2014. április 28., hétfő

Sam Claflin interjú részletek

Lassan lecseng az Elnémultak promója, de a múlt héten még Amerikában volt néhány megjelenés, premier, ahol szintén megkérdezték Sam Calflint is több alkalommal. Természetesen ezúttal sem maradhattak el a Kiválasztottra vonatkozó kérdések, így egy írott és két videóinterjúból hozok most Nektek idevonatkozó részleteket.

Először a Reuters interjújából olvashattok néhány kérdést.

Photo by Mario Anzuoni/Reuters

Gyakran alakítasz szerelmes férfit. Nem félsz, hogy beskatulyáznak romantikus hősnek?
De, ez valóban aggaszt. Még most is agyalok azon, merre is folytassam utamat az Éhezők Viadala után, és szeretnék jó döntést hozni. Hosszútávú karrierre vágyom, szemben azzal, hogy időről-időre ugyanazt csináljam, mert akkor az emberek megunnak és félredobnak, amikor színre lép a következő jóképű fiatal, aki elfoglalhatja az ember helyét. Szeretném kipróbálni magam új dolgokban, szeretnék karakterszínész lenni, szeretnék úgy gondolni magamra, mint egy kaméleonra.

Mi tetszett a Futótűzben Finnick Odair-ben?
Ismervén az utat, amit bejár, az elején a külsőségeit ismerjük meg: magabiztos, jóképű, kedves és leginkább az alapján ítélik meg, ahogyan kinéz, és szerintem ez jól jelképezi azt, ami Hollywoodban történik... az azonban [senkit nem érdekel, hogy] mi zajlik a lelkében, mert ott sokkal mélyebbek a dolgok. Nagyon hasonlít rám abban az értelemben, hogy sokszor én is úgy csinálok, mintha nagyon bátor lennék, ugyanakkor belül nagyon ideges vagyok, és meg vagyok ijedve attól, ami folyik. Finnick olyan sebezhető, olyan naivan tekint a világra, csak előtérbe került. 

Mi volt eddig karriered legijesztőbb pillanata?
Úgy gondolom, Finnick Odair ábrázolása volt a legszívbemarkolóbb a karrierem során, abban a tekintetben legalábbis, hogy akkor vettem a legnagyobb terhet a vállamra. Félelmetes volt belépni egy sorozatba, amelynek addig magam is hatalmas rajongója voltam, szerettem a filmben szereplő Jennifer Lawrence-t, Woody Harrelsont, Philip Seymour Hoffmant, és nem tudtam, mihez kezdjek magammal. Nagyon sok rajongónak nagyon negatív gondolatai voltak a szerep kapcsán.

Hogyan kezelted ezt a negativitást?
Az előnyömre fordítottam. Azt érték el ezzel, hogy még keményebben dolgoztam... addig mentem előre, amíg nem éreztem, hogy mindenki úgy fogja gondolni, hogy "[Finnick] úgy tökéletes, ahogy van!" Nem tehettem mást, ez csak így adódott. De úgy gondoltam "Be fogom bizonyítani, hogy tévedtek!" és az egyetlen, amit tehetek, hogy kihozom magamból a lehető legtöbbet, és ha még akkor is utálnak, hát utáljanak, nem tudom megváltoztatni az arcomat, sajnálom! Na jó, plasztikai műtéttel talán! (nevet)
Forrás: Reuters

A folytatásban még két videóinterjú - összefoglalással.
A Popsugar videójában Sam az Elnémultakról beszél, de szóba kerül Finnick Odair szerepe is:


Sam Elnémultak-beli karakterének külseje kapcsán merül fel az összehasonlítás, hogy a rajongók legutóbb Finnick szerepében láthatták, és nagy kihívás volt számára is a forgatást követő néhány hónap. Itt nagyon érdekes a karaktere külseje, a hetvenes évek hangulatát idézi.
Azzal folytatja a riportercsaj, hogy nagyon sűrű időszak áll Sam háta mögött, hiszen leforgatta az Elnémultakat, majd kiválasztották Finnick szerepére, leforgatta a Futótüzet, most pedig a Kiválasztott forgatásának közepette tart. Hogy éli ezt meg Sam? Nagyon furcsa számára, hogy amikor szabadnapja van - legalábbis amikor nem forgat - akkor a másik filmet promózza, mint most is. Ami nagyon jó, mert szeret dolgozni, élvezi, amit csinál, de honvágya van. Rég volt már otthon feleségével és a kutyájával és hiányzik a családja és a barátai. De persze nincs jobb annál, mint amikor részt vehet az Éhezők Viadala forgatásán. Tényleg nagyon szereti, olyan, mintha egy nagy család lennének, de hamarosan kicsit közelebb dolgozhat majd otthonához, hiszen Atlantában befejezték a forgatást, hamarosan pedig Európában folytatják azt, ez pedig sok értelemben nagyon izgalmas.

Végül az Extra videóinterjújába nézhettek bele, amelyben először Sam Claflin Elnémultakban látható karakteréről mesél, majd szóba kerül, hogy megnősült, amiről szeretne romantikus dolgokat mesélni, de igazából nem sok minden változott a kapcsolatukban, még mindig a legjobb barátok. A sok forgatás miatt sokat kell utaznia, de mivel felesége is színésznő, megérti, hogy sokat kell távol lennie.


Aztán az interjú utolsó perce szól a Kiválasztottról, amelyről Sam nagyon szívesen elmondana mindent, de az a legrosszabb, hogy nem teheti. Nagyon jó, hogy újra együtt a csapat, minden nagyon jól halad, csodálatos lesz a látványvilág, a díszletek hihetetlenek, a jelmezek őrületesek, már nem olyan sokára megjelenik az 1. rész, szóval csak mosolyog, ha eszébe jut a film. De még sok forgatni valója van. 

1 megjegyzés:

  1. Hol a trailer ? Egyre izgatottabb vagyok a film kapcsán. Remélem május valamely napján előrukkolnak egy kedvcsinálóval.

    VálaszTörlés