2015. január 9., péntek

Jennifer Lawrence 2 People Choice Awards díja és újabb jelölések

Két díjat is nyert Jennifer Lawrence a tegnapelőtt este megrendezett People Choice Awards-on: a Kedvenc Filmszínésznő és a Kedvenc Akciófilm Színésznő kategóriákban. A díjkiosztón a színésznő ennek ellenére nem jelent meg. 


Két újabb jelölés is érkezett az Éhezők Viadalának más díjkiosztókon és Julianne Moore is kapott egy jelölést a BAFTÁ-n, amelyet ráadásul Sam Claflin jelentett be. Ezekről azonban majd az ugrás után olvashattok.

A mostanában zajló év eleji uborkadíjszezonban néhány újabb jeléöléssel gazdagodott a sorozat aktuális filmje, a Kiválasztott 1. része.
  • Makeup Artist & Hair Stylist Guild Awards-on [sminkeseket és fodrászokat ismernek el ezzel a díjjal] A Kiválasztott 1. rész sminkeseit jelölték díjra, akiknek vezetője, Ve Neill, aki már a sorozat harmadik filmjében bizonyíthatta tehetségét.
  • Costume Designers Guild Award-on [jelmeztervezők elismerése] pedig szintén a Kiválasztott 1. rész jelmeztervezőit, a Kurt and Bart kettősét jelölték.
Ve Neill jelölése még érthető is számomra, hiszen annak ellenére, hogy most nem voltak olyan feltűnő sminkek a filmben, mint a korábbiakban, azért voltak olyan jelenetek, amelyekben nagyon komoly sminkes munkára volt szükség (gondoljunk csak a 8. körzet kórházában látottakra például). A jelmezek azonban még kevésbé voltak jellegzetesek ezúttal, bár tény és való, hogy már mi magunk is olvashattunk olyan apróságokról a témában, amelyek esetleg fel sem tűntek.


A brit filmakadémia díján, a BAFTÁ-n Julianne Moore kapott jelölést Legjobb Női Főszereplő kategóriában a Still Alice című drámában való szerepléséért.


Ennek kapcsán izgalmas az is, hogy a jelöléseket a Finnicket alakító Sam Claflin jelentette be Stephen Fry társaságában. Szerencsére erről is vannak képeink, amelyek közül meg is mutatok rögtön kettőt. Íme:

Forrás: BAFTA Facebook

Ha már a díjkiosztóknál tartunk, vasárnap este a Golden Globe díjátadója is lezajlik, ahol szintén van néhány sorozat-közeli jelölés, amelyekről ITT számoltam be korábban.

2 megjegyzés:

  1. Mire kijön a 2. rész, jó eséllyel 3 Oscar-díjas lesz a stábban. :)

    VálaszTörlés
  2. Julianne Moore-nak meg is van a Golden Globe, jöhet az Oscar is.

    VálaszTörlés