2014. április 3., csütörtök

Jena Malone Cosmopolitan interjú

Jena Malone-t már gyerekkora óta láthatjuk a képernyőn, azonban igazi hírnévre az Éhezők Viadala révén tett szert. Azon kívül, hogy színészkedik, zenél is, The Show nevű együttesének június 3-án jelenik meg új nagylemeze I'm Okay címmel. A Cosmopolitan zenei karrierjéről, az Éhezők Viadaláról kérdezte és azt is megtudhatjuk, hogy Gale vagy Peeta párti-e.


Nemrégiben fejezted be az Inherent Vice forgatását, most pedig a Kiválasztotton dolgozol. Hogy jut mégis időd arra is, hogy zenét szerezz?
Nagyon nagy szerencse volt, hogy az Éhezők Viadala forgatásának alkalmával rengeteg szabadidőm volt. Havi átlagban nagyjából két napot kellett csak dolgoznom a filmen, szóval rengeteg időm volt, amely alatt azért mégsem kereshetek folyamatosan új munkát, szóval így volt lehetőségem a zenével is foglalkozni.

Szoktál írni a forgatáson is, két felvétel között?
Folyamatosan dalt írok. 21 éves korom óta próbálok énekelni. Nem éreztem úgy, hogy jó hangom lenne, de csak énekelni akartam, szóval megpróbáltam gyakorolni a metrón, a taxiban és séta közben az utcán. Körülbelül 15 milliónyi jegyzet, dalötlet és dallam van a fejemben. Ma reggel is épp írtam valamit.

Azon kevés gyerekszínész közé tartozol, aki felnőttként is megállja a helyét a színészet világában. Hogy alakult ilyen szerencsésen az átmenet?
Ez tök véletlen. Hollywood a középiskolák mikrokozmosza. Azok közül, akik fiatalabb korukban sikeresek, azonban nem lesz mindenki az felnőttként. A bálkirálynőből sem mindig lesz később szépségkirálynő. Egy félénk, igazán okos lány, aki középiskolás korában nem ér el sikereket, később lehet, hogy elnök lesz. Szerintem nekem csak szerencsém volt. Csak azt csináltam, amit szerettem, és sosem adtam fel.

Hogy érzed, mi a legnagyobb különbség a kétféle munkád között?
Színészként az ember bizonyos tekintetben nagyon sokat felad a szabadságából. Színészként persze sokat ad az ember magából a forgatás alkalmával, de aztán a szerkesztő lesz az, aki eldönti, milyen legyen a kép, a rendező dönti el, melyik felvétel kerüljön a filmbe, a producer pedig azt, hogy milyen legyen az ember a poszteren. Ami a zenét illeti, én irányítok mindent, bármit eljátszhatok, amit csak akarok. Ha egy dalban 80 éves férfi akarok lenni, akkor megtehetem, vagy ha a földre hulló falevél szempontjából szeretnék megírni egy dalszöveget, azt is. Ezt a fajta szabadságot a színészet során sose kapom meg.

Éhezők Viadala szereplőtársaiddal voltál már együtt karaoke partyn?
Nem, szerintem inkább a másik bosszantása érdekében csináltunk ilyesmit a forgatáson. Nem mindig az élvezet kedvéért énekel az ember. Ha már másképp nem tudjuk felbosszantani a másikat, akkor a zenét használtuk, hogy fokozzuk a tétet. Jennifer Lawrence esetében például az ember sose tudhatja, mi fog kijönni a száján. Néha például elkezd énekelni egy dalt, aztán a végére mind együtt éneklünk. 

Mit gondolsz az Éhezők Viadala és a Beavatott összehasonlításokról?
Sem nem olvastam, sem pedig nem láttam a Beavatottat. A világjelenségekről alapvetően a húgomtól tudok, aki 16 éves, ő pedig még nem említette, szóval eddig kimaradt az életemből. Rengeteg popkultúrával tömi az agyam, ami hihetetlen. Majdnem 30 éves vagyok és az jár a fejemben, hogy "Nem is, tudtam, hogy ez népszerű".

Milyen érzés, hogy van téged ábrázoló akciófigura?
Johannás nincs is! Illetve, ami van az rajongói. Amikor láttam, felhívtam a Lionsgate-et és mondtam, hogy "Micsoda? Ezt nem is mondtátok!" De nem ők csinálták, és hivatalos azóta sincs. Olyan dühös voltam. Úgy érzem magam, mint egy duzzogó óvodás, aki csak egy akció figurára vágyik.

Kellene csinálniuk egy Johanna Barbie-t, aki a Katniss-szel mehetne bulizni.
Tudom! Erről beszélek! Hidd el, megtettem érte mindent. Talán némi rajongói támogatás kellett volna még.

És akkor most te Peeta vagy Gale-párti vagy?
Óóó, én Katniss-nek szurkolok!

Ha Johanna és Katniss összecsapnának, melyikük nyerne?
Úgy gondolom, nyilvánvaló, hogy Johanna. De nem engednék meg, hogy nyerjek. El kellene vesztenem a csatát, csak hogy ő életben maradjon. Szóval Katniss nyerne, de csak azért, mert hagynám, hogy nyerjen.
Forrás: Cosmopolitan

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése