2015. július 1., szerda

Videók az Éhezők Viadala Kiállításról a filmek készítőivel

Ezúttal a film producerével, Nina Jacobsonnal (aki a filmeket vászonra álmodta) és rendezőjével, Francis Lawrence-szel (aki az álmokat valóra váltotta) készített interjúkat olvashatjátok.

Francis Lawrence


Nagyon érdekes, úgy értem, mély érzelmeket kelt bennem, hogy már három és fél éve foglalkozom ezekkel a filmekkel és életem részévé vált. Szóval nagyon megható és nagyszerű ez a kiállítás. Jó érzés, hogy részt vehetek egy olyasvalamiben, aminek ilyen rendezvénye van, mint ez is.
Nagyon klassz, hogy ilyen részletekbe menően végig lehet menni azokon a közegeken, amelyekben ezek a filmek játszódnak. De amit szerintem igazán jól kitaláltak, az ennek az egésznek a nevelő hatása, mert ezáltal ez a világ beépülhet napjaink világába.
Sok kedvenc részem van. Nagyon tetszik a bevezető [na, ezt még lehet posztolom a napokban, nekem nagyon tetszett :)], amikor Effie beszél, az szerintem igazán drámai hatású és nagyon érzelmes. De az is nagyon izgalmas, amikor bemész abba a terembe, ahonnan az Arénákat irányítják, az embert körbeveszi a technika, van ott néhány fegyver, és a látogató láthatja az egykori győzteseket és kiválasztottakat, akikkel mi is együtt dolgoztunk, ez nagyon tetszik.
Az még számomra is varázslatos, látni Jent, aki eredetileg szőke, én azonban az együtt töltött idő 99%-ában barna hajjal láttam,  Katnissként, így amikor meglátom, kell is egy-két másodperc, hogy leessen, hogy jé ez Jen.
Nagyszerűek az interaktív elemek, nagyon jó az audio idegenvezetés, nagyon informatív, az összes érintőképernyős megoldás, ezekből lehet tanulni, fantasztikus.

Az ugrás után, a film producere, Nina Jacobson is elmeséli, ő hogyan éli meg ennek a Kiállításnak a megnyitását.


Nina Jacobson


Hihetetlen, mert egyfajta utazás volt ez sok-sok emlék között, és visszaemlékeztem arra, amikor az első filmet forgattuk, amikor meghoztuk az első döntéseket a szereplők jelmezeivel, a díszletekkel kapcsolatban. Szóval hihetetlen, mert furcsa volt visszatérni a kezdetekhez és mindezt egy néző szemével látni, a másik oldalról és átélni, milyen érzés a rajongóknak bepillantani kicsit a kulisszák mögé. Látni ezeknek a művészeknek a munkáit, akikkel együtt dolgoztunk, látni, ahogyan a sok-sok részlet életre kel, és látni a kapcsolatot a filmek készítése és megélése között. Ez igen jó érzés.
Számunkra minden egyes film elkészítése egy-egy külön élmény, de mind az Éhezők Viadala, mind a Futótűz, mind pedig a Kiválasztott filmek elkészítése nagyon-nagyon más volt. Különböző helyszíneken, különböző emberekkel forgattunk, most pedig mindent egy helyen láthatunk itt és láthatjuk, milyen jól összeillenek a darabkák, ez pedig szintén nagyon izgalmas.
Jót nevettem, mert azon a képen, ahol Peeta megkéri Katniss kezét, és hatalmas vigyor van az arcán, mert azért vigyorog annyira, mert épp elszakadt a nadrágja.
Szerintem a rajongóknak tetszeni fog, hogyan kelnek életre a könyvek és a filmek, és hogyan válnak eggyé ezen kiállítás során.
Nagyon különleges látni, hogyan illeszkednek össze az egyes könyvek történetei, és szerintem Suzanne úgy írta meg ezeket a könyveket, hogy az embernek az lesz az érzése, hogy egy egész a történet. Izgatottan várom, hogy a rajongók láthassák a negyedik filmet is, itt-ott láthatnak már erre utalásokat is, ha figyelmesen szétnéznek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése