2013. július 23., kedd

Clevver TV interjúk a Comic Con sajtótájékoztatóján

Egy újabb köteg videóinterjúnak vágok neki, kicsit talán kisebb részletességgel, mint az MTV-s anyagoknál.

Jennifer Lawrence (videó ITT)
  • Katnissről: Megváltoznak a körülményei. Poszt-traumatikus szindrómától szenved, megpróbál beleszokni abba, hogy most már nem kell vadásznia, hogy ne haljanak éhen. Aztán vissza kell térnie az Arénába, ahol most már sokkal nagyobbak a tétek. Megpróbálja megmenteni húga életét, Peeta életét és a hozzá közelállók életét.
  • Arról, hogy mennyire szereti őt a média és az internetezők: Nem is sejtette, mert egy kicsit lököttnek tartja magát, de ez nagyszerű, ez egy csoda számára. 
  • Mennyire más Francis Lawrence rendezése Gary Rossétól: Nagyon különbözőek mindketten, de látható, hogy mindketten tökéletesen végzik a dolgukat. Francisnek csodálatos elképzelései vannak, és nagyszerű a világ-felépítése, de mindkét rendezővel hihetetlen jó volt dolgozni, de nagyon más. 
  • Katniss és Peeta kapcsolatának alakulásáról: Hát, igen nehéz lenne kitalálni, milyen kapcsolati állaptot tegyenek fel a Facebook adatlapjukra :) Más, mert az első részben még Gale volt az egyetlen fiú társa, mostanra pedig Peeta az, akivel mindenen keresztülment, ő az, aki megérti Katnisst. Gale viszont bármennyire is szereti a lányt, sose fogja őt igazán megérteni, ezért Katniss mostanra Peetához érzi magát közelebb. 
  • Ki a legszórakoztatóbb a forgatáson: Jennifert Josh nevetteti meg leginkább. Mert Josh... az Josh. :)
 Josh Hutcherson (videó ITT)
  • Merre halad Peeta karaktere a második részben: Nagyon furcsa helyzetbe kerülnek Katniss-szel, hiszen Peeta valódi érzéseket táplál a lány iránt, és azt gondolja, hogy ez kölcsönös, pedig Katniss csak a túlélés kedvéért színészkedik. Szóval ez egy elég faramuci helyzet. Aztán újra részt kell venniük a Viadalon, ami megint összekuszálja a szálakat.
  • A könyv végi függővégről, így lesz-e a filmben is: Josh csak annyit mond, hogy nagyon könyvhű adaptációról van szó.
  • Mi a kedvenc jelenete illetve mire számíthatnak a rajongók: Rengeteg nagyszerű jelenet van. A viadalon játszódóak különösen jók. A mutáns majmokkal való harc különösen fantasztikus. Nagyon intenzív volt a forgatása, rengeteg CGI lesz benne, sok kaszkadőrmunka, és klassz lesz, ahogy ezek az elemek mind összeállnak. 



Francis Lawrence (videó ITT)
  • Mi miatt a legizgatottabb a film rendezésének átvétele kapcsán: sok minden miatt. A történet, annak mondanivalója miatt izgatott Francis Lawrence. Ez egy nagyszerű világ, ő pedig szeret világokat felépíteni, és sok mindent láthatunk majd: új körzeteket ismerhetünk meg, többet látunk a Kapitóliumból, az Aréna is teljesen más lesz, szóval ezt mindet megcsinálni nagyon klassz volt. És a szereplőkkel való közös munka is. Egyrészt készen kapott egy csapatot, de velük is jó volt dolgozni, és az újakkal is, akik szintén csodálatos emberek: Philip Seymour Hoffman, Jena Malone, Jeffrey Wright,... Egy igazi álomcsapat.
  • Belekerült-e a filmbe minden a könyvből: nem, ez mindig esélytelen, mindig van olyan, amit a rajongók szeretnek, és ki kell hagyni, de megpróbálták megtalálni a könyv alapvető momentumait és arra építeni a filmet. De ha kihagytak valamit, akkor bocsi. :) [Annyira szeretem, hogy Francis Lawrence nem olyan arrogánsan magabiztos, mint Gary Ross volt, ezt is olyan természetesen, szerényen mondta, és nekem úgy a fejemben van Gary Ross hozzáállása az előző film kapcsán ugyanerről a kérdésről. Nem is, amit mondott, hanem ahogy.]
  • A hozzáadott jelenetekről: A könyvben Plutarch Havensbee nem sokat szerepel, hiszen Katniss nézőpontjából követjük a történeteket, de itt a filmben volt lehetőség arra, hogy kapjon néhány plusz jelenetet. Ezek nagyon klasszak, néhányat közülük már láthattunk az előző előzetesben, a mostaniban is lesz még. 
  • Melyik jelenetet várja leginkább a filmben, vagy mire a legbüszkébb: rengeteg ilyen van, szereti a nyitójeleneteket, a Katniss és Gale illetve a Katniss és Peeta között zajló jeleneteket, ezek között kifejezetten romantikusak is vannak. És az Arénabeli jelenetek miatt is nagyon izgatott, maga az Aréna észbontó, nagyszerűek az akciójelenetek. Ugyanakkor a film nagyon érzelmes is, a Győzelmi Körutat és a 11. körzetben játszódó jeleneteket is sokan szeretni fogják.
Willow Shields (videó ITT)
  • Prim karaktere a Futótűzben: Prim felnő egy kicsit, komolyabb is lesz. Nagyszerű dolog együtt felnőni a karakterrel. Kicsit olyan, mintha felcserélődnének a szerepek, mert amikor Katniss elmegy a Nagy Mészárlásra, Prim buzdítja, hogy minden rendben lesz. Katniss sokszor lesz szomorú, és borús, de most, hogy visszatér, ismét együtt él az anyukájával és Primmel, és sokszor Prim nyugtatja meg, hogy nem kell aggódnia a dolgok miatt. 
  • Mennyiben különböztek a második film forgatási élményei az elsőétől: Volt néhány színész, akikkel korábban nem találkozott, Lenny Kravitz, Woody Harrelson, szóval most velük is megismerkedhetett, ami nagyon klassz volt, de a többi stábtag ugyanaz volt, akikkel korábban már dolgozott együtt, újra láthatta Jennifert, Josh-t, Liam-et, és ez isteni volt!!
  • Melyik jelenetét várja legjobban a Futótűzből: Azt a jelenetet várja leginkább, ami az előzetesben is látható beszélgetés közte és Katniss között, ez egy nagyon érzelemgazdag jelenet közöttük. 
  • Mit tenne, ha ott lenne ő is az/egy arénában, és egyre inkább telne az idő: megpróbálna elmenekülni és elbújni. Tudja, hogy ez borzasztó válasz, de nincs jobb ötlete. 
  • Hogy jellemezné a Comic Con-t egy szóban: Azt mondja, erre nincsenek szavak, ezt az ember csak személyesen élheti át igazán. Majd a legvégén kiderül, hogy ekkor - a Panel előtt - még ő sem látta az előzetest, és nagyon izgatottan várja.
Jena Malone (videó ITT)
  • Mi volt a legizgalmasabb a filmhez való csatlakozásban: A szó szoros értelmében úgy érezte, mintha megnyerte volna magát a főnyereményt. Nehéz lenne egy dolgot kiemelni, de nagyon szereti a karakterét, Johanna Masont. De ez önmagában is egy nagyon szép történet és nagyon szerette az első filmet is. A szereplőtársak csodálatosak és Jena nagyon szeret velük együtt dolgozni. Az pedig, hogy friss hús volt a csapatban, csak feldobta a dolgokat. 
  • Hogy fogta meg a karaktert, akiről tudjuk, hogy egykori győztes és igencsak kegyetlen: sokféleképp meg lehet fogni, de amit igazán szeret benne, az Johanna humora és kiszámíthatatlansága, nem nagyon tudni, mi lesz a következő lépése. 
Lenny Kravitz (videó ITT)
  • Hogyan közelítette meg azt a sok mindent, amint Cinna keresztül megy a 2. részben: Az új rendezővel való munka nagyszerű élmény volt számára. Az első filmben látott stábtagok nagyon közel álltak már egymáshoz, és az egész olyan volt, mint egy nyári tábor, vagy egy iskola második éve, amikor újra találkoznak a régi ismerősök. Cinna szerepe nagyobb lesz a második filmben, igazán sokat segít Katnissnek, divattervein keresztül fejezi ki magát, mégpedig elég nyilvánvaló módon. De majd mindenki meglátja a filmben!
  • Kravitz lánya egy másik hasonló sorozatban (Beavatott) szerepel, van-e köztük emiatt versengés: Nem, nincs egyáltalán, ez kizárt, Lenny nagyon örül annak, hogy lánya azt csinálhatja, amit szeret, annak, hogy nagyszerű szerepeket kap, de közben igazán keményen is dolgozik, és mindezt nagyszerű látni. 
  • Melyik jelenete miatt a legizgatottabb: az utolsó jelenet miatt.

Jeffrey Wright (videó ITT)
  • A karakteréről: Miután a riporternő úgy harangozta be a karakterét, hogy nyilvánvalóan nagyon intelligens, Jeffrey azt mondja, ez tőle színtiszta színészet :) Beetee is egy korábbi győztes a többi szerencsétlen Kiválasztott között, ő az elektronika zsenije, aki visszatér, hogy részt vegyen a 75. Viadalon, a Nagy Mészárláson. Kifejleszt valamit, ami majd megváltoztatja a Viadal menetét, de akik nem olvasták a könyvet, majd meglátják a filmben. 
  • A forgatásról a fiatalabb színésztársakkal: Nagyon jó móka volt Jenniferrel, Josh-sal és a többiekkel együtt forgatni. Sok őrültség zajlott, de nagyon jó volt a kapcsolata a fiatal színészekkel, mind a kamerák előtt, mind azon kívül. Szóval ő csak jött, tette a dolgát, jól érezte magát és közben megpróbálta a lehető legjobban eljátszani a történet rá eső részét. Ez egy újdonság volt számára: nagy költségvetés, hatalmas rajongótábor, sci-fi elemek, akció, ugyanakkor a felszín alatt nagyon fontos mondanivalója is van a történetnek a háborúról, annak következményeiről. Ez egy nagyon fontos dolog, amiről el kell gondolkodnunk. 
  • Melyik jelenetet várja legjobban, hogy láthassák a rajongók: Az Azéna-jelenetek nagyon érdekesek lesznek. Még nem látta őket, de már a forgatás is igazi kínszenvedés volt, de reméli, átjön majd a képernyőn is az az önfeláldozás, amit a Hawaii forgatás jelentett számukra :)) 
Ui.: Liam vajon miért nem volt a sajtósoron?? Kép sem rémlik róla, és még egyetlen videóinterjút sem találtam tőle :((

5 megjegyzés:

  1. Ancsi Jena interjújánál az 5. mondatban Jena helyett Johannát írtál véletlenül, ha jól gondolom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, javítottam is. Így jár, akinek a nevének kezdőbetűi megegyeznek a karakteréivel :P
      Meg legalább tudom, hogy valaki legalább elolvasta a bejegyzést ;)

      Törlés
    2. Még a kevésbé érdekeset is, az ilyet meg pláne:D

      Törlés
  2. Ez nagyon érdekes. Kössz Ancsi a fáradozást:) Hogyhogy Liam nem volt ott?

    VálaszTörlés
  3. Köszi a fordítást,nagyon tetszett. Nekem Jen és Josh a kedvencem *-*

    VálaszTörlés