2013. február 6., szerda

Sam Claflin Teen Vogue interjú

Talán emlékeztek a múlt heti "Man on Fire" fotóra a Teen Vogue-ból, már akkor ígértem, hogy ha kijön a kérdezz-felelek része, akkor lefordítom. Na ezt olvashatjátok most, és legnagyobb örömömre a film a téma. Természetesen. :)

Ez volt ám a válogató viadal, amiről mindenki beszélt, és amelynek a győztese Sam Claflin lett. Mozgalmas hawaii forgatási időszakának szünetét kihasználva a 26 éves színész arról mesélt, hogyan kapta meg Finnick Odair hőn áhított szerepét, miképp edzett négy hónapon át Atlantában (helló, kockás hasizom), milyen volt Jennifer Lawrence-szel együtt dolgozni, és szóba kerül a közte és Josh Hutcherson között dúló pasiszerelem is. Olvasd el első exkluzív interjúnkat a Futótűz színészével.

Hali, Sam! Gratulálunk Finnick Odair szerepének megszerzéséhez. Hogyan is zajlott ez az egész?
Hát igen, mellettem döntöttek végül, ahelyett, hogy bármelyik másik helyes, dögös, jóképű színésszel dolgozzanak. (nevet) Engem is meghallgattak, mint bárki mást. Mielőtt bementem volna, nem tudtam, mi ez az egész, nem olvastam a könyveket. Amikor megláttam a lapot, amin rajra volt, hogy a karakter neve Finnick, azt gondoltam magamban: Ki az ördög az a Finnick? Aztán megláttam Katniss nevét is a papíron, akkor beugrott, hogy Oké, ez nyilván az Éhezők Viadala lesz. Aztán úgy döntöttek, hogy szőkére festik a hajamat, és íme elő is állt Finnick. 

Tetszik szőkén a hajad?
Határozottan nehéz megszokni. Napbarnított a bőröm, és kockás a hasizmom négy hónapnyi kőkemény munka eredményeképpen. Lassan úgy érzem viszont, hogy tényleg kezdek hasonlítani Finnickre.

Ez az edzés keménynek tűnik.
Attól a pillanattól kezdve, hogy betettem a lábam Atlantába, elzavartak edzőterembe, naponta két alkalommal. Aztán voltak kaszkadőr edzések is, de megállás nélkül. Hogy őszinte legyek, a film nagy részét azzal töltöm, hogy egy idős hölgyet cipelek a hátamon, mivel Finnick az Aréna-jelenetek nagy része során Mags-et cipeli. Úgy éreztem, minden egyes forgatási nap egy edzés, rohangáltam fel-alá Hawaii-on, hátamon Lynn Cohennel. Ami pedig az étkezésemet illeti, szerintem több csirkét ettem, mint amennyi a világon egyáltalán van. (nevet) Ebédre és vacsorára is csirkét ettem spárgával, reggelire pedig omlettet és zabpelyhet. És ezt négy hónapon át minden áldott nap. Beszéltem a barátaimmal, akiknek azt mondtam: "Istenem, annyira készen vagyok, úgy ennék már végre egy hamburgert." Mire ők így válaszoltak: "Nem tudod, milyen szerencsés vagy, hogy azt csinálhatod, amit csinálsz."

Mitől olyan nagyszerű karakter Finnick?
Nagyon összetett karakter. Finnick kapcsolata Katniss-szel elég viharos - egyik pillanatban Katniss még megbízik a férfiban, a következőben pedig már nem. Imádom a kapcsolatukat. Végül aztán együtt rájönnek, hogy szükségük van egymásra a túléléshez, és ez olyan szép.

Milyen volt együtt dolgozni Jennifer Lawrence-szel?
Jen az egyik legtehetségesebb színésznő, akivel valaha alkalmam nyílt együtt dolgozni. Igazán lenyűgöző személyiség. Már minden szempontból készen van, soha nem kell próbálnia. De a tény, hogy ő ilyen profi és ilyen keményen dolgozik, és az, hogy hajlandó akár össze is piszkolni a kezeit, ha kell, még bámulatosabbá teszik őt.


És mi a helyzet Josh Hutchersonnal és Liam Hemsworth-szel?
Josh-sal életünk első beszélgetését a foci kapcsán nyomtuk le. Megkérdezte, hogy szeretem-e a focit, mire azt válaszoltam, "Naná! Hiszen angol vagyok!" Ha kicsit ki akarom ereszteni a gőzt, akkor a forgatási szünetekben is focizok. Szóval ez közöttünk határozottan pasiszerelem. Sajnos Finnick és Gale nem keresztezik egymás útját, ebben a filmben legalábbis, szóval nemigen volt lehetőségem arra, hogy Liam-et jobban megismerjem. Ha egy kicsit is hasonlít azonban a bátyjára Chrisre, amiben pedig biztos vagyok, hogy hasonlít, akkor minden bizonnyal ő is egy nagyon-nagyon kedves fickó. 

Milyen Hawaiion forgatni, és mit csináltál ott a forgatási szünnapjaidon?
Éppen rengeteg Arénás jelenetet forgatunk. A kezeslábasok kezdenek nagyon meleggé és fullasztóvá válni. De azért olyan ez, mint egy álom, de tényleg. Szórakozásképp pedig lejárunk a strandra. Egyik nap megpróbáltam szörfözni. De sokat focizunk is és moziba járunk. Szórakozunk, ahogy bármilyen másik átlagos ember. Szerintem a legcsodálatosabb dolog, amit megtanultam azáltal, hogy ismert emberekkel dolgozom: Kicsit mindenki egyforma. Nem várhatod el tőlük, hogy valamiféle szuperhősök legyenek, seprűkön, köpönyegekben. (nevet) De tényleg, mi egy nagyon boldog család vagyunk együtt.

Ez jó mókának hangzik. Megvicceltétek egymást a forgatáson?
Ó, igen. Állandóan hülyítjük egymást. Josh és én állandóan azt tervezzük, hogy lopunk egy csirkét és elrejtjük Jen lakókocsijában. Hogy összejön-e vagy sem, még nem tudom.

Miután megjelenik a film, gyökeresen megváltozik majd az életed. Készülsz erre valamiképp?
Finninck nem egy Peeta vagy Katniss. Igazából Katnisst szerettem volna eljátszani, de nem engedték. (nevet) Ami engem illet, Londonban élek, mérföldekre ezektől a [rajongó] srácoktól. Így aztán lehet, hogy nagyon más lesz.

Mire számíthatunk Finnicktől? Mondhatsz nekünk valami ízelítőt?
Csak azt mondhatom, hogy nagyon keményen próbálkozom, és nem fogok csalódást okozni az embereknek. Ő egy nagyon jó megjelenésű fickó, és remélem, sikerül pontosan visszaadnom azt, akiről az emberek olvastak a könyvben, és nem fogok semmi eltérőt csinálni. Szándékosan nem néztem meg azokat a filmeket, amiket eddig csináltam, igazából nem szeretem látni a saját arcom, szóval nem szeretem látni magamat a képernyőn. Én ilyen bizonytalan típus vagyok. Maximalista vagyok, úgy gondolom, a tökéletességre törekszem. Épp azért lettem színész, mert soha nem lehetek tökéletes. Remélem, az embereknek tetszeni fog az alakításom. Remélem, ezúttal valami igazán nagy dolgot csinálunk.
Forrás: Teen Vogue

3 megjegyzés:

  1. Tényleg klassz anyag! :) "Napbarnított a böröm és kockás a hasizmom." Csak szeretné. :D Azóta vissza vedlett angol fickóvá. ;)

    VálaszTörlés
  2. Egyre szimpatikusabb :) A múltkori rádiós interjúban, nem is tudom, de annyira nem jött át a mondanivalója :I De most már nagyon megkedveltem :D Ja és ugye angol, szóval még mindig közelebb van hozzánk, mint Josh xD De ha ekkora a bromance akkor lehet, hogy gyakrabban láthatjuk őt is Európában *-*

    VálaszTörlés
  3. Nem is szőkére festették be a haját... még csak az kellett volna... :D

    VálaszTörlés