2015. július 10., péntek

A Comic Con Éhezők Viadala paneljának részletes összefoglalója

Tegnap az élő bejegyzésben már végig követhettétek, mi is történt a San Diego-i Comic Con-on, a Lionsgate panelja során. Most a különböző magazinok beszámolói alapján megpróbáltam összeszedni, mi is történt pontosan és részletesen.
Végül úgy alakult, hogy az elképzeléseimmel ellentétben nem a hanganyagot hallgattam meg, hanem átnéztem jópár kinti összefoglalót, azokból viszont elég nehéz realizálni a pontos sorrendet (de megkockáztatom, hogy nagyjából azért rendben van), de szerintem ezen már ne múljon. :)


A részletek a folytatásban, képekkel, videókkal és olyan idézetekkel (is), amelyeket tegnap nem tudtam hozni.


Nem hagyott el minket a remény, így aztán nem ment el a panel fele az Utolsó boszorkányvadásszal, mind a 60 perc az Éhezők Viadaláról szólt.

A show egy látványos és izgalmas dobos előadással kezdődött, melynek során a színpadon és a nézők mögül fehérbe illetve szürkébe öltözött dobosok kerültek elő, akik a 13. körzet katonáit szimbolizálták.


Nem véletlenül. A dobshow átváltott a 13. körzet üzenetévé, amelynek ugyanez a ritmus az alapja, és amely a Lionsgate ajándéka volt azoknak, akik nem tudtak elmenni San Diego-ba. (Jó, hát ezt így nem mondta senki, de én így fogom fel :)


Ezután levetítették az előzetest, amelyet majd csak hónap végén láthatunk mi is, online, de egy egészen részletes beszámolót olvashattok róla ITT.
Francis Lawrence így ajánlotta az előzetest a H csarnok nézőinek: "Srácok, akik itt órákon árt vártatok és sátorban töltöttétek az éjszakát, hogy beférhessetek, fantasztikusak vagytok. Ez az előzetes Nektek szól!"


Aztán megjelent Conan O'Brian, a panel moderátora, aki így köszöntötte a nézőket: "Conan O'Brian vagyok és én nem szerepelek az Éhezők Viadalában." Majd azt is elárulta, hogy ő a Team Josh oszlopos tagja, és bárkivel megküzd, aki nem az :), amivel nyilván elnyerte a közönség tetszését.
- Bármelyik panel moderálását elvállalhattam volna. De én ezt választottam! - tette még hozzá, aminek szerintem mi is örülünk, mert klassz beszélgetés alakult belőle.

Szépen sorban megjelent a sorozatot képviselő maroknyi csapat, amely Jennifer Lawrence-ből, Josh Hutchersonból, Liam Hemsworth-ből, Willow Shields-ből, Francis Lawrence-ből és Nina Jacobsonból állt ezúttal, majd kezdetét vette a beszélgetés, amiből a következőket tudhattuk meg.
  • A panel során a főszereplő hármas  folyamatosan kedvesen incselkedett egymással - azon poénkodtak, hogy Jenniferre szerelni kellene egy kikapcsológombot (mondjuk a forrás 'kill switch'-et ír, de nekem az durván hangzik :), hogy megnyomhassák, ha elkezd idétlenkedni és fecsegni.
  • Nina Jacobson arról mesél, hogy nagyon érzelemgazdag volt az utolsó film készítése. Azt mondja, az a cél, hogy a könyv politikai mondanivalóját és az érzelmi hátteret is jól megragadják - de még nem akar elbúcsúzni a többiektől: - Abban a furcsa kettősségben vagyunk, hogy próbálunk könyvhűek maradni, és teljesen megnyugtatóan lezárni a történetet, miközben jól érezzük magunkat együtt, amíg ezt tesszük.
  • Nehéz, mert azt kívánjuk, bárcsak hét vagy nyolc könyvünk lenne három helyett [még ettől is sokkal több lóvé jönne be belőle] - mondta Nina Jacobson a sorozat végéhez közeledtéről. - Szeretnénk kiszolgálni a rajongóinkat.
  • Conan azzal poénkodik, hogy írt forgatókönyvet egy új Éhezők Viadala filmet: - Nagy szerepet játszok benne... nem lesz túl népszerű.
  • Felerősödik a háború... Katniss pedig végre akcióba lép. - magyarázza Francis Lawrence, rendező. - Legutóbb kicsit háttérbe került, de most Snow elnök nyomába ered. A Kapitóliumba utazik a 451-es Osztaggal együtt. Lesz benne néhány igazi harcjelenet és néhány igazán izgalmas dolog. - Ebből sok minden látható az új előzetesben, amit ekkor mutatnak be.

  • Francis arról is beszél, hogy Atlantából Európába költözött a film forgatása a végére, és olyan volt, mintha friss levegőhöz jutnának, a világ kitárult, ahogyan a karakterek számára is. Hozzáteszi azonban, hogy ezen háború jelenetek leforgatása nagyon fárasztó is volt ugyanakkor.
  • Jennifer Lawrence-nek nehézséget okoz eldöntenie, melyik a kedvenc jelenete. Pláne, hogy Conan hozzáteszi: - Az összes filmből. Harminc másodperced van eldönteni. - Willow Shields javasolja az "Önkéntesnek jelentkezem!" jelenetet, de Josh és a tömeg is javaslatokkal áll elő. Amikor felvetődik az a jelenet, amikor a nyílvesszőt belelövi az erőtérbe, Jen azt mondja: "Nos, az élőben nem volt nagyon kellemes.", Végül Jen azt mondja, kedvenc jelenete az utolsó filmben van, úgyhogy még nem beszélhet róla.
  • Hutcherson Peetáról: - Peeta előtt hosszú út áll, hogy teljesen rendbejöjjön. Próbál visszatérni önmagához. Jen vigyorogva közbeszól: - Nem is bírtad volna sokáig távol. Nem tudtál volna ellenállni ennek - mutat saját testére. [Ezek nagyon készen vannak :D]
  • Gale eddig az oldalvonalon állt - mondta Liam - most azonban nagy szerepe lesz abban, hogyan támadják a Kapitóliumot. - Hozzáteszi, hogy ebben a részben sok közös jelenete is lesz a Beetee-t alakító Jeffrey Wright-tal, akivel együtt találják ki a stratégiákat és a katonai hadműveleteket. 
  • Willow azt mondja, karaktere felnőtt, erősebbé vált és most már ő is gondoskodik Katnissről. Arról áradozik, milyen szép és őszinte a két nővér kapcsolata. 

  • Annyira haragudtam rád, amikor a legutolsó filmben elmentél azért a macskáért - mondja Conan Willow-nak, majd javasolja, hogy Twitteren használják a #ConanCatHate hashtag-et. :D
  • Amikor megkérdezik, mit várnak legjobban az utolsó filmből, Francis Lawrence így válaszol: -Ez a leghálásabb és legmegnyugtatóbb része a sorozatnak, mert megmutatja, hogy tényleg véget ér a történet. - Hozzáteszi, hogy ő nagyon elégedett a film végével.
  • Liam arról a jelenetről beszél, amikor Peetával beszélgetnek, míg Katniss alszik. - Van egy nagyszerű közös jelenetünk. - Majd azzal poénkodik, hogy az sem kizárt, hogy elcsattan kettejük között egy csók. Jennifer Lawrence nem is tudott erről a jelenetről, így megkérdezi, mikor is forgatták le. 

  • Josh és Liam a forgatás utolsó előtti napján végeztek, de visszamentek utolsó napra megnézni az utolsó jelenet felvételét, amely Woody és Jen között zajlott. 
  • Utolsó este összebújtunk és úgy aludtunk, mint a kiskutyák - meséli Jennifer Lawrence a forgatás végéről.
  • A forgatás utolsó napja (az epilógust nem számítva) Berlinben zajlott és amikor végeztek, átmentek egy bárba, ahol Francis tartott egy igencsak érzelgős beszédet, aztán megkérdezte Jent, ő is mondana-e valamit, mire Jen teljesen lefagyott. Így emlékszik rá: - Egy, mit tudnék én ehhez hozzátenni és kettő, hát nem megtanultuk az elmúlt években, hogy nem kenyerem a nyilvános beszéd?
  • Willow-ot arról kérdezik, ha választhatna, mely körzetében élne Panemnek. Willow a 12. körzet mellett voksol. Conannek erre is van frappáns válasza, mert szerinte Snow elnök rezidenciája sokkal alkalmasabb hely az életre: - Nézd meg azt a helyet, ahol mindenki szomorú és mókust eszik, és nézd meg Snow elnököt, ő egy ötcsillagos szállodában él!
  • Joshtól azt kérdezik (ez már Twitteren érkezett kérdés), hogy örömmel látná-e a történetet Peeta szemszögéből. Erre Josh azt válaszolja, hogy érdekes lenne több karakter szemszögéből is végig követni a történetet, de örül, hogy Katnisséből látjuk végül.
  • Nyugi haver, bőven van még hal a vízben - mondaná Liam Hemsworth Gale-nek, ha beszélhetne vele.

  • Amikor megkérdezik Jent, melyik jelmezt tartaná meg a sorozatból, azt mondja, az esküvő ruhát, "mert azt annyira lebecsülik", vagy a második filmből a kezeslábast, mert "mekkora buli lenne már kimenni abban a partra", majd komolyra fordítva a szót, elmondja, hogy a a narancssárga hátizsákját az első filmből, mert szép emlékei vannak arról, hogy mindig oda rejtette a mobilját. Az a hátizsák azonban most New Yorkban van a Kiállításon.
  • Amikor egyik alkalommal Conan kérdésében összekeverte a nyílpuskát az íjjal, Jennifer kiigazította és hosszasan magyarázni kezdte, mi a különbség a kettő között. Itt azt is megtudjuk, hogy több íja is van már otthon, és egyik alkalommal egy olyat próbáltak rásózni, amit csak a próbák alkalmával használtak: - Mintha nem venném észre - mondta. 
  • Jennifer Lawrence nagyon bénán fon hajat négy film után is. - Borzasztó - mondja. - Legfeljebb vészhelyzetben tudnék fonni.
  • A stábtagok az Éhezők Viadala fütyülést próbálgatják, de olyan, mintha az X-Aktákat fütyülnék :D ITT egy videó róla, nagyon vicces. 
  • Rajongói kérdés vonatkozik az epilógus forgatására, amelyről megtudjuk, hogy ugyanott zajlott, mint a legelső jelenet felvétele, emiatt Jen elsírta magát. Ekkor azonban csak Josh és Jen voltak jelen a szereplők közül, Woody és Liam nem.

  • Josh arról beszél az epilógus forgatása kapcsán, hogy Jen unokaöccse volt az ölében és játszott vele. 
  • Mennyivel másabb a filmes epilógus, mint a könyves? - Aki szerette a könyv végét, az szeretni fogja a filmét is. - mondja Francis Lawrence. [És aki nem szerette?? Mert ezzel viszont nem vagyok egyedül. A sorozat végét rengetegen kritizálták itthon és külföldön is.]
  • Jennek egy rajongó felteszi a kérdést, hogy ragadt-e rá valami valamelyik karakterről. Jen azzal poénkodik, hogy "az ivászat az Amerikai Botrányból." Majd elmondja, hogy reméli, hogy valami átragadt rá Katnissről, ami a kihívások vállalását illeti, mondja Jen, amikor arról kérdezik, készen áll-e, hogy elbúcsúzzon a karaktertől. Majd így folytatja: - Semmi közös nincs bennünk, mert ő bátor, én meg... csak egy színésznő vagyok. - Majd eltakarta az arcát és elnézést kért a béna válaszért, mondván, legalább egy éve nem készítettek vele interjút. 
  • A könyv vége kapcsán Nina Jacobson producer szerint "az volt a legnagyobb kihívás, hogy Katniss nem tudja, mi történik körülötte. Az ember nem hagyhatja, hogy hőse a sötétben tapogatózva, passzívan várja, mi fog történni.
  • Nina Jacobson azt is elmondja, hogy sokat küzdöttek azzal, hogy valamiképp kitöltsék az űrt a háború vége és az epilógus között. - Megpróbáltunk ragaszkodni Katniss szemszögéhez, Megpróbáltuk elérni, hogy nagyjából egyensúly legyen az érzelmi rész és a történet vége felé vezető akciók között. Ez nagy kihívást jelentett. 
  • Komolyan belementünk a háború és az erőszak következményeinek kérdéskörébe, szóval az, hogy leültem Katniss-szel és végignéztem, hogyan rakja újra össze magát, nagyon érdekes volt számomra. - teszi hozzá Francis Lawrence.
  • Amikor megkérdezik Joshtól, mi fog neki legjobban hiányozni, azt mondja: Akiket itt látsz! - mire Jen és Liam megpróbálják megvigasztalni úgy, hogy megsimogatják az arcát. Viccen kívül elmondja Josh, hogy egy nagy család lett belőlük a forgatás során.
  • Mit várnak, mit vigyenek magukkal a rajongók a sorozat után? A reményt és hogy bármire képesek lehetünk. A sorozat kezdetén Katniss csak egy egyszerű lány volt. Emlékszem, mennyire idegesített, amikor Katnissre hősként gondoltam, azt akartam, hogy igenis lelkesedjen azért, hogy ő hős. Ahogy együtt értem vele, megértettem, milyen valóságos és milyen erőteljes volt a bizonytalansága, hogy belekezdjen ebbe a háborúba, mert az néha nem oldja meg a problémákat. - mondta Jennifer Lawrence karakteréről.M ajd hozzátette, hogy a sorozat jól mutatja, hogyan lesz egy ember tettéből forradalom, hangsúlyozva annak fontosságát, hogy részt kell vennünk a minket körülvevő dolgokban. - Az erőd és a jövőd a Te kezedben van. - közölte, majd letette a mikrofonját és elindult kifelé.

  • Hogyan búcsúzott el Jen Katnisstől? - Még nem történt meg - válaszolt Jen. - Soha nem fogok igazán búcsút venni tőle. Úgy érzem, örökké a részem lesz... Ezek a filmek megváltoztatták az életemet, és ahogy Josh is mondta, ezek az emberek is még életem részei.
  • Itt vége lenne a rajongói kérdéseknek, ám Jennek feltűnik, hogy a sorban következő egy Katnissnek öltözött lány lenne, és eléri, hogy ő is feltehesse a kérdését. A lány azt kérdezi, hogy karaktereik magatartásának változása során hogyan változott az, hogy ők hogy alakították szerepeiket. - Életemben először alakítottam őrültet. - válaszol saját példával Josh. - Szóval nagyon elengedtem magam. Korábban soha még csak rá sem kiabáltam senkire, szóval olyan területekre kellett eljutnom, amit a való életben sosem használok. Király volt kiengedni magamból az őrültet, és magabiztosságot adott, ha máskor is szélsőségeket kell majd játszanom.
  • A végén ismét lejátszották az előzetest, ám mielőtt Conan elbúcsúzhatott volna, Josh megköszönte a rajongóknak az energiájukat és támogatásukat. - Már négy éve csináljuk, és a mi rajongóink a legjobbak. Ezt nagyobbra értékeljük, mint bármi mást.

Források: EW, Empire Online, Collider, Digital Spy
Képek: QuarterQuellOrg Flickr

3 megjegyzés:

  1. Köszi szépen Nagyon szuper Egyre jobban kedvelem őket Nem tudom h a való életben is ilyenek e vagy itt azért egy kicsit megjátszák magukat de nagyon jó fejeknek tűnnek Én egyedül Woody H. hiányolom és az utóbbi időben kevés dolog is jelenik meg róla pedig sztem nagyon fontos a karaktere és nagyon is jól alakítja

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Woody Harrelson nagyon kevés promóeseményen vesz részt, szinte premierekre sem megy el, legfeljebb a Los Angeles-ire. Nekem is eléggé hiányzik. :(

      Törlés