2013. július 27., szombat

Rajongói élménybeszámoló a Comic Conról

Na, hát én nagyon szeretem ezt a kategóriát, mert mindig olyan személyes írások kerekednek ki belőlük, ezért ezúttal a Mockingjay.net egyik szerkesztőjének élményeit olvashatjátok a múlt hétvégi Comic Conról. Mondjuk nem olyan összeszedett a dolog, és kicsit talán túlteng benne az érzelem, de ez ebben az esetben, akár meg is bocsátható :))


Nem is tudom, hol kezdjem, de a fenti kép jó kezdésnek tűnik! Így kezdődött első Comic Con-os élményem. Tash és én [múlt csütörtökön] két óra körül érkeztünk a San Diego Convention Centerbe. Először megszereztük a kitűzőinket, majd a Lionsgate standja felé vettük az utunkat. Szerencsére ott volt velünk Ciara, aki előző este már feltérképezte a terepet, mert nekünk fogalmunk sem volt, merre megyünk. Ciara a megfelelő helyre vezetett minket, így meg tudtunk ismerkedni Jessicával a Lionsgate-től, és üdvözölhettük a fent látható stábtagokat. Elvittek minket a Lionsgate stand egy félreeső zugába, ahol megvártuk, amíg lezajlik a dedikálás, aztán szemtől szembe is találkozhattunk Brunoval, Metával és Stephenie-vel. Amikor mi következtünk, felvittek a Lionsgate standnál egy rejtett lépcsősoron. Itt volt a Lionsgate-Summit VIP szektora. Itt volt egy hely, ahol fotózkodni lehetett a Lionsgate/Comic Con tábla előtt, és voltak kis asztalok és kanapék, ahova le lehetett ülni. Amikor felmentünk, mind személyesen bemutatkoztunk, kaptunk dedikált posztereket és újabb fecsegőposzátás kitűzőket. Hihetetlen élmény volt!

A találkozó után még a földszinten bolyongtunk, majd visszamentünk a szállodába, ahol a Lionsgate szervezett számunkra koktél party-t. Ez egy igazán helyes szálloda tetején zajlott. Beszélgettünk és iszogattunk a tűz körül este tízig, amikoris a bérelt lakásunk felé vettük az irányt, hogy kipihentek legyünk másnapra.
Péntek a felfedezés napja volt, a [Convention Center] földszintjén mászkáltunk és különböző filmek különböző szereplőivel készítettünk közös képeket. Ezután vettünk pár ajándékot, majd eljött az ideje, hogy beálljunk mi is a H csarnokra várakozó kempingezők sorába. Ekkor péntek este 6 óra volt. Szombaton volt a Futótűz nagy napja, mi pedig a H csarnok bejáratánál várakozók között az első 200-ban voltunk, ami elég jónak számít. A sorbanállás során felváltva mentünk el kajáért este 11-ig, amikoris elővettük hálózsákjainkat, és megpróbáltuk eltenni magunkat másnapra. Néhányunk valóban beájult szinte azonnal, míg mások ébren forgolódtak az éjszaka során az utcáról hallható hangos zene és bulik miatt. A zene nem csak hogy igazán hangos volt, de jó is. Szóval nehéz volt úgy elaludni, hogy az ember legszívesebben táncolt volna a hálózsákjában. 

Szerintem mindannyian aludtunk egy kicsit, majd hajnali 5-kor felkeltünk és előrébb mozdultunk a sorban. Láthatóan nagyon hosszú volt a sor, hogy nem mindenki fért el, így megpróbáltak kitúrni minket. Nehéz volt félpercenként újra-meg-újra felébredni és arrébbcuccolni mindent. De megtettük, majd üldögéltünk újabb 3 órát, mire beengedtek minket a H csarnokba. Körülbelül 8 óra körül engedtek be, mi pedig elfoglaltuk helyeinket az első szekcióban. A H csarnok KEGYETLEN NAGY. Nem hittem el mekkora és még milyen hátborzongató! Aztán újabb három órát vártunk, hogy elkezdődjön az első Panel. A Warner Bros filmjeinek bemutatója volt, amiről kiderült, hogy nagyon szórakoztató! 

Aztán elérkezett a nagy esemény, a Lionsgate Panelje. Hihetetlen volt a teremben áradó energia. Annyira jó volt!!! Az előzetest egy hatalmas kivetítőn mutatták be és a hanghatások is olyan csodálatosak voltak! Mindenki ujjongott és tapsolt. A színészek egyesével jelentek meg, és mindenkit elsöprő üdvrivalgás köszöntött. A stábtagok vicces történeteket meséltek, mi pedig sokat nevettünk. Amikor a panel végetért, még egyszer levetítették az előzetest. Csodálatos volt, hogy kétszer is láthattuk nagy képernyőn azokkal a fantasztikus hanghatásokkal. Íme két fotó a panelről:



A panelről ismét a Lionsgate standja felé vettük az irányt, hogy ismét üdvözöljük az ott lévőket. Természetesen őrültek háza volt, amíg ott voltunk, mert ekkor zajlott a[z aznapi] dedikálás. Ekkor úgy döntöttünk, szétválunk és kiosztjuk a Mockingjay.net-es könyvjelzőinket, hogy elüssük az időt. Szinte azonnal el is fogytak. 

Aztán eljött a mi időnk és ismét felkísértek a Lionsgate standjának VIP részlegére. Ezúttal kis csoportokba osztottak minket és csak úgy engedtek fel az emeletre. Kettesével mentünk fel. Én Camille-lal, aki mostanra egyik legjobb barátom lett. Amikor felmentünk, Willow odajött hozzám, Jena pedig Camille-hoz. 
Willow olyan aranyos volt és olyan magas!! Mondjuk hozzám képest a legtöbb ember magas, mert én csak 158 cm vagyok, de mégis: Willow nagyon fiatal, nagyon magas és nagyon szép. Beszélgettünk egy kicsit, aztán cseréltünk. Jena is nagyon kedves volt. Mindenféle dolgokról beszélgettünk, és olyan sokat, hogy még akkor is járt a szánk, amikor a hivatalos fotó készült rólunk, ami így nagyon aranyos lett. 


Miután elkészültek a fotóink, Jeffreyvel is volt módunk beszélgetni, aki nagyon éles eszű volt. Mindannyiunktól megkérdezte, miért szeretjük a könyveket. Véleményem szerint nagyon klassz volt, hogy érdekelte a mi véleményünk is. Azt mondta, ezzel segítünk neki abban, hogy megértse, miért vannak annyira odáig az emberek a sorozatért. Aztán kaptunk néhány dedikált posztert és természetesen a Futótűz példányainkat is aláírták. Amikor lefelé indultunk a VIP szektorból, akkor Willow mellett álltam, akivel együtt integettünk a földszinten álló embereknek, ami nagyon vagány volt. Íme egy kép a találkozóról. Bocsássátok meg nekünk, hogy úgy nézünk ki, ahogy, hisz előző este kempingeztünk ahelyett, hogy szépítkeztünk volna.
Forrás: Mockingjay.net

4 megjegyzés:

  1. Ilyenkor mindig eszembe jut, hogy egy ilyen vip szektorbeli jegy ára az egeket verdesi, de egy egy élményért mennyire megéri. :-)

    VálaszTörlés
  2. Egyetértek hipp-el! De Istenem annyira jó lett volna ott lenni, viszon ahoz nekem még kéne egy kicsit több nyelvtudás :))

    VálaszTörlés