő teherautóba, ahonnan majd elszállítják az egyik forgatási helyszínre, amelyből több, mint 20 található Atlanta környezetében. 

- Az ennivalónak fontos szerepe van a második kötetben. Van egy nagyszabású jelenet, amely egy fogadásról szól, ahol rengeteg asztal roskadozik az ételtől. Végigsétáltam az asztalok között, ahol majd forgatják a fogadást, de akkor az asztalok üresek voltak. Annak a jelenetnek a lényege a falánkság. Az egész a dekadenciáról és a gazdagságról szól.

A történetben Katniss (Jennifer Lawrence) és Peeta (Josh Hutcherson) egy banketten vesznek részt Snow elnök rezidenciáján, és apróbbnál apróbb falatokat próbálnak enni, hogy minden finomaságot megkóstolhassanak - és hogy sikerrel járjanak, még egy pohár hánytatót is felkínálnak nekik. Mindez a z ókori római szokásokra emlékeztet, ám ha ettől eltekintünk, Brown reményei szerint sikeres lesz a fogadási jelenet, amelyet elmondása szerint szerda este kezdtek el forgatni. 
- Szerintem ebben a jelenetben lesznek a legexkluzívabbak az ételek, már csak a szituáció fontossága miatt is. Úgy fog kinézni, mintha a zarándokok lakomáját megszoroznánk ezerrel.

Bár Brown nem lát biztosítékot arra, hogy a cukorkák ne végezzék a vágószoba padlóján, abban azért  bízik, hogy legalább ezek a nagy nevek, mint Sutherland, Philip Seymour Hoffman, Stanley Tucci és Liam Hemsworth [Liam karaktere ott sincs a fogadáson...] megkóstolják termékeit.
- Jack White megkért, hogy biztosítsam róla, hogy ezek a csokoládék és cukorkák ehetők, mert a színészek meg akarják majd enni azokat.

A héten ugyan előfordulhat, hogy Plutarch Havensbee Főjátékmester (Hoffman karaktere) Éhezők Viadala logójú kézzel csomagolt firenzei csokoládét rágcsál, a William Dean csokoládék sorsáról azonban nem tudhatunk meg semmi biztosat a film 2013. novemberi megjelenéséig. 

Brown azt mondja, 5-6 emberének két munkanapját vette igénybe azon termékek elkészítése, amelyeket aztán ő Atlantába szállított, és a kocsi tartalma kiskereskedelmi áron 2000 dollárba került. Ennek ellenére nem nyújtotta be a számlát a Futótűz producereinek.
- Az első filmben 7 darab csokoládénk volt látható, a másodikban pedig megvan az esélye, hogy több, mint 1000-et mutathatunk meg. Egy olyan kis cég számára, mint a miénk, ez óriási megtiszteltetés!

6 megjegyzés:

  1. Akkor most lenne egy kérdésem, az első részben hol láthatók a csokik?:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amikor föl szálnak a vonatra és körbe néznek ,egy tálcán egy csomó színes gumicukor szerű csoki van .Nézd meg nem tudom hogy beugrik e de ez a zene szól:
      http://www.youtube.com/watch?v=Pq-4wUtLfXA

      Törlés
  2. Nem t'om, de megkostolnám őket! iszonyat jól néznek ki! XD Bár oylan jól meg vannak csinálva, h lehet nem lenne szívem megenni! XDXDXD Engem is érdekelne,h hol is voltak ezek az első részben! XD

    VálaszTörlés
  3. Ha kijön a DVD, utánanézünk :)

    VálaszTörlés
  4. Hmm nyami... de jó lenne ebből a csokiból néhány falat. :)
    Azt hiszem, a vonaton voltak ilyen nyalánkságok.

    VálaszTörlés
  5. A csoki akkor is finom, ha ronda, de milyen jò ha szép!

    VálaszTörlés