2015. július 14., kedd

Sajtótájékoztató részletek és IMDB videó a Comic Conról

Kezdeném az IMDB videóval, mert az a rövidebb, ráadásul nincs is benne olyan sok újdonság, csak tetszik, ahogyan össze van kötve az anyag az első előzetessel. Innentől az lesz a rendszer, hogy nem fordítok mindent szó szerint, csak azt, amit nem hallottunk milliószor. Amiről már többször volt szó, azt csak jelzem, hogy miről beszél az illető.

Jennifer Lawrence: Ezek a filmek nagyon jelentősen és csodálatos módon változtatták meg életemet, azt hiszem, mindig a részem marad.
Josh Hutcherson: Ez az utolsó film és azt hiszem, a rajongók nagyon izgatottak és minden a végéhez közeledik. A rajongóink itt sátraztak a bejárat előtt, ez számomra döbbenetes. A rajongóink nagyon fanatikusak, különösképp a Comic Conon résztvevő rajongóink, szóval összességében ők a legjobbak.
Willow Shields: Emlékszem, a Kiválasztott 1. részének forgatásán felvettünk egy jelenetet Jennel, Jeffrey Wright-tal, Woody Harrelsonnal és Philip Seymour Hoffmannal aztán amikor pár hónappal később megnéztem a kész jelenetet, az járt a fejemben, hogy hűűű, milyen jó lett. Úgy értem, nagyon klassz, amikor az ember ilyen kaliberű színészekkel és színésznőkkel dolgozik és csak beszélget velük. Mi mindannyian nagyon szeretjük, amit csinálunk és jól érezzük közben magunkat, szóval ezekre a különleges pillanatokra örökre emlékezni fogok.
Liam Hemsworth: Én magam is izgatottan várom ezeket a filmeket. Ezt a mai előzetest sem láttam még, rengeteg dolog van, amit nem fogok elfelejteni, amit leforgattunk, lesz majd néhány nagyon érdekes szörnyeteg/mutáns és hasonlók, amiket izgatottan várok.
Willow Shields: A film igazán nagyszabású lesz, tele akcióval és olyan dolgokkal, amiket a korábbi részekben nem sokat láthattunk. Itt már a forradalomról és annak kibontakozásáról lesz szó, a végéhez közeledünk. Tetszeni fog nektek!

A folytatásban a Comic Con sajtótájékoztatójának fontosabb pillanatai.


A sajtótájékoztatóról vannak ugyan teljes, 20 perces videók a YT-on (itt egy például a ráérősebb jobb angolosoknak), de azok elég zavaróan visszhangosak, így csak egy rövidebb részletet hozok összefoglalóval.

Josh Hutcerson azt mondja, a jövőben azt a nagyszerű légkört fogja hiányolni, amit Jen teremtett meg a forgatások alkalmával.
Milyen érzés elbúcsúzni a sorozattól és mi az üzenete a filmeknek?
Liam szerint nagyon érzelemgazdag a búcsú, nagyon szerencsésnek érzi magát, hogy ilyen barátai lettek és ilyen klassz élményben vehettek részt közösen.
Josh felhívja a figyelmet arra, hogy a sorozat a média erejéről, hatásáról szól, hogy milyen hatása van az emberekre és mennyire veszélyes, ha egy kézbe kerül. A másik pedig, hogy az erőszak dicsőítése, amire figyelmeztet a sorozat, leginkább az első rész.
Francis Lawrence arról beszél, hogy a Kiválasztott 2. része a háború bonyolultságáról és annak következményeiről szól, és hogy egy ilyen nagy kiterjedésű háború milyen zavarbaejtő és borzalmas lehet. Nagyon nehéz eldönteni, hogy egy háborúra szükség van-e vagy sem, és ha igen, akkor milyen következményekkel járhat, és ez napjainkban is aktuális téma.
Nina Jacobson a cselekményről beszél, hogy a Kiválasztott 1. részében a Kapitólium gyakorolta a kizárólagos hatalmat a média felett és a két rész együtt azt a kérdést feszegeti, hogy kinek a felelőssége a média feletti hatalom és milyen szerepe lehet annak.
Katniss az utolsó részben igazán hisz-e a forradalomban vagy akkor is még csak a szerepét alakítja?
Nem mondhatjuk, hogy manipulálják, hiszen a túlélésért teszi, amit tesz. Nem mondhatjuk, hogy Katniss történetének elején komoly remény van arra, hogy kitörjön egy forradalom, csak a saját, a húga és Peeta életét akarja megmenteni. Amikor azonban felébred a 13. körzetben, minden megváltozik, hiszen elveszti Peetát, de azt hiszem, felnő a szerephez, hogy kezébe vegye a sorsát és kiálljon a forradalom céljai mellett. A Kiválasztott 2. részében azt szeretem a legjobban, amikor végre összeszedi magát, elhatározza, hogy tényleg ő akar lenne a Fecsegőposzáta és ténylegesen elkezd hinni az ügyben, de sok időbe és több könyvön keresztül tart, amíg eljut ide.
Nina Jacobson hozzáteszi, hogy két különböző dolog a forradalom jelképének és harcosnak lenni, mert Katniss az a típus, aki maga is részt akar venni az akcióban és tenni, amit tennie kell, nem csak egy szócső, nem egy kirakat ember. Szóval ha Fecsegőposzáta nem is akar lenni, forradalmár igen. Jen pedig megerősíti, hogy ez pontosan így is van. [Ezért nem értem én ezt a CC-n előkerült masírozós propaganda anyagot!!]
Josh Hutcherson arról beszél, mekkora buli neki idejönni a Comic Conra, mert itt a rajongótábor apraja-nagyja, és egy kicsit ők is beléphetnek ebbe a világba, mint a panelon is és ez mennyire klassz, hogy közel vihetik a filmeket ezekhez a szenvedélyes emberekhez, itt az egész fél stáb, és a közönség kapcsolatba léphet velük. Nagyon élvezik ezt.
Liam elmondja, hogy Gale végre azt teheti, amit szeret. Ő egy érzelmes, erős akaratú, független, fiatal férfi, akivel sok minden történt és most a legfontosabb mozgatórugója, hogy megdöntsék a Kapitóliumot. Most már nem Katniss körül forognak a gondolatai,
Hogyan változott Jennifer és Josh karaktere a filmek során?
Josh Peetáról beszél, aki kezdetben egy csöndes, visszahúzódó, bizonytalan fiú, akinek nehéz a családi élete és bevallja, hogy szerelmes Katnissbe. A Kiválasztott 1. és 2. részében aztán összekuszálódnak a dolgok, mert elrabolják és elviszik a Kapitóliumba, megkínozzák, átmossák az agyát, és ahhoz, hogy ebből felépüljön, hosszú út vezet, amelynek során lesznek hullámhegyek és völgyek egyaránt. Színészként mindezt nagy élmény volt eljátszani.
Willow Shields elmondja a szokásosat Prim fejlődéséről, amelyet csodálatos volt olvasni a könyvekben és eljátszani legjobb tudása szerint. Prim sokat fejlődött és az utolsó két filmben már ő is Katniss mellett áll.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése