2013. július 5., péntek

Brutális bevételt várnak a Futótűztől

A Futótűzzel kapcsolatos bevételi elvárásokról a Variety hozott le egy komolyabb, pénzügyi elemző cikket.
 
A Wall Street befektetői több, mint bizalommal fordulnak a Jennifer Lawrence főszereplésével játszódó Éhezők Viadala: Futótűz című film felé, amely[nek első része] rekordbevételhez juttatta a Lionsgate-et.
 
Egy elemző számításai szerint a második Éhezők Viadala film világszerte 900 millió dolláros mozis bevételre számíthat.
 
[...]
 
- Míg a második Éhezők Viadala film nyilvánvalóan egyfajta katalizátor szerepet játszik, számos más érdekes kezdeményezért is láthatunk a cégtől, amely szintén nagy értéket képvidel majd. - írta James Marsh elemző. - A Lionsgate filmpalettája sokkal mélyebb lesz (Red 2, Végjáték, A beavatott), tetszik, hogy megvan az esélye egy Alkonyat-folytatásnak [???], és a nemzetközi forgalmazói megállapodások gazdasági mutatói is növekednek. Úgy gondoljuk továbbá, hogy számos televíziós siker is vár még a stúdióra az Anger Management és a Nashville című sorozatok kapcsán.
 
 A BRiley és Társától David Miller hasonlóan kemény jelentést írt, amelyben azt jelezte előre, hogy a Futótűz világszerte 900 millió dollár bevételre számíthat. Ez 22%-kal több, mint az Éhezők Viadala 691 millió dolláros bevétele, amit Miller azzal indokolt, hogy a tengerentúlon az Éhezők Viadala könyvtrilógia népszerűsége robbanásszerűen megnőtt az első film megjelenése óta.

Miller azt is elmondta, hogy arra számít, hogy a Lionsgate a TV-s produkciók bevételei is jelentősen megnőnek, a 2015-ös pénzügyi évre nem kevesebb, mint 15%-kal.

A Wall Street erős támogatója a Lionsgate filmstúdiónak, különösen amióta az elmúlt két évben megnégyszereződött a részvényeik száma az Alkonyatnak, az Éhezők Viadalának és az olyan tévés sorozatoknak köszönhetően, mint a Mad Men - Reklámőrültek és a Jackie nővér. Forrás: Variety

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése