2013. július 17., szerda

Részletek a Karakterposztereket felfedő cikkekből

A Lionsgate ezúttal is hasonló módszert választott a karakterposzterek felfedésére, mint legutóbb, annyiban legalábbis, hogy a posztereket körzetenként más-más magazin jelentethette meg. Természetesen ezek az oldalak nem elégedtek meg annyival, hogy magukat a karakterposztereket megjelentessék, hanem egy-egy cikket is kanyarítottak köréjük. Ezekből idézek:


Katniss és Peeta poszterét a YahooMovies fedte fel, ami már korábban is nagy szerepet vállal a sorozat promózásában. Rengeteg elemző cikket írnak a történet kapcsán, és náluk látható majd először hivatalosan a szombaton megjelenő új Futótűz előzetes is. Ők ezt írják:

Egy vizes kihívást látunk Katniss Everdeen jövőjében. 
Ha esetleg nem lennél eléggé kiéhezve a Futótűz most szombaton megjelenő előzetesére, az Éhezők Viadala felhajtás kapcsán most megnézheted a Nagy Mészárlás ihlette dögös karakterposztereket, amelyek közül a mi hőseink Katniss és Peeta Mellark, akiket az új viadal-szerelésükben láthatunk.

Azt mondtuk "dögös"? Talán a "nedves" lett volna a megfelelő jelző, hiszen az új jelmezek úgy néznek ki, mintha egy neoprén ruhát keresztek volna egy másik disztópikus sci-fi, mondjuk a Rollerball jelmezeivel. 
A neoprén szerelés előrevetíti, hogy néhány jelenet a vízben zajlik majd, amelyekből pár képet már láthattunk is a Hawaii-on történt forgatásról. A Harmadik Nagy Mészárlás egy dzsungelben játszódik, a Viadal elején pedig mindenfelé vizet látunk majd.

Nem meglepő, hogy Jennifer Lawrence és Josh Hutcherson egyaránt jól néznek ki új jelmezeikben. Az ember nyilván még hitelesebb szimbólumává válik egy forradalomnak, ha megmutatja, hogy szárazföldön és vízben egyaránt meg tud nyerni egy csatát.
És bár Katniss és Peeta a mi kedvenc győzteseink, nem ők a Viadal egyedüli résztvevői. Összességében 11 karakterposzter jelent meg.
Forrás: Yahoo Movies




Mags és Finnick posztereit az EmpireOnline-ra bízták, akik szintén hozzátettek néhány sort is a két képhez:

Bármelyik másik mozi marketing osztálya jól működik, de az Éhezők Viadala: Futótűzé még jobb, mi pedig izgatottak vagyunk, amiért mi mutathatjuk meg először a 4. körzetből Sam Claflin Finnick-je, és Finnick 80 éves mentora, a Lynn Cohen által alakított Mags karakterposzterét. Ezek a poszterek Panem Éhezők Viadala egykori győzteseit bemutató promósorozat részei, amelyeknek lehet, csak az a szerepük, hogy eltereljék az ellenvéleményt formáló emberek figyelmét. 

Ez a Kapitólium által ihletett propaganda nagyszerű munkával adja el a korrupt és hatalmas Snow elnök állami gépezetét. Ahelyett, hogy süteményt majszolhatnának, a 12. körzet lakóit meghívják, hogy jót mulassanak a Nagy Mészárláson, ahová Katnisst, Peeta Mellarkot és más sikeres Kiválasztottakat hívtak meg egy televíziós vérontás kedvéért.
Forrás: EmpireOnline


Wiress és Beetee posztereit az MTV hozta le, ráadásul teljes méretben, ezeket ITT találjátok. Ők is írtak ugyan cikket, de ebben elég sok az általánosság arról, hogy a képek a Comic Con jegyében jelentek meg, hogy hol található a többi poszter, és hogy kik a készítői a novemberben bemutatásra kerülő filmnek. Azért rövidebb konkrétum itt is van:

Az első poszteren Wiress (Amanda Plummer) látható, egy egykori Éhezők Viadala győztes, akit Katniss szövetségesének szeretne. Az új poszter a Viadalhoz illő szerelésben mutatja meg őt. Ahogy a filmben is, Wiress társa Beetee (Jeffrey Wright), aki ugyanabból a körzetből szintén megnyert egy Viadalt, és ő az egyetlen, aki megérti Wiress rejtélyes kommunikációját. Plummer és Wright ebben a filmben láthatóak először a sorozatban, és ők azok, akiket a Futótűzben Haymitch (Woody Harrelson) megkér, hogy vigyázzanak Katnissre és Peetára. Forrás: MTV


A 2. körzet Hivatásosainak posztereit a MovieFone mutatta be, ők röviden írnak Brutusról és Enobariáról:

Brutus és Enobaria bármire készen állnak, ami elé a Kapitólium állítja őket, és ez ezen a két exkluzív Éhezők Viadala: Futótűz poszteren jól látszik is. 
A Nagy Mészárlás, a 75. Éhezők Viadala küszöbén a 2. körzet egykori győztesei újra Kiválasztottak lettek, akiknek ismét meg kell küzdeniük életükért. A testhezálló, bármilyen időjárás ellen védelmet biztosító kezeslábasokban Brutus és Enobaria fizikálisan készen állnak az előttük álló csatára.
Forrás: MovieFone



Az 1. körzet testvérpárjának posztereit a Los Angeles Times Hero Complex magazinja mutatta be. Ők se mellékeltek eredeti méretű képeket, azért nem kaptok linket, nem azért, mert kifelejtettem ;)

Ezen a Nagy Mészárláson - így hívják a 25 évente rendezendő jubileumi Éhezők Viadalát a poszt-apokaliptikus Panemben - ezúttal egykori győztesek versengenek, köztük az 1. körzet testvérpárja, Gloss (Alan Ritchson) és Cashmere (Stephanie Leigh Schlund).
A poszterek álló helyzetben mutatják a Kiválasztottakat, hátterükben felhőkkel, rajtuk fekete kezeslábas, amelyet szürke hálós mintázat díszít. A logo mindkét képen a 75. Éhezők Viadalát jelképezi.


Johanna poszterét az MSN Entertainment oldala hozhatta le elsőként. Ők is elég röviden írnak csak a karakterről:

A mi poszterünk a 7. körzet Kiválasztottját, Johannát mutatja be (akit Jena Malone alakít). 
Az Éhezők Viadalán, amelyet megnyert, kezdetben gyöngének tettette magát, és amikor már csak alig néhány Kiválasztott maradt, fedte fel valódi, könyörtelen gyilkos énjét. 
A 75. Éhezők Viadalán Johanna Katniss-szel, Peetával and Finnick Odair-rel köt szövetséget, miután magával rángatja Beetee-t és Wiress-t.

3 megjegyzés:

  1. Lol, Enobariának tényleg megcsinálták a hegyes fogakat! oO
    Brr...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Viszont az aranyozást már nem vállalták be. :D

      Törlés
  2. Valami Johanna végre(újra) :)
    Elég para lenne Enobaria fogsorával szembetalálkozni egy Arénában...bárhol :S

    VálaszTörlés