2012. szeptember 6., csütörtök

Ki lehet a rejtélyes női karakter?

A Movies.com oldalának eszmefuttatását olvashatjátok. Érdekes nagyon!! :)

Annak ellenére, hogy a forgatás kezdetéig már nincs hátra egyetlen hét sem, úgy tűnik, mintha az Éhezők Viadala: Futótűz szereplőgárdájának válogatása kissé megakadt volna. A bejelentések augusztusban elkezdtek záporozni, ez egészen addig tartott, amíg felfedték, hogy Finnick szerepét Sam Claflin alakítja majd. A film két legfontosabb új szereplője ugyan Finnick és Johanna, mégis jópár Kiválasztottat hiányolunk még, leginkább Beetee alakítójára lennénk már kíváncsiak a 3. körzetből.

Persze azt megvitathatjuk, hogy az ismertebb nevek közül, mi kit képzelünk el az adott szerepre, egyik karakterről azonban még azt sem tudjuk, kicsoda pontosan! A Lionsgate praktikus "Ismerd meg a Futótűz szereplőit!" FB oldalának köszönhetően egy rejtély megfejtése is előttünk áll, mégpedig a hiányzó karakter személyének rejtélye.


Az oldalon jó néhány jel segít abban, hogy leszűkítsük a lehetőségeket, leginkább persze az, hogy a képen egy női alak sziluettje látható. Az "Ismerd meg a szereplőket!" táblázatában lévő szinte mindegyik karakter elutazik a Kapitóliumba a film egy adott pontján, amely arra enged következtetni, hogy nem Madge lesz az, akit mégis csak beraknak a filmbe, és nem is Annie Cresta lesz a rejtélyes hölgyünk, már ha Annie Cresta egyáltalán megjelenik a filmben. (Bár ő az egyik nagy rajongókedvenc, de több emberi kapcsolat hosszabb történetet eredményez, ami pedig vagy hosszabb vetítési időt vagy pedig azt, hogy bizonyos dolgokra nem lesz elegendő idő a filmben.)

Másfelől viszont Alma Coin elképzelhető lehet. Nagyon fontos szerepe van a Kiválasztottban, és előfordulhat, hogy már a Futótűzben elkezdik felépíteni a karakterét, hogy ne legyen túl nagy törés a két film között. Ez azonban felveti a kérdést, hogy Alma Coin nem lenne túl nyilvánvaló választás? Miért csinálnának ekkor felhajtást egy rejtélyes karakter miatt, ha aztán mindenki azt mondaná, hogy "Nem megmondtam, hogy ő lesz?" Hazelle Hawthorne kellemes meglepetés lenne, de az meg nem illeszkedik ahhoz az elmélethez, hogy a karakterek valamiképp kötődnek a Kapitóliumhoz - Gale-től és Primtől eltekintve természetesen.

Lehet, hogy őrültségnek hangzik, de az sem kizárt, hogy a rejtélyes női karakter egy teljesen új szereplő is lehet. Ez mondjuk merész húzás lenne, és nehéz elképzelni, hogy az íróknak hogyan sikerülne előhúzni valaki teljesen újat a tarsolyukból, aki illeszkedne a könyv anyagához, és a rajongóknak is tetszene, de benne van a pakliban.

De ahogy utaltunk rá, a lehetőségek tárháza nyitott, és bármelyik női karakterről szó lehet. Ezzel kapcsolatban azonban megkérdeztük a rajongói oldalak szerkesztőit, ők kire gondolnak.

És itt már nem részleteznék, hanem felsorolás szinten, maximum nagyon rövid indoklással írom a lehetőségeket:
  • Alma Coin (A HG Girl On Fire szerkesztője Joan Allen-t látná szívesen a szerepre, a My Hunger Games szerkesztője pedig Sigourney Weaver-t)
  • Annie Cresta
  • Madge Undersee
  • A Mockingjay.net szerkesztője szerint biztos nem Hazelle Hawthorne, Greasy Sae, Bonnie, Twill, Maysilee Donner, Alma Coin de még Annie Cresta sem lesz a rejtélyes női karakter. Az ő tippje is Madge egyébiránt.
Forrás: Movies.com

Ami engem illet - bár engem nem kérdezett senki ;) - hajlamos vagyok a Maysilee Donner felé hajlani, mint első számú jelölt, Annie Cresta és Alma Coin nem annyira lepne meg, viszont Hazelle alakítójáról már szintén örömmel olvasnék. Ha vannak gondolataitok a rejtélyes női karakterről, ne titkoljátok el! És arra is kíváncsi lennék, mit gondoltok a teljesen új karakter lehetőségéről?

8 megjegyzés:

  1. Szerintem lehet ùj szereplő. De Donner is lehet. De akàr Peeta régi barátnője, vagy Galenek barátnője lesz, mert megharagszik Katnipre. De Mrs. Snow elnök, mondjuk aki még gonoszabb. Vagy az avoxlány.

    VálaszTörlés
  2. Én Maysileet is eltudnám képzelni.:).De szerintem rossz lenne ha Twillt és Bonit kihagynák mert akkor Katniss , hogy kezdene ek gyanakodni?...Ha meg kitalálnak valami mást helyette akkor meg már nem lenne könyv hű. Azt meg nem szeretném.Meg Anni is szóba jöhet.:)

    VálaszTörlés
  3. Szerintem Maysilee lesz az...vagy esetleg Madge, bár abban kételkedek, mert akkor miért hagyták volna ki az első filmből? Bár ki tudja...

    VálaszTörlés
  4. Én Annie-nek nagyon örülnék :) De nem tartom esélyesnek. Lehet, hogy tényleg Bonnie vagy Twill lesz az. Szeretném, ha az egyikőjük legalább benne lenne, mivel ez egy kulcsfontosságú jelenet a könyvben...
    De az is lehet, hogy itt jelenik meg először az Avoxok bemutatása és egy Avox lányt rejt a kép.
    Amúgy jöhetne valami friss casting ügyben, mert az utóbbi időben sajnos nagy a csend :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Casting kapcsán van egy olyan (összeesküvés) elméletem, hogy szerintem most rá lehetnek kattanva a statisztaválogatásra, lehet ezért nem foglalkoznak a "nagyobb" nevekkel, illetve gyanítom, megvannak ők már, csak a szerződéseik lógnak a levegőben esetleg. (Végülis Beetee pletykánk volt már, és a hátralévők közül ő a legfontosabb szereplő véleményem szerint)

      Annie-t szerintem érdemes lenne megmutatni egy kép erejéig, de ekkora felhajtást nem csinálnék neki. Alma Coint viszont pont nem mutatnám meg, lesz neki két filmje, legyen elég. Ha Madge-et kihagyták az első részből, ide már vagy nem érdemes visszarakni vagy szintén nem ekkora hangsúllyal. Én ezért tippelnék Maysilee-re. De mivel olyan fenenagy jelentősége amúgy nincs annak a Második Mészárlásnak a történet előrehaladása szempontjából, így még azt is el tudnám képzelni, hogy azt vágják ki a filmből.
      Viszont a teljesen új szereplő nem lenne logikus. Egyetlen ponton szeretném, ha megváltoztatnák a történetet, a 4. film végén. Jó. Az nem is egy, hanem rögtön két pont lenne...

      Törlés
  5. én natashahuntergirlel értek egyett aki melesleg a bffem az elso számu

    VálaszTörlés
  6. hhgamtobeiyf ez aszt jelenti hogy happy hunger games and may the odds be ever in your faver

    VálaszTörlés
  7. Én már arra is gondoltam, hogy mivan, ha csak a hely kitöltése miatt raktak oda egy aláírás nélküli fantomképet.. :D

    VálaszTörlés