2013. február 24., vasárnap

Oscar-esély latolgatás

Még év elején olvastam az Origón egy cikket, amely lyukas garast sem adott azért, hogy Jennifer Lawrence nyerje idén az Oscart Legjobb Női Főszereplő kategóriában. Azóta lezajlott néhány nevesebb másik díjátadó gála is, amely megbolygatta a korábbi felállást. Szintén az Origo filmklubjának mai cikke szerint a Női Főszereplő kategóriában nehéz lenne tippelni a győztes személyére:


A legjobb női főszereplő kategóriájában kezdetben Jessica Chastain tűnt biztos befutónak, de a Zero Dark Thirty körül keltett műbalhé komolyan megártott az esélyeinek. Másodikként Jennifer Lawrence (Napos oldal) tört az élre (a színészek kamarája őt választotta), de ellene dolgozik a már említett lanyhuló érdeklődés a film iránt, és a színésznő mindössze 22 éves kora is. Eközben az utóbbi hetekben előtérbe került Emmanuelle Rivának (Szerelem) pont a kora az ütőkártyája: 85 évesen ő a legidősebb női főszereplő-jelölt, és épp az Oscar-gála napján tölti be a 86-ot. Hármuk közül bárki győzhet, Naomi Watts (A lehetetlen) és Quvenzhané Wallis (A messzi dél vadjai) viszont az esélytelenek nyugalmával ülheti végig a díjkiosztót.
Forrás: Origo

Ti mit vártok?

Az Oscar díjátadó egyébiránt az HBO-n követhető, hajnali 1:00 órától valamiféle pre-show látható, majd 2:30-tól a díjátadó gála. Aki emberbarát időben szeretné nézni, szerdán 19:25-től nézheti meg a műsor ismétlését. 

Aki pedig nem tudja fogni az HBO-t, az az AP Live Oscar linken tekintheti meg a vörösszőnyeges bevonulást. Ha szerencséje van, akkor a show-t is, de erre nem mernék mérget venni. 

4 megjegyzés:

  1. Esélyes Jennifer is és Jessica is. Mind a két filmet láttam és mind a két színésznő nagyot alakított, szerintem nehéz döntés lesz, én minden esetre nem tudok dönteni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én - bevallom - kicsit túlértékeltnek érzem ezt a Napos oldalt. Nagyon tetszett, de legnagyobb jóindulattal is csak egy közepes limonádé. Jó, persze, mély tartalommal. A színészi alakítás is tetszett, de semmivel sem kimagaslóbb, mint bármely másik filmben. Szurkolok Jennifernek, de igazából egyáltalán nem is értem, mi értelme szubjektív műfajban díjat osztani, de ez a gondolat már messzire vezetne :)

      Törlés
  2. Nehéz. Láttam a filmeket, jó alakítások tényleg, Jen és Jessica pedig az a két színész, akikért tényleg rajongok:) De szerintem Jen a kora, és a jövőbeli valószínűleg jó pár jelölése miatt most nem nyer.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tévedtem, de határozottan nem baj! :)
      És nem is Jen lett volna, ha nem esik el:)

      Törlés