2015. január 7., szerda

Kínában 3D-ben vetítik majd Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott, 1. részét

Arról már - bevallom - olvastam korábban, hogy a kínaiaknál elhalasztották a film bemutatóját és a 3D-s konvertálást is csiripelték a madarak (a kinti rajongók is ügyesen következtetnek egy-egy elejtett megjegyzésből), ám a teljes kép tegnap vált hivatalossá. Számomra egyelőre érthetetlen ez az egész, mert sokat hangoztatta Francis Lawrence, hogy nem fognak 3D-ben (sem pedig IMAX kamerákkal) forgatni, de tudom, hogy van olyan közöttetek, aki ért a mozis infókhoz, majd mondjátok el, mi állhat mögötte?? Miért kapnak a kínaiak 3D-s verziót? (És vajon miért ekkora csúszással??)

Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott, 1. rész 4000 moziban lesz látható 3D-ben 2015. február 8-ától a virágzó kínai mozipiacon. 


A Lionsgate Jennifer Lawrence nevével fémjelzett sikerfilmje eredetileg november végén jelent volna meg a kínai mozikban, ám néhány nappal a kezdés előtt elhalasztották a film bemutatását. A kínai Mtime című weblap már mólt hónapban már megírta, hogy az új megjelenés február 8-ra várható, ám a Lionsgate nem erősítette meg ezt egészen most keddig. 

A film megjelenése előtti médiakampány részeként Jennifer Lawrence videófelvételen üdvözölte az ottani rajongókat és egy új, kínai előzetest is megjelentettek [amit egyelőre hiába keresek, se híre, se hamva]

A három film közül ez az első, amely [egy konvertálást követően] 3D-ben jelenik majd meg. Mindezenközben a film világszerte tovább növeli bevételét. Ez a napokban haladta meg az első Éhezők Viadala film 691 millió dolláros összbevételét és az Egyesül Államokban 325 millió, nemzetközi szinten pedig további 375 millió dollár bevételre tett szert.

A sorozat befejező filmje 2015. november 20-tól látható a mozikban. [Reményeink szerint ez nálunk 2015. november 19.]
Forrás: Variety

4 megjegyzés:

  1. Otthon vagyok mozis világban, de az anyagi okokon kívül fogalmam sincs miért történhetett ez, szerintem Francsinek ehhez nincs köze ez szimplán a Lionsgate ügye.. Dee fura. Ó és imdb szerint megvan a 19.-i premierünk, ami azt jelenti, hogy 70%-ban biztos :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, az IMDB-re nem néztem rá, bevallom, de örülök a nov. 19-nek. :)

      Törlés
    2. Én is, mostt tuti a legkorábbi vetítésre megyek! :D

      Törlés
  2. A kínai mozi elég érdekes jelenség. Évente kb. 35 hollywoodi filmet engednek be az országba. Éppen ezért meg kell válogatniuk, hogy mi az amit engednek vetíteni, és mi az, amit nem. Gyakran előfordul, hogy egy film bemutatóját ide-oda tologatják, hogy beleférjenek az említett limitbe.
    A 3D a legtöbb esetben konvertált, vagyis a 2D-ből utólag csinálnak 3-mat. Ez 1-2 hónap alatt megoldható, bár nem ad annyit hozzá az élményhez, hogy megérje a drágább mozijegyet. Kínában még nem csengett le a 3D őrület, mint az USA-ban, így talán ezzel lehetne növelni a sorozat népszerűségét. Mondjuk ezzel az erővel máshol is kiadhatták volna ebben a formátumban. Nem lepődnék meg, ha a második részt már mindenhol leadnák 3D-ben, a plusz pénz mindig jól jön a stúdiónak.

    VálaszTörlés