2015. július 20., hétfő

6 dolog az előzetes alapján, amire számíthatunk A Kiválasztott 2. részében

Éreztem, hogy már Ti is kockázgattátok az előzetes előzetesét, de kommentár nélkül nem éreztem helyénvalónak kitenni csak úgy néhány képkockát. A SheKnows cikke azonban kielemzi ezt a néhány képkockát, amiből következtethetünk arra, mire is számíthatunk a pénteki, izgalommal várt, új Kiválasztott 2. rész előzetesben és magában a novemberben megjelenő utolsó filmben is. Vigyázat, a bejegyzés SPOILER-es!

1. A pusztítás elkerülhetetlen

A Kiválasztott 1. részében a 12. körzet már romokban állt. Vajon hány körzetet bombáznak rommá a Kiválasztott 2. részében? Vagy a Kapitóliumban láthatjuk a füstölgő törmelékkupacokat? Egy dolog biztos: a lázadás nyomában füst, hamu és szenvedés marad. Ezek a háború árulkodó jelei, úgy hisszük.

2. Katniss tényleg egyesíteni fogja az embereket

Az Éhezők Viadala filmjei során Katniss nem akar hőssé válni. Nem akar a lázadás arca lenni - nem volt célja, hogy ő legyen a Fecsegőposzáta. Amikor azonban látjuk, hogy Katniss sokszínű tömeggel a háta mögött sétál a Kapitóliumban, az valószínűleg azt bizonyítja, hogy Katniss elszánta magát és ténylegesen azzá a vezetővé vált, ami mindig is akarták, hogy legyen.

3. Nehéz lesz megmondani, ki az ellenség

A szokásoknak megfelelően A Kiválasztott 2. része is a korábbi filmek felépítését követi majd az elejétől a végéig. Néhány szövetségesről kiderül, hogy ellenség és fordítva. Arra számíthatunk - a film végére legalábbis - hogy nehéz lesz eldönteni, hogy azok, akik a jó oldalon állnak, vajon tényleg jók-e. A szabadságért zajló gyilkolás és pusztítás is csak gyilkolás és pusztítás, nem? A film során nehéz döntéseket kell majd hozniuk a szereplőknek és erkölcsi értelemben elég vékony lesz a határ az igazságos és a méltatlan között.

4. Snow elnök ismét a régi trükkjeivel áll elő (vagy még rosszabbal)

Az egyik jelenetben Katniss egy virágba borult rózsát néz meredten, amelyről tudjuk, hogy Snow elnök túlzottan illatos pszichológiai fegyverével állunk szemben. Mivel Katniss undorral tekint rá, tudjuk, ekkor Snow elnök még életben van, és még mindig komoly szellemi csatát vív a lánnyal. Az eddig látott előzetesek alapján tudjuk, hogy ő áll Katniss haragjának középpontjában.

5. Lesznek húzós helyzetek és nem minden főszereplő marad életben a végére

Katniss és néhány társa valamilyen rohamosan közeledő veszély elől menekülnek - sárlavina? kövek? mutánsok?  - ebben a jelenetben és látszik, a veszély a sarkukban van. Ha egy kicsit számolunk, rájöhetünk, hogy A Kiválasztott 2. részében minden bizonnyal súlyos veszteségek érnek majd, hiszen A Kiválasztott 1. részében nem vesztettünk el fontos főszereplőket. A legvégén szegény Prim szenved balesetet a háború következtében. Peeta életben marad, de mi lesz Gale-lel? A film hűen követi majd a regényt, de szinte biztosnak tűnik, hogy lesznek majd kisebb változtatások is. És azok halálosak is lehetnek.

6. Katnisst legyőzték

Már persze nem fizikai értelemben. A legvégén, úgy hisszük, ő öli majd meg Snow elnököt, Coint vagy esetleg mindkettőt. Az előzetesben azonban Katniss arca szomorú és haragos. Soha nem vártuk, hogy a befejezés nagyon optimista legyen, de azért reménykedtünk benne, hogy egy kasszasiker sorozat végén a főhős megtalálja a boldogságot vagy legalábbis az elégedettséget. Ezzel ellentétben annak következtében, amit majd tesz, összetört lélekkel éli majd napjait a 12. körzetben.
Forrás: SheKnows

Azért a Comic Con-os nyilatkozatok alapján egy kicsit megnyugtatóbb befejezésre számítok, de majd kiderül ez is hamarosan most már. 

11 megjegyzés:

  1. Ezek szerint lehetséges hogy Gale megfog halni?😰

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A cikk valóban azt sugallja, én remélem, hogy nem így lesz. Az már nagyon nem lenne könyvhű.

      Törlés
    2. Nem hiszem, hogy megölik. Akkor tényleg lázadás törne ki a rajongók körében. Nekem sem tetszene. (mindezt Peeta-pátikén gondolom így)

      Törlés
  2. Hát így a képek alapján elég izgalmasnak tűnik...Remélem Gale nem fog meghalni és hogy nem valami nyomasztó befejezés lesz...

    VálaszTörlés
  3. Hát én nem vagyok Gale fanos,de nagyon kiakadnék,ha kinyìrnàk a filmben.Kattnis kapcsolatrendszere nem véletlenül alakul ki ùgy,ahogyan,és nem Gale halála miatt köt ki Peetánàl....nagyon nem tetszene a dolog,remélem nem így akarják befejezni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyrészt.
      Másrészt viszont én - Team Gale oszlopos tagjaként - szeretném, ha elvarrnák Katniss-szel a szálakat (mert én azt gondolom, hogy Gale nem gonosz és én úgy gondolom, hogy ami történt azért nem ő felelős. Igen, az ő módszerével történik, ami, de én úgy képzelem, kicsúszik a kezéből a dolog és már tőle függetlenül használják rossz célra) és legalább látnánk róla egy záróképet, amint a 2. körzetben dolgozik vagy akár csajozik, vagy bármi. Nem szeretném felfújni a szerepét, de azt igen, hogy egy rövid kis képsorral tőle is méltó módon elbúcsúzhassunk, mi nézők, mert azért fontos szerepe van neki is a sorozatban.

      Törlés
  4. Ha megölik Gale-t lehet cserébe valakit életben hagynak..... Bar nincs olyan (talàn Primen kivűl) aki kárpótolni tudna Gale miatt

    VálaszTörlés
  5. Igen,ez is mind igaz,szerintem is jò lenne,ha nem csak a Katniss&Peeta szál lenne elvarva hanem ez is.Szòval a lényeg,hogy életben kell hagyniuk na :D

    VálaszTörlés
  6. A napokban azon töprengtem, hogy Katniss végső gondolatai nélkül, hogyan akarják hűen átadni a történet végét. És azt ötlöttem ki, hogy miylen jó lenne már, ha a végső képsrorokban "kis-nosztalikus-éhezők viadala" alapzene mellett Katniss monológja menne, elmesélné kivel mi lett, és közben róluk mennének a képsorok. Ez persze csak az én vágy-álmom:D, de nem tudom, másképp hogy adnák át érthetően a helyzetet, és emiatt kicsit agódom.

    VálaszTörlés
  7. Èn is Katniss monològjával tudnám elképzelni a végét,mondjuk miközben a gyerekeket nézi...

    VálaszTörlés