2015. július 28., kedd

Gyűjtőposzt: Íme a sorozat összes eddigi előzetesének zenéje

Tudom, ehhez előbb az összes előzetest kellene összegyűjteni - oké, azokat is idelinkelem, de azokat szerintem majd a Kiválasztott 2. rész várhatóan ősszel megjelenő utolsó előzetese után teszem ki gyűjtőposztban. Most azonban csinálhattok olyat, hogy csak a zenék alapján próbáljátok meg visszaidézni az előzeteseket. Így is klassz, higgyétek el :) Aki már akkor követte az eseményeket, az most nosztalgiázhat, aki pedig később fedezte fel a sorozatot, az most rácsodálkozhat, honnan is indultunk.

1. Az Éhezők Viadala - első ízelítő: Full Tilt - Mercury (2011. augusztus 28. - a magyar feliratos verzióért IDE kattintsatok)



2. Az Éhezők Viadala - hivatalos mozis előzetes: TTL - Deep Shadow (2011. november 14. - az előzetesért IDE katt)


3. Az Éhezők Viadala utolsó mozis előzetes (2012. február 2.) - maga a feliratos előzetes ITT megnézhető, de ennek akkor nem került elő a zenéje, most meg egyelőre nem találom. Ha valaki rábukkan, kérem szóljon mélben, hogy teljes lehessen a lista.




4. A Futótűz első előzetese: TTL - Beyond Fire (2013. április 14. - magyar feliratos verzió ITT)
A Futótűz kapcsán el voltunk kényeztetve, mert már tavasszal megkaptuk az első előzetest, amit bár teaser-nek hívtak a kintiek, így is 2 és fél perces volt. A zenéje is már másnap előkerült, és mivel az első előzetes esetében szerettük a TTL zenéjét, nem bántuk, hogy nem volt váltás. [És a videók is végre 16:9-es és nem 4:3-as képarányúak...]


5. A Futótűz mozis előzetesének (2013. július 20. - magyar feliratos verzió ITT) zenéje két számból áll össze: az első fele Ursine Vulpine - Ark Ascending, a második fele pedig Dean Valentine - Dark Matter című számából van kiemelve. Bár szakítanunk kellett a TTL zenéjével, szerintem nem panaszkodhattunk - ahogy a sorozat előzeteseinek zenéje során máskor sem.



6. A Futótűz végső előzetese (2013. október 27. - magyar feliratos verzió ITT)
Ennek a zenéjére ugyan találtam egy videót, de az olyan, mintha az előzetesből lenne csak leszedve a szöveg sáv meg a kép. Mindenesetre annyit sikerült kinyomoznom, hogy a szám eleje a háttérzenei album I Had To Do That című számából van, amelyet James Newton Howard szerzett.



7. A Kiválasztott 1. rész első teasere (2014. július 28. - magyar feliratos verzió ITT): CHROMA - Strength From Within



8. A Kiválasztott 1. rész mozis előzetese (2014. szeptember 15. - magyar feliratos verzió ITT): Brand X-Music: Auryn


9. A Kiválasztott 1. rész utolsó mozis előzetese (2014. október 29. - magyar feliratos verzió ITT)
Ez is CHROMA - Blueshift a szám címe. Egyedül az gyanús, hogy a Trailer Music felirat végén itt is van egy #1, de 2-est meg nem találok.



10. A Kiválasztott 2. rész LOGO előzetese (2015. március 18. - az előzetes ITT). A zenéje pedig Full Tilt - Mercury. Jaaaa, hogy ezt már hallottuk valahol? Nézzetek csak vissza a legelső előzetes zenéjéhez. Amennyire én összehasonlítottam a kettőt, hangról hangra ugyanaz, csak ez már egy sokkal jobb minőségű verzió.


11. A Kiválasztott 2. rész első előzetese (2015. június 9. - magyar feliratos verzió ITT): Twelve Titan Music - For All Humanity


12. A Kiválasztott 2. rész hivatalos mozis előzetese (2015. július 23. - magyar felirattal ITT): The Superhuman - Descendants

5 megjegyzés:

  1. Jò volt visszahallgatni őket,a TTL - Deep Shadow és a Brand X-Music: Auryn örök kedvencem marad :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó ötlet volt ez a poszt :)
    Jó nosztalgiázni :)

    VálaszTörlés
  3. akkor azért volt ismerős!!!! :)
    amikor elkezdtem hallgatni az első film zenéjét valahonnan ismerős volt, gondolom innen(kiválasztott 2.rész LOGO elsőzetes) :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én tudtam, hogy az eleje az első filmből van, de azt gondoltam (illetve akkor nyilván eszemben nem volt összehasonlítani - most is csak az azonos cím miatt), hogy aztán később eltér. De nem.

      Törlés