2014. április 5., szombat

Sam Claflin az Elnémultak premierje kapcsán az Éhezők Viadaláról

Lezajlott Londonban az Elnémultak premierje. A kintiek április 10-től, mi pedig 24-étől nézhetjük meg a mozikban a horrort, amiben a Finnicket alakító Sam Claflin is szerepel. Természetesen hoztam két képet is a premierről, hogy az esztétikai élményérték is meglegyen, az ugrás után pedig válogatok a premieren és annak környékén elhangzott interjúkból, de csak az Éhezők Viadala vonatkozásokra koncentrálva.


Interjúk tehát az ugrás után.

Ebben az első videóban van sok minden (kicsit össze-vissza összepakolva...), ami viszont számunkra érdekes lehet, az Sam Claflin Philip Seymour halálával kapcsolatos kérdésre adott válasza:

A személyi kérdésekre vonatkozó válaszadás nem az én asztalom, én mindössze annyit szeretnék elmondani, hogy mindannyiunkat nagyon megdöbbentett [Philip Seymour Hoffman halála], és hatalmas űrt hagyott maga után, nem csak a filmben, hanem az egész színésztársadalomban is.

A következő videónak a végén már részletesebben szó esik az Éhezők Viadaláról:


Mennyivel ismerjük meg jobban Finnick háttértörténetét a Kiválasztottban, mint a Futótűzben? 
A Kiválasztott egy szomorú helyen kezdődik, és nehéz lesz Finnick számára, mert elvesztette feleségét [=elszakították barátnőjétől], és az eleje nagyon gyötrelmes lesz számára. Nem akarok sok mindent elmondani, hogy ne áruljak el sok mindent azok kedvéért, akik nem olvasták még a könyvet, de egy pokoli utazás veszi kezdetét a Kiválasztottban. Fantasztikus ez a könyv, és szeretem, hogy nyomon követhetjük ezeknek a karaktereknek a sorsát, de nagyon nehéz idők várnak most mindannyiukra.

Milyen az atlantai forgatás és mikor mennek Párizsba és Berlinbe forgatni?
Az atlantai forgatás nagyon jó, és nagyon várom, hogy otthonomhoz egy kicsit közelebb forgathassunk. Korábban nem volt még lehetőségem felfedezni Párizst és Berlint, szóval nagyon izgatottan várom.

A következő videó már egy-az-egyben a Kiválasztottra vonatkozik. Hurrá! :)


A rajongók arra a legkíváncsibbak, hogy mi miatt vagy a legizgatottabb a Kiválasztott kapcsán, hiszen az Éhezők Viadala világa még inkább kitárul?
Ami számomra a legcsodálatosabb volt a Kiválasztottban, hogy bár tudom, hogy legtöbben már elolvasták a könyvet és mindannyian elképzelték valahogyan a film bizonyos történéseit. Az első, amire rájöttem ezzel kapcsolatban, hogy bárki és bárhogyan is tervezi a díszletet, ez az a rész, amely a szó legszorosabb értelmében beleég az ember agyába, ez az utolsó rész sokkal jobb lesz vizuálisan, mint ahogy az ember elképzeli. Hihetetlenek az új szereplőtársak, ami által még nagyobb ennek a filmnek az elkészítése.

A Finnick által megtett útról:
Minden karakter hatalmas utat tesz meg ebben a történetben, igazából ez a sikernek is a titka, itt pedig minden egyes karakter igazán pokoli utat jár be, senki nem boldog, ez a leglehangolóbb rész. Ebben a részben elkezdődik a forradalom, Finnick pedig ott folytatja, ahol az előző rész végén láthattuk: aggódik, nincs ereje teljében, csöndes és visszahúzódó.

És végül a brit Marie Claire-ben is olvasható vele egy interjú/cikk, aminek nagy része nem Éhezők Viadala téma, szóval ebből is csak kimazsoláznám a minket érdeklő részleteket:

Van egy pillanat az Éhezők Viadala sztárjával, Sam Claflinnel való találkozás első 5 percében, amikor a beszélgetés sokkal inkább egy pszichológusnál való terápiás beszélgetésnek és nem pedig egy hétköznapi hírességgel való interjúnak érződik. Amikor azzal kezdi a mondatot, hogy "Nem érzem úgy, mintha az életem megváltozott volna", Claflin fejtegetni kezdi. "Egyszerűen csak úgy érzem, mintha hirtelen felnőttem volna.", mondja töprengve, miközben egy londoni belvárosi szálloda privát kávézójának kanapéjába süpped. "Sokkal nagyobb a felelősségem. Fel kell vállalnom néhány kockázatot, és sokkal nagyobb a teher a vállamon, mint pár évvel ezelőtt. Úgy éreztem [korábban], hogy akár hibázhatok is, senkit sem érdekel, míg most megjegyzik az emberek."
[...]

Forrás: SamClaflinFans
"Akikkel eddig együtt dolgoztam, mind nagyon-nagyon szerény emberek. Jennifer Lawrence kiváló példa erre, hiszen teljesen hétköznapi. Szerencsés vagyok, hogy sok ilyen színésztársam lehet." Sőt, Jennifer Lawrence-szel és a banda többi tagjával most épp Atlantában forgatja az Éhezők Viadala: A Kiválasztott, 1. és 2. részét, mielőtt Európába utazna, ami "valószínűleg nagyon jó móka lesz". - ismeri el. "A rendezőnk, Francis Lawrence nagy teret biztosít nekünk arra, hogy jól érezzük magunkat: rengeteg belső viccünk és játékunk van. Nemrégiben egy igencsak érzelmes jelenetet forgattunk, és megpróbáltam bejutni a háborús övezetbe, de minden egyes alkalommal, amikor elkezdtem futni, Woody Harrelson kinyújtotta a lábát és megpróbált felbuktatni." 
Még az őrült tojás-diétáján is hajlandó volt változtatni, és kondizni is elkezdett, hogy belebújhasson az Adonisz-testű egykori Éhezők Viadala-győztes Finnick bőrébe. "Egy álmom vált valóra, hogy azért fizessenek, hogy lemenjek a konditerembe. Tudom, hogy ha összeszedem magam, képes vagyok három hét alatt formába lendülni, de azért 0-24-ben ez nekem nem életforma. Én tipikus angol vagyok - szeretem a sört."
Az ebben a hónapban bemutatásra kerülő Az elnémultak és a novembertől látható Kiválasztottak között Claflin egy romantikus vígjátékban, a (Cecelia Ahern Ahol a szivárvány véget ér című regényén alapuló) Love, Rosie-ban  lesz látható a szélesvásznon Lily Collins társaságában, és Laura Wade 2010-es színdarabjának Lone Scherfig feldolgozásában készült Posh című filmjében. "Nem nagyon kavarodott fel eddig a karrierem, szóval idén nagyon izgatott vagyok", mondja. "A Posh nagyon messze áll attól, aki én vagyok. Egyáltalán nincsen politikai vénám, szóval egy olyan karaktert eljátszani, aki ennyire politikai érdeklődésű, igazán újdonság volt számomra."
Politika, romantika, horror... határozottan sok mindent bevállal, és nem utolsósorban azt is bebizonyítja, hogy tehetsége jóval több, mint hogy csupán kasszasiker filmekben legyen látható. Hogy felkészüljön a ma esti vörös szőnyeges bevonulására, felidézi kínosan alakult első díjkiosztójának emlékeit: "Senkit nem ismertem, így Laurával magunkra maradtunk és a sarokban szürcsölgettük a sörünket." Az a nyomás és felelősség, amit mostanra érez, egészen biztosan kivív némi elismerést, és senki nem fogja engedni, hogy Claflin a sarokban búslakodjon. Jobb, ha leszokik róla legalábbis.
Forrás: MarieClaire UK

1 megjegyzés:

  1. Kíváncsi leszek milyen szinten hagyják meg Finnick "megváltozását" a Kiválasztottban... Samben viszont a Futótűz után bízom, hogy jól el tudja majd játszani. :)

    VálaszTörlés