2015. január 13., kedd

Natalie Dormer NY Post interjú

Kicsit ez az interjú is olyan, mint a néhány napja olvasott Liam Hemsworth-é. Nem csak Éhezők Viadala a téma, de jó az interjú és csodálatos képek vannak hozzá, amellyel elsősorban a fiúknak tudok most kedvezni :)


Le kellett volna borotváltatnia a haját. Csak így kapta meg a szerepet.

Natalie Dormer épp megkapta a telefonhívást, amelyre minden színész vágyott - Az Éhezők Viadala utolsó két filmjének, a Kiválasztott 1. és 2. részének egyik kulcsszerepéért szállt harcba, Cressidáéért, a dokumentumfilm rendezőnőjéért, aki Katnissből a forradalom jelképét faragja.
A regényben Cressidának nem csupán le van borotválva a haja, de még bonyolult szőlőindákat is tetováltak fejbőrére. Vajon feláldozná-e Dormer - aki a Trónok Harcában Margaery Tyrell és a Sherlock és Watsonban Moriarty lenyűgöző karaktereit alakítja - csodálatos loknijait?

A 32 éves Dormer azt tette, amit mindig is tenni szokott: összehívta a barátait. 
- Körülültük az asztalt, és egyöntetű volt a véleményünk. - mondja telefonon Los Angelesből. - "Hülye lennél, ha nemet mondanál az Éhezők Viadalára", mondták. Ráadásul a haj visszanő.

Végüls Francis Lawrence rendező úgy döntött, Cressida dögösebb lenne, ha fejének csak fél oldala lenne leborotválva.
A következő kilenc hónapban, amíg a két filmet egymás után leforgatták, Dormer nap-mint-nap leborotvált fél fejjel rohangált, esténként pedig szintén némi izgalmat csempészett vörösszőnyeges megjelenéseibe. 
- Igazán felszabadító volt. - mondja most Dormer. - Érdekes, hogy mi nők azt gondoljuk, hogy fizikai vonzerőnk milyen nagy mértékben múlik a hajunkon. - nevet. - Viszont nagyon fáztam miatta, múlt télen nagyon sok hideg időszak volt az én ízlésemhez képest. És az is nagyon furcsa, amikor az ember egyik oldaláról a másikra fordul alvás közben. 

Dormer-nek, aki Angliában, Readingben nőtt fel, nem kell aggódnia vonzereje miatt. Kökény szemeivel, íves ajkával megdöbbentő szépség. Hangja dallamos, előkelő, anélkül, hogy nagyképűnek hangzana.
Profilból úgy néz ki, mint a bross melltűkön látható előkelő asszonyok, ami megmagyarázza, hogy miért kap gyakran olyan szerepeket, mint Anne Boleyn karaktere a Showtime csatorna Tudorok című sorozatában. Ám, ha Dormer összehúzza ajkát vagy szemeit, csintalanná válik. A belőle sugárzó szexualitás magabiztosságot, kihívást tükröz, nem olcsóságot.


- Nagyon hálás vagyok, amiért olyan nőket alakíthatok, akiknek ilyen erős a szexuális kisugárzásuk. Tudják, hogyan használják. - mondja Dormer. - Margaery Tyrell olyan, mintha Kate Middleton és Michelle Obama keveréke lenne, olyan first lady/hercegnő, aki megpróbál a szívre és az észre is hatni. Ezt nevezhetjük Diana hercegnő hatásnak is. Anne Boleynnek pedig olyan eszközöket kell használnia, amelyeket abban a korban használhattak a nők. Szóval érdekes lesz látni, mit gondolnak majd az emberek Cressidáról. Iszonyú dögösen néz ki, de nem egy férfi vagy a szerelem határozza meg.
- Nem szégyen - folytatja Dormer - amikor egy nő úgy érzi, hogy szexualitására kell támaszkodnia alapesetben? Néha olyan, mintha egy nő megjelenése vagy érzékisége jelentené a fegyverét.
- Amikor vasárnap reggel enyhén másnaposan felébredek vagy smink nélkül erősítek a konditeremben, az az igazi Natalie Dormer. A csaj a szomszédból, akinek időnként pattanás nő a homlokára. Szívesen játszanék több ilyen lányt, aki nem szexualitásának fegyvertárát használja.

Vicces, hogy a Trónok Harca forgatási szüneteiben "amikor szójatejes kávét rendelünk, elővadásszuk cigarettánkat a csizmánkból és iPhone-unkat a táskáinkból", Dormer arról álmodik, hogy bárcsak hétköznapi ruhákat hordhatna és csak fél órát kelljen eltöltenie a sminkszobában. 


Saját stílusa "a klasszikus, mégis kicsit dögös", a londoni csaj imádja a sálakat, kabátokat, a Rag & Bone farmert (amelyből mindig vesz, ha Nolitában jár), a csizmákat, a Paul Andrew magassarkút és a kalapokat.

A mai fotózásra Dormer pimasz cuccban érkezett: egy She-Rát, a képregény hercegnőt ábrázoló pólóban, aki egyben szuperhős is. 
- Felemeli a kardját és így kiált: "Az erő velem van!" - mondja Dormer vidáman. Könnyedén azonosul vele.

A lány, aki inkább testi erejét tartja magával kapcsolatban meghatározónak, legszívesebben barátainak főz vacsorát, a hét éve tartó szerelmével, Anthony Byrne-nal tölti idejét (nagyon védi magánéletüket), jógázik, testvéreivel kerékpározik a természetben vagy Londonban otthonához közel a Temze-parton kocog. 
Áprilisban lefutotta a London Marathont (az erre való felkészülés nagyban segítette a Kiválasztottban, amikor "egy félamutomata fegyverrel a kezemben olyanokkal kellett tartanom a lépést, mint Liam Hemsworth") és bízik benne, hogy jövőre a New York-it is teljesíti. 

Nem egy villámcsapás-szerű érzés vezette Dormert, hogy színésznő legyen - "egyszerűen belőlem fakadt, a csontjaimban éreztem".
Gyerekként hosszú órákat töltött azzal, hogy a nagypapája által fából készített öltözködő dobozával játsszon, amelyet családjának idősebb nőtagjai töltöttek fel saját megunt ruháikkal. 
- Ez a 80-as években történt, tehát fényes tűsarkúk voltak benne, rakott szoknyák, és rengeteg válltöméses blézer. - mondja Dormer. - Igazából ezek azóta mind újra divatba jöttek. Soha nem babáztam. Kitaláltam jeleneteket és a benne szereplő karaktereket mind magam játszottam el.


Jelenleg meredeken felfelé ível a pályája, és ő tisztában is van ezzel. (Következő filmje egy világjárványról szóló thriller, a Patient Zero, amelyet idén forgat majd.) 
- Sokkal inkább karrierem csúcspontján vagyok, mint másfél évvel ezelőtt voltam, vagy mint ahogy másfél év múlva leszek. Ez izgalmas, de keményen megdolgoztam azért, hogy ebben a kivételezett helyzetben lehessek, ahol elkezdhetek érdekes döntéseket hozni. - mondja Dormer. - De elsősorban mindig is ember akartam lenni és csak azután színésznő. 
(Nagyon dicséri azt, ahogyan szereplőtársa, Jennifer Lawrence kezeli a hírnevet: "Megvan benne minden, amit gondolnak róla az emberek - szerény, tele van energiával és fantasztikus a humora.")

Nem meglepő, hogy Dormer élvezi 30-as éveinek elejét, amelyre azt mondja, olyan időszak, amikor az ember megerősödik. 
- Az ember [eddigre] tudja, kicsoda is. - mondja. - A 20-as éveiben az ember állandóan idegeskedik, bizonyítani akar magának, azt érzi, hogy "Mit is akarok? Nem vagyok elég jó!". Mostanra ez elmúlik, az ember lassan hozzászokik félelmeihez és erősségeihez. Az ember megerősödik, kevesebbet bírálja önmagát. 

Dormer nemrégiben keresztanya lett, és reméli, a nem túl távoli jövőben egyszer neki is saját családja lesz. 
- A húgom most kezdett bele egy hároméves szülésznői képzésbe, és csodálatos elképzelés, hogy egyszer ő segítse világra a babámat. - mondja. Valaki azonban Dormer mellett odaszól neki valamit, mire a lány nevetésben tör ki.
- Ez az én csapatom - mondja, most már ismét a telefonba - Azt mondják, azért jelen pillanatban még a méhedet hagyd ki a buliból.
Úgy tűnik, Dormerre vár egy kevés harcos-hercegnői tennivaló.
Forrás: NY Post

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése