2013. február 23., szombat

Dayo Okeniyi az Éhezők Viadaláról

Furcsa számomra, hogy arányaiban róla hallunk a legtöbbet, de én mindig szívesen fordítom. Ebben a gyakoriságban legalábbis. 

Ezúttal az Afrika Magic Entertainment készített vele interjút, akivel arról beszélgettek, milyen érzés nagy hollywoodi sztárokkal dolgozni, szó esett a karrierjéről, zenéről és az Éhezők Viadaláról is. Ezúttal is az ide vonatkozó részeket fordítom. 


A nigériai születésű színész, Dayo Okeniyi hírnevet szerzett magának Hollywoodban. Nem csak azzal, hogy ő alakította az Éhezők Viadala egyik Kiválasztottját, hanem azzal is, hogy egyik közelgő munkája során olyan színészekkel játszik együtt, mint Ben Affleck és Justin Timberlake. 

Honnan ered a színészet iránti szereteted?
Istentől, azt hiszem. A szenvedélyt nem lehet megtanulni, csak táplálni. Azóta szeretem a színészetet és a filmeket, mióta az eszemet tudom.

Thresh szerepét alakítottad az Éhezők Viadalában. Milyen élmény volt?
Hihetetlen. rengeteg színész úgy éli le az életét, hogy nincs lehetősége egy ilyen hatalmas jelenségben részt venni, mint az Éhezők Viadala. Amikor az ember valamiről olyan sokáig álmodozik, mint ahogy én arról álmodtam, hogy egyszer filmszínész leszek, akkor, ha az bekövetkezik, az megérinti az embert. Úgyhogy én nagyon hálás vagyok azért, hogy egy ilyen filmben szerepelhettem.

Milyen edzéseket folytattál az Éhezők Viadala forgatására való felkészülés gyanánt?
Körülbelül két hónapom volt, hogy formába kerüljek a film forgatására. Thresht úgy mutatják be a könyvben, mint egy fizikai csoda, úgyhogy rövid idő alatt rengeteg izmot kellett magamra szednem. Így aztán magas volt a proteinbevitelem, miközben naponta két órát kondiztam is, minden áldott nap, két hónapon keresztül. Egy óra súlyzózás és egy óra harcművészeti koreográfia edzés. Körülbelül 14 kiló izmot szedtem magamra a szerep kedvéért.

Mit tanultál az Éhezők Viadala forgatásán, mi az, amit más filmek forgatására is magaddal viszel?
Hogy túl sok dolog számít. Amikor az ember egy filmen dolgozik, ahol ilyen sok csodálatos tehetség veszi körül, már az is komoly tapasztalatot jelent, hogy az ember jelen van a forgatáson. Minden nap kimentem a forgatásra, akkor is, amikor nem dolgoztam, hogy megfigyeljem az olyan embereket, mint  Jennifer Lawrence, Stanley Tucci, Woody Harrelson és Donald Sutherland. Olyan volt, mint egy mindennapos színművészeti kurzus. Nagyon sokat tanultam ezektől a srácoktól. 
Forrás: Africa Magic Entertainment

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése