2015. július 14., kedd

Elindult az Éhezők Viadala Kiállítás webshopja

Az online üzletet a http://www.thehungergamesexhibition.com/ címen találhatjátok meg, ahol ez a kép vár Titeket:


A Collection (Kollekciók) menüpontban négy csoportra osztva találjátok a megvásárolható Éhezők Viadala emléktárgyakat:
  • A Kiállítási Kollekció: Mivel ugye nem voltam a kiállításon, nem tudom, ez azt jelenti-e, hogy itt találhatóak a Kiállításon is megvásárolható termékek, de gyanús, mert szerintem ez egy szűkebb lista a kevésbé kattant hardcore rajongóknak, úgy mint póló, bögre, poháralátét, egérpad, kulcstartó, gyapjútakaró, párna, bár azért megtalálható lángnyelvekkel díszített zokni is.
  • Mockingjay ajándéktárgyak: Itt többféle ruhadarab található a férfiboxertől a női pólón át a Fecsegőposzáta csatos övig, de itt is vannak más jellegű termékek is, pl. kulcstartó. 
  • Panem és körzetek: Itt különböző, a körzetekhez kapcsolódó használati tárgyak, bögrék, kristálypohár a Kapitóliumból, hátizsák a 12. körzetből és az összes körzet kitűjője rendelhető. 
  • Propaganda anyagok: Itt a nevéből következően különböző forradalmi propaganda anyagok találhatóak, itt is bögrék, póló, spirálfüzet, legtöbbje a tavalyi Comic Conos forradalmi poszter hangulatát idézve.
Durvább izgalmasabb részletek a folytatásban.


Egy újabb menüpont a Gyémánt Fecsegőposzáták, ahol elkezd durvulni a dolog. Jól átgondolt dizájnnal bár, de többezer dolláros gyémántkövekkel kirakott Fecsegőposzátát kínálnak a legvastagabb zsebű, elvakult rajongóknak. Komolyan nem hinném, ha nem saját szememmel látnám, hogy ilyen igenis létezik.


  • A kitűző gyűrűje a szabadság elvesztését, az Arénát jelképezi.
  • A Fecsegőposzáta feketei szemei arra utalnak, hogy Katniss és Peeta a szénbányászattal foglalkozó 12. körzetből származnak.
  • A bal oldalt található 7 és az alsó 4 gyémánt a 74. Éhezők Viadalára utal.
  • A jobb alsó részen található 5 gyémántot egy nyílvessző választja el két részre, ez a nyílvessző arra utal, amivel Katniss a 75. Éhezők Viadalán szétlőtte az erőteret. A két blokk közül a 3 gyémánt a könyvtrilógiára utal, a másik kettő pedig a könyvek két fő témájára: a reményre és a lázadásra.
  • A jobb felső részen található négy gyémánt a sorozat négy filmjére utal. Ki van ez találva, kérem :)

A termékeket kategóriákra lebontva is megvásárolhatjuk, úgymint: Ruhaneműk és Kiegészítők, Könyv és Média (itt a sorozat könyv- és DVD/BD változatai mellett spirálfüzetek és jegyzettömbök is rendelhetőek), ékszerek (bár szerintem ez egy erősen szűknek tűnő lista, de azért az "I Will, I Am" feliratú medál biztos sokak szívét megdobogtatja), az Otthon kategóriából használati tárgyak vásárolhatóak, Emléktárgyak (kitűzők, kulcstartók, jegyzettömbök) és Játékok (ahol a plüss Kökörcsin mellett többféle Katniss baba is vásárolható).

A termékeket ár szerint csoportosítva is megtaláljuk az oldalon. Az árak amúgy nem irreálisan magasak, persze napi szinten nyilván nem vásárolgatnánk ilyeneket. Ezúttal azonban azt is érdemes megfontolni, alkalomszerűen érdemes-e innen vásárolni, mert a szállítási és kézbesítési díj az viszont elég durva az európai országokba, ezt jól jellemzi a következő kép, amely szerint 8 dollárnyi cuccot közel 55 dollárért hoznak át nekünk ide.

Forrás: QuarterQuellOrg

2 megjegyzés:

  1. Elég durva, hogy pár gyémántba mi mindent lehet belemagyarázni! Mondjuk már eleve a gyémántok is durvák. :)
    Mindenesetre azért szívesen vennék egyet, de elég drágának tűnik, sajnos

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja, sajnos :) Az aranyozott alig 2 millió átszámolva Ft-ba, a fekete verzió igaz "csak" fél :)
      Nem a mi pénztárcánkhoz méretezték valszeg, de valóban izgi :)

      Törlés