2015. július 24., péntek

Kockázzuk ki a Kiválasztott 2. rész új, mozis előzetesét

Mondhatnám, hogy elkényeztet minket az Entertainment Weekly, mert nagyjából 50 képkockát emel ki és mutat be az előzetesből. Oké, nem részletesen, mindenesetre kiegészítettem a sorozatot néhány kockával más helyekről, de persze így sem biztos, hogy nem maradt ki semmi. Szóljatok, ha hiányérzetetek maradt, vagy ha bármit szeretnétek hozzáfűzni a képekhez, mert van mit. Ezzel a rengeteg vágóképpel amúgy jó sok mindent adott nekünk a Lionsgate. Én pedig idézeteket tettem hozzá a könyvből, az előzetesből, az EW cikkéből és Twitterről.

Csodálatos távoli látkép a Kapitóliumról. Kora reggel vagy kora este."Figyelemmel követtem magát..."

"... ahogyan maga is engem."

Snow elnök komolyan veszi a nevét.

Én adok rá engedélyt – mondja [Paylor]. – Joga van ahhoz, ami e mögött az ajtó mögött van. – Ők nem Coin, hanem Paylor katonái. Nem kérdeznek semmit, csak leengedik a fegyverüket, és hagyják, hogy bemenjek.

"Amikor egy karcsú bokor tetején megpillantom, azonnal tudom, hogy ez az: egy pompás fehér bimbó, amely épphogy nyílni kezdett."

"– Szerintem Peeta állapota javulhat valamelyest, de... nem hiszem, hogy teljesen fel fog épülni."

"Életünkben először, a 13 körzet egyesült..."

A bajtársak mindvégig együtt.

Egyik utolsó képkocka lehet Plutarchról.

Effie-nek nem sok hasznát venni a háborúban, de közönség kedvencként itt van.

Haymitch az örök mentor.

"A jövőnk holnap hajnalban veszi kezdetét."

Képkockák az epilógusból?

"... amikor is együtt menetelünk be a Kapitóliumba."

"Snow elnök lelassításunk céljából aknamezőt telepít a város köré" - zseniális húzás,
hogy Paylor szájába adják Plutarch szavait.
"Hölgyeim és uraim, üdvözlöm önöket a 76. Éhezők Viadalán!"

A Kapitólium 3D-s térképe a rengeteg csapdával.

Na, ezt mutatta meg nekünk Elizabeth Banks hét elején.


Katniss immáron a forradalom jelképe és vezetője.

"A téren és a környező utcákban hatalmas tömeg verődött össze."

"- Egyetlen esélyünk van.
- Akkor éljünk vele.
"

"Valami fekete, olajszerű anyag lövell gejzírként az égbe, majd hömpölyög az épület közt az utcán, áthatolhatatlan falat képezve."


" - Ugye nem akarod kihagyni ezt a remek alkalmat, hogy megmutasd Snow-nak, milyen jól táncolsz?"

"Senki nincs biztonságban, amíg ő életben van."

A látványvilág ezúttal is lenyűgöző lesz.

"Snow-nak meg kell fizetnie azért, amit tett."


Boggs mögött Homes (akit Omid Abtahi alakít)


Katniss mindenkit inspirál.

"Az életünk sohasem volt igazán a miénk..."

Jackson (Michelle Forbes) - Boggs helyettese is felbukkan egy pillanatra.

Cressida és Gale is le vannak harcolva. (Hmmm, kellene keresni Cressida-Gale fic-et???)

"... mindig is Snow rendelkezett a sorsunkról."

"De ha sikerül megölnöd, Katniss..."

"... ha véget vetsz ennek az egésznek..."

A háború már a csatornában, a föld alatt is zajlik.

"Fehér, négylábú lények, nagyjából akkorák, mint egy kifejlett ember, de a hasonlóság ezzel véget is ér. Csupaszok, hosszú hüllőfarkuk van, a hátuk ívelt, a fejük előreugrik."

"... az a sok halál nem volt hiábavaló."


"– Figyelj – fordulok Peetához. – Ne csinálj semmi hülyeséget.
Oké. Csak ha minden kötél szakad – mondja. – Megígérem.
Átkarolom a nyakát. Peeta habozik kicsit, mielőtt visszaölel."

"Többen követik a példájukat, és csatlakoznak a pároshoz."


"Ma éjjel hadba szállunk a Kapitóliummal!"

Ezt a képet pedig Boggs-tól kaptuk.

"Effie levágta a hajam" - írja Julianne Moore tweet-jében.
Úgy tűnik, a frizura forradalmasítása megtörtént. :)


"egy Kapitólium felségjelzéssel ellátott légpárnás jelenik meg a gyerekekkel teli betonkarám fölött, és egy rakás ezüstszínű ejtőernyőt szór le közéjük."
"Mohón kapkodnak utánuk, és fagyott ujjaikkal próbálják kibontani őket."


"A célpontunk Snow elnök!"


"Ekkor valaki hirtelen félrerántja az ágyakat elválasztó fehér függönyt. Johanna Mason bámul rám."

A háború a legrosszabbat hozza ki az emberből.

Reméljük, nem olyasvalaki, akit szeretünk.

"A pult mögött a legfurcsább szerzet ül, akit valaha láttam."

"Előrehajolok, és szájon csókolom Peetát. Egész testében remegni kezd, de én nem hagyom abba, addig tapasztom a számat a szájára, amíg el nem fogy a levegőm."

"A nyílvessző hegye kissé feljebb emelkedik. Aztán elengedem a nyilat, ... "

Forrás: EW, Hggirlonfire, QuarterQuellOrg Flickr
Az idézetek Suzanne Collins: A Kiválasztott című regényéből és a Kiválasztott 2. része hivatalos mozis előzetesének Peeta által fordított videójából.

19 megjegyzés:

 1. Szinte biztos vagyok abban,hogy az epilógusból vannak képkockák. Így távolról nehéz kivenni,ki van ott. És Tigris,nem tudom eldönteni,hogy jó vagy nem. Vicces vagy klassz. Kicsit olyan farsangos beütése van,de elmegy :) Köszönöm a magam nevében :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem Tigris sok lett egy kicsit, de hát a Kapitóliumban vagyunk és Katniss leírását jó sokféleképpen lehet értelmezni.

   Törlés
 2. Én mindig úgy képzeltem, mikor olvastam, hogy az ejtőernyős-robbantós rész esti jelenet, legalábbis sötétedéskor zajlik. Ezt benéztem. :) Amúgy mikor a 3 légpárnás leszáll a házak közt, ott csak nekem fura a háttér? :D Értem ez alatt, hogy ott az országút, felfestett felezővonalakkal meg minden. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Háát, nekem ez simán nem tűnik fel :)
   Én a Honfoglalásban sem látom a villanyvezetékeket, pedig állítólag vannak :)

   Törlés
  2. Az én fejemben is este történik a robbantós rész. :) Így utólag kétségeim vannak, hogy ezt valóban írja-e a könyv, vagy csak így jobban tetszett a fantáziámnak. :D

   Törlés
 3. Juj, hát így kikockázva még jobb! Tigrist baromi jól megcsinálták szerintem, bár egy kicsit tényleg vicces, de hát kapitóliumi. A mutánsok elég hátborzongatóak.
  Nekem is az epilógus jutott eszembe, mikor megláttam a rétes jelenetet.

  VálaszTörlés
 4. Jajj, megint rájöttem, hogy a film előtt el kéne olvasni még egyszer a sorozatot, mert annyi mindenre nem emlékszem...
  A cikket Köszi, nagyon klassz volt!!

  VálaszTörlés
 5. Tigris nekem is sok, ez az egyetlen dolog ami nem tetszik az előzetesből, na jó, most kivételesen a zene sem jött át, pedig eddig mindig olyan jó aláfestő zene volt az előzeteseknél. Johanna és Cressida zseniálisak. És mit meg nem adnék ha lenne egy Snow-Coin jelenet/párbeszéd a filmben :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem meg pont a zene az, amitől olyan végehangulatom lett. Pont gondolkodtam is rajta, mekkora jelentősége/hatása tud lenni a zenének :)

   Törlés
 6. Tigris nekem is kicsit sok meg a gyíkok is de ez amugy is túltökéletes. Galida(Gale+Cressida) ez tetszene. Örülnék ha Gale boldog lenne annak meg pláne ha nem ölnèk meg.

  VálaszTörlés
 7. Nem semmi...Tigrisen én is meglepődtem egy kicsit.. Az utolsó előtti képre már nem is emlékeztem. Engem Coin haja is meglepett egy kicsit.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A végén nagyon pörögnek ám a vágóképek, szóval érthető.

   Törlés
 8. Hát Tigris nekem nem tetszik :(

  VálaszTörlés
 9. Johanna arcáról csak úgy sugárzik a "na mi van, megint itt vagy?" kifejezés, nagyon klassz :) Tigrist én sem tudom hova tenni, viszont a csókot igen... *O* A mutánsok is nagyon ütősek lettek szerintem. Arra kíváncsi lennék, hogy a könyvben a csatorna részeknél vízben vannak-e, mert nem emlékszem hogy lett volna szó róla. Engem a gondolat is kiráz, hogy Gale és Cressida együtt legyen, az nagyon távoli nekem... És Prim, ohh...

  VálaszTörlés
 10. A zene nekem is nagyon tetszik. "A jövőnk holnap hajnalban kezdődik"- rész az egyik kedvencem. Annyira szép, ahogy a napfény átszűrődik a fák lombján :") Egyébként az esküvő táncolós jelenetében bal oldalt ott van Katniss anyukája. Tigrist az eredetiben is Tigrisnek hívják?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. De jó, hogy írod Katniss anyukáját, mert mikor mentegettem le a képeket, akkor nekem is eszembe jutott, hogy írom, aztán persze annyi kép és annyi infó volt, hogy elmaradt. De igen, én is örültem, hogy látom :))

   Tigris meg igen, az eredetiben is Tigris ITT látható a hivatalos bejelentése is pl, bár egy helyen, mintha láttam volna másképp is.

   Törlés
  2. :) Köszi. Én is így, Tigrisként láttam angol szövegekben is, amin meglepődtem, mert amikor a könyvet olvastam, azt hittem, hogy csak a tigert fordították magyarra. Aztán most utánanéztem, és kiderült, hogy a tigris latinul is tigris, úgyhogy gondolom, onnan jöhetett a név. Akkor már csak arra leszek kíváncsi, hogy hogy fogják majd a filmben mondani, angol vagy latin kiejtési szabályok szerint.

   Törlés
 11. Visszatérve, remélem Enobaria visszatért. tavaly volt hír, azt tudom,hogy forgatott, akérdés,hogy mennyit. Te mit gondolsz Ancsi ezzel kapcsolatban :?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát, ahogy most visszakerestem, én is csak EZT a bejegyzést találtam, ami szerint valóban ott volt az utolsó rész forgatásán, de amúgy nemigen látok róla semmit. (Ez amúgy a szavazásos jelenet előtt lehet, mert csupa Győztes van vele azon az első képen: Beetee, Annie, Enobaria) Az IMDB-n is fenn van hogy szerepel a Kiválasztott 2. részében, bár tény, hogy az is kb szabadon szerkeszthető.
   Szóval konkrétabbat nem tudok, tippem meg nincs :)

   Törlés