2013. július 5., péntek

Woody Harreslon interjú(részlet)

Nemrégiben a ShortList hozott le egy Woody Harrelson interjút, most ebből fordítok Szemfényvesztőkre és Éhezők Viadalára vonatkozó részleteket.

A ShortList interjújának vége felé Woody Harrelson megjegyzi, hogy reméli, rá is jellemző a "George Clooney dolog". No, nem az ezüst-szüke tincsekre gondolt, hanem arra, hogy "nincsenek kötelezettségei a sajtó felé".
 
- Nem szeretem én ezt, hogy őszinte legyek, ez csak egy mesterkélt beszélgetés. - mondja mosolyogva. - Ez szórakoztatás, egy műsor. Értem én, hogyan működik, de nem szeretek a részese lenni. Lefogadom, hogy az elkövetkezendő években nem adok másik interjút.
 
[...]
 
A Szemfényvesztőkbe úgy kezdtél bele hogy voltak fenntartásaid a varázslással szemben vagy volt valamiféle tapasztalatod a témában?
Igen, voltak már tapasztalataim. Keith Barry, aki a tanácsadóm volt, mutatott nekem néhány dolgot. David Blaine pedig egy nagyon jó barátom, szóval láttam már ezt-azt.
 
Itt egy bűnelkövető bűvészt alakítasz, de korábban láthattunk már pornókirályként (Larry Flynt, a provokátor-ban), sorozatgyilkosként (a Született gyilkosokban), korrupt zsaruként (a Rampartban) és republikánus politikusként (a Versenyben az elnökségért-ben). Szerinted melyik a leggonoszabb és az erkölcsileg leginkább feslett?
Nézd, az egyikük sorozatgyilkos, szóbal nyilván őt mondanám elsőként. Bár lehet, hogy azt vártad, hogy a republikánus politikust fogom mondani, de én igazán szerettem azt az úriembert, akit alakítok [Steve Schmidt]. Igazi barátom volt. Nem hinném, hogy gonosz fickó, inkább azt mondanám, gonosz emberekkel került kapcsolatba.
 
Ismét Jesse Eisenberggel dolgozol ebben a filmben. A Zombieland ót tartottátok a kapcsolatot?
Ó, igen. Ő volt az oka igazából [hogy elvállaltam a szerepet]. Körülbelül egy másfél éve találkoztunk New York-ban, együtt ebédeltünk, és akkor kezdett mesélni a filmről. Akkor ő már leszerződött a filmre, és mondta, hogy én is kapok majd egy forgatókönyvet. Elolvastam és tetszett, ám az én szerepem amolyan semmilyen volt. Szóval megpróbáltam egy kicsit érdekesebbé tenni az írók segítségével. De Jesse beszélt róla először, és szerintem nagyszerű ötlet volt.
 
Woody Harrelson a Szemfényvesztőkben
 
Tudsz tanácsot adni egy olyasvalakinek, mint ő, aki 20 évvel fiatalabb nálad?
Nem tudom, olyan ő, mint a gyerekeim: az ember tanácsot ad nekik, mire ők azt mondják, 'nem'. Nagyszerű példát szolgáltattam arra, mit ne csináljon. Azt tanácsolnám neki: hadd mutassam meg, mit ne csinálj, és tanulj belőle.

[...]
 
Jövőbeli munkáidat illetően, mesélnél egy kicsit a True Detective-ről, az HBO sorozatáról, amelyet Matthew McConaughey-vel együtt készítesz?
Ez egy nagyon munkaigényes dolog. Sok dolog történik - ez egy nyolc, egyenként egy órás epizódból álló sorozat, amelyet valószínűleg márciusban mutat majd be az HBO, a Trónok harca után. De hogy egy kis ízelítőt adjak belőle, Matthew és én gyilkossági nyomozóként 1995 és 2012 között egy gyilkosság után nyomozunk, 17 éven át. Sok minden más is történik még, de ez a történet alapja.
 
És természetesen ott van még az Éhezők Viadala: Futótűz is. Mesélnél arról is egy kicsit, hogy ott hogy alakulnak a dolgok?
Nem láttam még, de azt hallottam, nagyszerű lesz.
 
Woody Harreson a Futótűzben Philip Seymour Hoffman oldalán
 
Milyen érzés egy ilyen hatalmas sorozat részesének lenni? Ez az első alkalom,...
... első alkalommal vagyok ilyen hatalmas siker részese. (nevet)
 
Nem arról van szó, csak az embernek nem ezek a hatalmas kasszasiker filmek jutnak eszükbe a neved hallatán.
Imádom. Tényleg nagyon imádom. Pedig elsőre nemet mondtam. De aztán a rendező visszahívott és azt mondta, "Meg kell ezt csinálnod a kedvemért, nincs más jelöltem a szerepre." Nagyon szenvedélyesen szerette a filmet, én pedig úgy voltam vele, hogy "Hát, ha ennyire akarod, hogy megcsináljam neked ezt a hülyeséget, hát megteszem." Csupán egyetlen beszélgetés után a kocka el volt vetve. Szóval így történt, most pedig részese vagyok ennek a hihetetlen sorozatnak.
 
Meglepett, milyen hatalmassá vált?
Igen, meg. Nem tudtam, mibe megyek bele.
 
Sokan azt mondják, hogy Hollywood túlságosan is ezekre a sorozatokra támaszkodik az utóbbi időben. Egyetértesz ezzel?
Nos, Hollywoodban olyan sok különböző dolog van, vannak független filmek is, amiket nagyon szeretek. De ha a filmstúdiókat nézzük, nekik pénzt kell csinálniuk. Ők óriásvállalatok és én megértem, hogy ha találtak valamit, ami működik, akkor belekapaszkodnak. Legtöbbször a folytatások nem olyan jók, mint az első filmek, de remélem, az Éhezők Viadalára nem lesz igaz. Még nem láttam, de ha olyan jó lesz, akkor miért is ne? Szóval nekem nincsenek ezellen erkölcsi kifogásaim, megértem a mögötte álló gondolatot. B***a meg. Csináljuk.
Forrás: ShortList

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése