2015. október 4., vasárnap

Kulisszatitkok Az Éhezők Viadala filmek készítéséről

Az Entertainment Weekly cikkénél voltak kisebb keretes írások, amelyek olyan érdekességeket tartalmaztak, amelyekről én (oké, a macskás sztori már nem új, plusz a pár nappal korábbi képaláírások között is volt) még nem hallottam. Hátha Ti is így vagytok vele :)


Privát Táncos

Az első film forgatása alkalmával a stábtagok és a szereplőgárda elmentek megnézni egy Elvis Costello koncertet. Jennifer Lawrence - aki ekkor még nem örvendett közismeretnek - és egy barátja felpattantak a színpadra, hogy Costelloval táncoljanak. 
- Szabad volt, vidám és 21 éves. - mondja Nina Jacobson, producer. - Az járt a fejemben, hogy "Soha többé nem lesz ilyenre lehetősége és neki még csak fogalma sincsen erről."




Milyen kecske?

Az Éhezők Viadala könyvekben Primnek van egy Lady nevű kecskéje, amely egy fehér állat, fekete foltokkal. Sajnos az első film forgatására sima fehér kecskét szereztek. Hogy kiküszöböljék a problémát, egy sminkes fekete foltokat festett az állat fehér bundájára. Úgy tűnt, minden rendben, egészen addig, amíg el nem kezdett esni az eső, mert akkor újra kellett festeni a fekete foltot. Mindezek után ráadásul az állatot még ki is vágták az első filmből.





Cicaharc

Nem csak a rajongók voltak dühösek, amiért Prim kedvencét, Kökörcsint az első filmben egy fekete-fehér macska alakította. Nina Jacobson producer, aki lemaradt az első macskaválogatásról, gondoskodott arról, hogy a folytatásokban már narancsszínű macskát alkalmazzanak - ami némi bűntudatot is okozott neki, mert le kellett borotválni az első macska fejének egy részét, hogy rühesnek látsszon. - Elcsúnyítottunk egy szép cicát... majd ki is rúgtuk.





Jena Faktor

Az Éhezők Viadala film készítői eredetileg egy latin-amerikai színésznőt szerettek volna a 7. körzetből származó Johanna Mason szerepére, ám Jena Malone olyan meggyőző volt a meghallgatásán, hogy ezzel elnyerte a baltaforgató egykori Viadal Győztes szerepét. 
- Nagyon lehengerlő volt - mondja Jacobson. - Amint meghallgattuk, az eredeti tervünket dobhattuk is ki az ablakon.
Forrás: EW

5 megjegyzés:

  1. Jaj. Pedig megneztem volna a kecskét. Szegeny. Egyebkent Ancsi lehet,hogy mar kerdeztek vagy én nem lattam de az első filmhez miert nem adtak ki kivágott jeleneteket?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A miértre nem derült fény. Annyi rémlik nekem is, hogy az első film után közvetlenül kijött egy interjú, amiben Gary Ross lenyilatkozta, hogy nem lesznek rajta a DVD-n a törölt jelenetek. Ezt (az egyébként rövid) cikkecskét ITT olvashatod el.

      Törlés
  2. Koszonom szepen a cikket:) Akkortájt nem jartam meg erre. Sajnalom. Igy csak a kepek maradtak:) bar egy rajongónak minden kics azt mondom ,de ha igy látta jónak.

    VálaszTörlés
  3. Az a csaj aki ott táncolt az Jen?? OoO

    VálaszTörlés