2015. január 25., vasárnap

Új formában tér vissza az Olvassuk újra! rovat

Az Olvassuk újra! rovatom a bloggal együtt komoly múltra tekint vissza. Az oldal indításakor egyfajta kedvcsinálóként meséltem a könyv egy-egy fejezetéről, hogy aki idetéved, az kicsit képbe kerüljön, felébredjen az érdeklődése. 

Az Éhezők Viadala és a Futótűz filmváltozata között nagyon hosszú idő telt el, én magam is régen olvastam akkoriban a Futótüzet, ezért tartottam izgalmasnak feleleveníteni a második kötet történetét. 

A harmadik kötet történetét már csak egyfajta kötelességből kezdtem el bemutatni. Sokféle elképzelésem, stratégiám volt már ezzel kapcsolatban, ám, amikor a fejezet összefoglalókat írtam, sokszor úgy éreztem, nem kellene ezt. Hiszen Suzanne Collins már megírta a történetet, amihez remek fordításunk is van. 

Valamiképp azért mégiscsak jó, ha újraéli az ember a történéseket, jó kicsit beszélni róla, különösképp, amikor ilyen komoly drámák történnek, mint a harmadik kötet második felében is, amiről a Kiválasztott könyvváltozatának véleményrovatában sokat beszélgettünk már. Ezúttal azonban kicsit változtatni fogok a módszeren.


A továbbiakban nem írok összefoglalót a fejezetekről. Egyáltalán. Mindenkit buzdítok - akinek kedve van - hogy olvassa el az adott fejezetet, főleg, ha esetleg elhalványultak volna az ezzel kapcsolatos érzések a legutóbbi olvasás óta. Én ezt azzal támogatom, hogy kikeresem és kiválogatom a kedvenc részleteimet az adott fejezetből, és ha találok, teszek ki rajongói rajzokat
Az egyes fejezetek ezúttal nem hetente érkeznek majd, hanem 10 naponta: minden hónap 5-15-25-én. Természetesen ez nem kőbe vésett dolog, ha adott napon valami fennforgás történik, annak van prioritása, de ez esetben is napokon belül elérhető lesz az aktuális rész felidézése. Mivel 15 fejezetünk maradt hátra, így ez a sorozat június végén ér véget, vagyis nem elég, hogy kivezet minket a télből, de még bele is visz a nyárba :) Nyáron pedig bízom benne, lassacskán felpörög majd a film promója is.

Számítok Rátok, a véleményetekre, hogy mit éreztek a fejezet olvasása kapcsán, mi fogott meg benne, mikor először olvastátok, mit gondoltatok az egyes történésekről! Írhattok majd bármiről a fejezet kapcsán, ami eszetekbe jut, akár spoileresen is, hiszen a kötet bárki számára beszerezhető a könyvesboltokban, aki pedig nem olvasta még, azt én magam buzdítanám erre!

1 megjegyzés: