2014. április 11., péntek

Minden idők 10. legnagyobb bevételre szert tett filmje a Futótűz

Emlékszem mennyire irreálisnak tartottam a korábbi, 900 millió - 1 milliárd dolláros Futótűz várakozásokat. Leginkább azért, mert a folytatásoknak nem mindig szokott bejönni az élet. A Futótűz azonban, ha túl nem is szárnyalta, de teljesítette az elvárásokat, ezáltal pedig minden idők 10. legjobb filmje lett.

A film 19(!!) héten keresztül volt látható az amerikai mozikban [nálunk miért csak 4-5??], amely idő alatt közel 425 millió dollár bevételre tett szert, a tengerentúlon (hozzájuk képest legalábbis) pedig újabb 440 milliót. Ennek mi is részesei voltunk, már aki szépen elballagott a moziba, és nem letöltögetett!
A film immáron DVD-n is kapható, bár egyes országokban még mindig látható a mozikban.


8 megjegyzés:

  1. Na ezen a kb 1,5 hónapos mozis jelenléten én is kiakadtam. volt olyan ismerősöm, aki nagyon meg akarta nézni, de nem ért rá, karácsony utánra terveztük. A karácsonyi ajándéka ez is volt, meghívtam, hogy akkor megnézzük, de mire mentünk volna már max olyan helyeken, időpontokban volt, amikre sehogy sem tudtunk elmenni. :(

    VálaszTörlés
  2. Mi a baj azzal, hogy valaki letölti? Mindig is voltak kiskapuk, ezután is lesznek, ebbe kár belekötni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valóban. A boltból is nyilván ki lehet hozni termékeket feltűnés nélkül, mégsem tesszük.
      Plusz azt gondolom, ha valamiért rajongok már csak azért is elmegyek moziba, hogy ezzel hozzájáruljak a sikeréhez.

      Törlés
    2. Egyetértek Martinnal, azt gondolom, mindenkit a jóérzése kötelez, hogy fizet-e, vagy otthon mozizik. És nem biztos, hogy csak az egyik lehet jó megoldás.

      Törlés
    3. Mondjuk a bejegyzésben nem foglaltam állást, csak tényszerűen közöltem, hogy az járult hozzá az anyagi sikerhez, aki elment moziba.
      Ráadásul, ha már kvázi "loptok" vagy csak egyetértetek is vele, nem értem, miért érdemes ezt fennhangon hirdetni, de szabad ország vagyunk, csak bátran.

      Törlés
    4. én is letöltöttem, de előtte kétszer láttam a moziban, szóval semmilyen lelkiismeret furdalást nem éreztem amikor letorrentékáztam :D

      Törlés
  3. Észak-Amerikában (ami a legfontosabb piac a stúdió számára, mert onnan jóval nagyobb %-ot kapnak a mozis bevételekből) lett a 10. legtöbbet hozó film. De az első filmhez képest tengerentúlon teljesített igazán jól, majdnem megduplázva a bevételt. A Mockingjay 2. része szerintem simán meg fogja ütni az 1 milliárdot világszinten, az 1. talán még nem.

    VálaszTörlés