2015. július 30., csütörtök

Josh Hutcherson a Project Imagination kisfilmről és a Kiválasztott 2. rész sajtókörútjáról

Josh Hutcherson Project Imagination kisfilmje elkészültének folyamata azért érdekel ennyire, mert Josh mellett Jena Malone is főszerepet kapott benne, ráadásul izgalmasnak is tűnik. A forgatás le is zajlott a héten, erről képek is vannak, ezt is szerettem volna megosztani már néhány napja, de most egy cikkel együtt még kerekebb a dolog. Az MTV cikkének végén egy Éhezők Viadala utalás is található az utolsó film körútja kapcsán, szóval jó kis cikk ez.

Joshról ez a kép Budapesten készült

Most, hogy Josh Hutcherson hivatalosan is befejezte négy Éhezők Viadala film forgatását is, azt hihetnék, pihenésre vágyik. Ehelyett azonban épp az ellenkezőjét teszi - amikor az MTV News szerkesztője (július 28-án) kedden felhívta, épp befejezte az Ron Howard társaságában elejétől a végéig felügyelt The Rusted című kisfilmjének tömény, három napos forgatását. És úgy tűnik, minden nagyon jól is alakult, tekintve Hutcherson lelkesedését jövőbeni rendezői munkája iránt.

- [A The Rusted elkészítése] határozottan lendületet adott. Mindig is rendezni és producerkedni szerettem volna, és szerettem volna kicsit belevágni ebbe, és ez az első olyan munka, ahol már a legelső lépésektől kezdve jelen vagyok, az ötlet felvetésétől a kész termékig. És idáig nagyon élvezem. Nyilván az, hogy láttam, hogy Ron Howard - aki maga is színészként kezdte - tudott váltani és az egyik legelismertebb rendezővé vált, határozottan inspiráló számomra az efelé vezető úton.


Hutcherson és Howard több ezer beküldött előzetes közül választotta ki a The Rusted alapját, amelyben a rendezők azt kérték, hogy a beküldők saját életéről szóljon. A győztes, Tainted Water című előzetest Hutcherson azért választotta, mert "az előzetes hangulata" azonnal megfogta, így aztán a Mark Mukherje nevű főiskolás diák megnézheti, amint Hutcherson az ő életének legsötétebb pillanatait alakítja.

A The Rusted-ban Hutcherson és Éhezők Viadala-beli szereplőtársa, Jena Malone testvérpárt alakítanak, akik otthonukat lemezstúdióvá akarják alakítani... ám a munkálatok során sötét titkok kerülnek napvilágra, amelyeket Hutcherson karaktere próbál majd felderíteni.
- Fantasztikus, mennyire homályossá válik, hogy mi az, ami valóban megtörténik és mi az, ami csak az ember képzeletében játszódik. - árulta el Hutcherson. - Ebben a kisfilmben mi ezt a témát járjuk körül, és ennek határait tologatjuk, hogy mi az ami valós, mi az, ami nem, mi az, ami tényleg megtörténik és mi az, ami csak a karakter képzeletében létezik. Ez a pszichés elem olyasvalami, ami mindig is érdekelt és ezúttal lehetőségem nyílik rá, hogy beleéljem magamat.
- Ezeknek a karaktereknek megvan a maguk múltbéli traumája, amelyek még mindig kísértik őket. - folytatta. - Az a gondolat, hogy ha az emberrel valami traumatikus történik, az elkísérheti egészen addig, hogy az ember olyan dolgokról hallucináljon, amelyek nincsenek is ott - ez félelmetes, és remélem, soha nem is nem is fog velem történni ilyen.


Azon kívül, hogy ilyen gyorsan végeztek a film forgatásával és a téma kiválasztásával Howarddal, Hutcherson elmondta, hogy nagyon izgatott, hogy az Éhezők Viadala rajongói egy teljesen másik oldalát is láthatják majd... A Sötét Josh Hutchersont, ha úgy tetszik.
- Szerintem ez nagyon klassz, mert Jena és én ismét együtt dolgozunk a filmben és ha az Éhezők Viadalához hasonlítjuk, ez egy teljesen más világ. -  fogalmazott Josh. - Kat Candler stílusa, a rendezőnk, minden nagyon valóságos, szinte hétköznapian egyszerű — míg az Éhezők Viadala világa egy nagy jövőbeli, elképzelt helyzet. Számomra ez olyasvalami, ami kissé földhözragadtabb, és olyan karaktert alakítok benne, amilyet korábban még nem játszottam. A karakterem egy metálos, rocker srác, szóval ez más [mint a korábbiak]. Remélem, az embereknek tetszeni fog, mert ez engem valami más irányba visz. Valami nagyon sötétbe.


A Kiválasztott 2. részének forgatása ugyan már véget ért, és az Éhezők Viadala sajtókörútja idén ősszel újra felpörög, Hutchersonnak (és Malonénak) egy kicsit több ideje van, amit együtt tölthetnek és búcsút mondhatnak attól a futurisztikus világtól. Ennek Hutcherson nagyon örül, mert végre van egy kis szabadideje is.
- Szerintem a sajtókörút alkalmával már itt-ott lesz egy pár napunk is, hogy meg is ismerjük a várost, ahova utazunk. - magyarázta. - Ami engem illet, számomra a legutóbbi sajtókörút igazi őrület volt, az előtte lévőről nem is beszélve — nem igazán tudtunk várost nézni. Ezúttal egy kicsit lazább lesz majd... általában az ember felébred a szállodai szobájában, egész nap sajtótájékoztatón ül, majd továbbrepül, nincs idő megnézni semmit. [Ezúttal] úgy tudom, visszatérünk Berlinbe, ahol a film forgatását befejeztük, szóval jó lesz visszamenni. Most lesz ott egy napunk, vagy így valahogy, szóval lesz időnk újra átélni néhány vidám pillanatot. Már nagyon várom.
Forrás: MTV News






Képek: JoshHutchSource Tumblr

1 megjegyzés:

  1. Hű, hát ennek a kisfilmnek a forgatását aztán hamar lezavarták! Mindenesetre kíváncsi vagyok rá! :)

    VálaszTörlés