2014. április 12., szombat

Újabb Sam Claflin interjúrészletek

Úgy tűnik, most nem uborka-, hanem Sam Claflin szezon van, de én lassan telítődök. Most azonban három újabb interjú jelent meg vele, én pedig teszek egy kísérletet, és megpróbáltam ezekből valamiféle érdekességet és újdonságot kimazsolázni. Szerintem nem teljesen eredménytelenül :)

A norwichi EveningNews-ból a Laura Haddockkal való viszonyáról és gyökereiről szóló részt emelném ki.

Tavaly feleségül vetted Laura Haddock brit színésznőt. Láthatunk majd Titeket együtt a képernyőn?
Hatalmas rajongói vagyunk egymás munkájának és folyamatosan segítjük egymást, amikor valamelyikünk szöveget tanul vagy meghallgatásra készül. Ha a világ másik felén vagyok, akkor is végigmegyünk a szövegen Skype-on. Szóval nagyban segítjük egymás munkáját és nagy álmunk, hogy egyszer együtt állhassunk a kamerák elé. Igazából így ismertük meg egymást egy meghallgatáson, és próbáljuk megtalálni az erre alkalmas lehetőséget.


Meglepett, hogy ilyen hirtelen lettél ennyire sikeres?
Ez olyasvalami, amit még mindig nehezen dolgozok fel. Minden olyan gyorsan történt, még arra sem volt időm, hogy leüljek és átgondoljam, "Hű, mi is volt ez az egész?"

Milyen volt Norwichban felnőni?
[Négy bátyámmal együtt] Nem részesültünk igazán szigorú neveltetésben, és bár semmiképp sem szeretném szüleim szemére hányni, de igazából az utcán nőttünk fel. Az iskolában nagyon átlagos voltam. Sok mindenért nagyon hálás voltam a sorsnak, de nem voltunk kivételezett helyzetben és nem volt sok pénzünk, és ezért most nagyon-nagyon hálás vagyok. A szüleim segítenek abban, hogy a mai napig nagyon átlagos legyek, a szó jó értelmében.

Szüleid (pedagógus asszisztens édesanyád és könyvelő édesapád) büszkék lehetnek rád?
Akárhány premierre is hívom meg őket, anyukám mindig azt kérdezi: "De biztos, hogy nem hozol minket zavarba? Ezt felvehetem?" Mire én "De Anya, nem számít. Csak légy önmagad." Ők nem tudják, én milyen büszke vagyok rájuk, hiszen folyamatosan arra emlékeztetnek, ők milyen büszkék rám.
Forrás: EveningNews24.co.uk

A következő két interjúból megtudhatjuk, hogy miért célja Sam-nek, hogy minél több különböző szerepben láthassuk, és hogy mire számít a továbbiakban.

Arra törekszik, hogy minden szerepében másképp nézzen ki. 
- Ez olyasvalami, ami nagyon fontos számomra, az állandó változás. Egyfajta kaméleonként gondolok magamra, és megvan a lehetőségem, hogy megmutassam, sok mindenre képes vagyok, nem csak szerelmes és szépfiú lehetek. - mondja. - Szeretem kipróbálni magam. Nem értem, néhány színész miért ugyanolyan minden szerepben: ugyanolyan a hangjuk, a megjelenésük, aztán meg amiatt szenvednek, hogy ha lemennek az utcára mindenki felismeri őket. Én ezt nagyon-nagyon ritkán tapasztalom, ami nagyon jó dolog. Nem vagyok elég jellegzetes ahhoz, hogy az emberek felismerjenek.
Az Éhezők Viadala azonban azzal fenyeget, hogy mindez megváltozik. 
- Tegnap repülőn utaztam és odajött hozzám egy kamaszlány és megkérdezte: "Te vagy Finnick Odair?" Csak mert olyan volt a hajam, mivel a szó szoros értelmében a megelőző napon fejeztem be a forgatást. Én alapvetően Angliában élek, itt töltöm az időmet és boldoggá tesz, hogy nem vesznek észre az emberek.
Claflin szerencsésnek tartja magát a karrierjét illetően:
- Jó időben voltam jó helyen és a megfelelő szereplőválogató rendezők válogattak. - mondja. 
Első színészi munkáját akkor kapta, mielőtt befejezte volna a színi főiskolát, ezért az utolsó félévet ki is hagyta, hogy dolgozhasson. 
- Nem igazán van arra lehetőségem, hogy ne gondolkodjak, vagy hogy fejembe szálljon a siker. Illetve a családom és a barátaim sem hagynák, hogy megváltozzam. Mindannyian sokat segítenek. Minden olyan gyorsan történt - én pedig nem tudom hogyan vagy miért.
Forrás: TheNothernEcho


Tudatos döntés volt, hogy az Éhezők Viadaláétól ennyire különböző szerepeket vállalsz, hogy ne skatulyázzanak be?
Szeretem az új kihívásokat és szeretem kitolni a határaimat, és most idén először mutathatom meg a világnak, hogy nem csak egyfélére vagyok képes. Bármennyire is szépfiút alakítottam a Karib-tenger Kalózaiban, a Hófehér és a Vadászban és az Éhezők Viadalában is, nem tartom magam szépfiúnak és nem is látom magam helyesnek. (nevet) Nos, azért azt hiszem, rendes fickó vagyok, de azt gondolom, van egy sötétebb oldalam is, amit a Posh-ban majd megmutathatok, és más oldalamat láthatják majd a nézők Az elnémultakban is. 

Most először érzem úgy, hogy tényleg változom. Úgy vélem, a nagy költségvetésű filmekben az ember elvész a karaktere mögött. Ez az Éhezők Viadalára hatványozottan érvényes, de ami igazán nagyszerű ezekben az intim és karaktervezérelt darabokban az az, hogy az ember igazán megérti ezeket a karaktereket és sokkal életszerűbbnek, háromdimenziósnak érzi azokat. De amint mondtam, az Éhezők Viadalával minden nagyon rendben van.

Mire számíthatunk tőled a továbbiakban?
Jelenleg az Éhezők Viadala: A Kiválasztott, 1. és 2. részén dolgozom, amelyeket közvetlenül egymás után forgatunk, ami nagyon sok munkát jelent számomra. Nagyon izgatottan várom, hogy az emberek láthassák a karakter útját a könyvek és a filmek során.

Az Elnémultak után a következő filmem, ami megjelenik, a Love, Rosie, ami egy romantikus vígjáték, nos, inkább egy romantikus dráma, mert inkább drámai. Emlékszem, a rendező mondta nekem, hogy vígjáték lesz, aztán, amikor valakinek megpróbáltam elmesélni, miről is, az járt a fejemben "Úristen, ez milyen nyomasztó, nem is vicces." De vannak benne könnyed pillanatok, ami nagyszerű, de mindegyik más szerepemtől nagyon különböző, szóval nagyon vegyes évem lesz idén, és ez nagyon izgalmas.
Forrás: BleedingCool

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése