2013. február 20., szerda

Éhezők Viadala Kihívás, 6. nap: Egy jelenet, amely megnevettetett


Biztosan Ti is találkoztatok már a Facebookon a "Kihívás-sorozatok" egy-egy darabjaival, például a 30 napos dal-kihívással vagy 100 napos film-kihívással, stb. Ennek a mintájára készült a 30 (illetve 31) napos  Éhezők Viadala kihívás.

A rovat felbukkanásának gyakorisága változó lesz, de most így azt látom, hogy ez a kb kétnaponkénti gyakoriság működik, de ezt sem szeretném mereven kezelni. Továbbra is szeretném összeegyeztetni az egyéb hírekkel, vagyis, ha van miről írni, nem fogom napi sokadik bejegyzésként hozni, viszont ha lankadnak a hírek, akkor mégis legyen miről beszélgetni.

Egyébiránt az oldalsávba kikerült a rovat, aki utólag szeretne írni, egy kattintásra megkapja így az összes lefutott kérdést!


Na, végre egy jó kérdés :) Mondjuk szerintem erre is nehéz válaszolni, mert én kifejezetten szeretem Collins sorozatában, hogy olykor humoros betétek oldják az egyre növekvő feszültséget. Van néhány nagyon ütős beszólás, például hogy szabad-e Haymitch-nek ennyi alkohollal a vérében nyílt láng közelében tartózkodnia? Vagy én azt is szeretem, amikor Katniss Rutára kacsint, amikor kiötli az élelmiszerkészlet megsemmisítését, hogy ez az Éhezők viadala, de ők meg nem éheznek, de szerintem kifejezetten vicces szitu lehet Katniss és Finnick megismerkedése, de nem szaporítom a szót, majd leírjátok Ti is, mire gondoltok :)

Mindenesetre az a jelenet, amely engem leginkább mosolyra fakasztott talán, és leginkább meg is maradt, a harmadik kötetben, a Kiválasztottban olvasható. Amikor a Kapitóliumban található podok veszélyeit sorolják, és a két fiatal rájön, hogy ugyanolyan veszélynek teszik majd ki magukat, mint amikor egy-egy viadalra indultak. Így hangzik ez a könyvben:
"Valaki odalép mellém, a teste megfeszül. Természetesen Finnick az. Mert csak egy másik győztes tudja észrevenni, amit én rögtön kiszúrok. Az aréna. Tele podokkal – vagy csapdákkal –, amelyeket a Játékmesterek irányítanak. Finnick megsimogat egy folyamatosan világító piros pöttyöt az egyik ajtó felett. – Hölgyeim és uraim...

A hangja halk, de az enyém már erősen visszhangzik a teremben.
– Kezdődjék hát a Hetvenhatodik Éhezők Viadala!"
Az idézet Suzanne Collins: A kiválasztott című regényéből származik. Fordította: Totth Benedek

Na, kíváncsi vagyok, kinek melyik jelenet volt a legviccesebb vagy az, amin a legjobbat nevetett :))

33 megjegyzés:

  1. igen ez egy elég jó rész meg még az a rész is jó amikor katniss szól finnicknek hogy beetd csinált neki egy szigonyt mire finick ledobja a korházi köpenyét én azon beszakadtam
    de ami nagyon viszi nálam pálmát az az első könyvben per filmbeb amikor a hivatásosak felkergetik katnisst egy fáre a filmben az volt jó hogy cato katniss után kiabál hogy hova roansz bébi.
    a könyvben asszem ugy van hohy katniss lekiabál hlgy mien az idő odalent :D bocs a helyesírásért telórol vok

    VálaszTörlés
  2. Nekem csak a filmnél volt ilyen, amikor Katniss is végez a tréningteremben, Effie idegeskedik, Haymitch pedig bejön felfelé mutató hüvelykujjal. :D

    VálaszTörlés
  3. Klassz kérdés :)


    "– Megyek, felkeltem Peetát. – mondom, miután végeztünk a kenekedéssel.
    – Várj, még ne! – állít meg Finnick – Ébresszük fel együtt. Fölé hajolunk összekent képpel.
    (…)
    – Peeta, kelj fel! Ébresztő! -szólítom rémülten.
    Ahogy kinyitja a szemét, úgy pattan fel, mintha áramütés érte volna.
    – Áááá. – üvölt rémülten."

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jujj, ez is tényleg ott van :))

      Rájöttem, hogy másik kedvencem, amikor Katniss kinn ragad az erdőben, és végül utána hazaér, és ott vannak a békeőrök, és megnézik Katniss táskáját:
      "Peeta az asztalhoz lép, és kinyitja az egyik zacskót. – Ó, borsmentás cukorka – mondja, és bekap egyet.
      – Az az enyém – mondom, és a zacskó után kapok. Peeta azonban gyorsabb, és már tovább is passzolja Haymitchnek, aki egy egész marék cukorkát töm a szájába, mielőtt továbbadja a zacskót a halkan kuncogó Primnek. – Nem érdemlitek meg az édességet! – mondom."
      ...

      Ez is aranyos jelenet, és Willow Shields emlegette is, hogy reméli, hogy benne marad a forgatókönyvben és leforgathatják, mert jó a hangulata :)

      Törlés
    2. Igen, ez is annyira jó :)

      Még egy kedvenc:

      "Egyszer olyan sokáig marad a víz alatt, hogy már azt hiszem, megfullad, aztán egyszer csak közvetlenül mellettem előbukkan a mélyből, és halálra rémít.
      – Ezt ne csináld – mondom.
      – Mit? Ne jöjjek fel, vagy ne maradjak lent? – kérdezi.
      – Ne gyere fel… Vagyis ne maradj lenn… Ne csináld egyiket se."

      (Az, hogy mindkettőben Finnick az egyik főszereplő, pusztán a véletlen műve :P :D)

      Törlés
    3. Nekem is ez,meg ami előtte volt mikor bekenték magukat:
      – Szegény Finnick. Életedben először nem nézel ki dögösen mi? – szívatom.
      – Úgy valahogy. Ez az érzés mindenesetre ismeretlen számomra. Te hogy bírtad ennyi éven át? – kérdezi.
      – Nem néztem tükörbe. Ne aggódj, majd megszokod – mondom.
      – Csak ha nem kell állandóan a képedet bámulnom – vigyorog.

      Törlés
    4. ja meg ez:
      Én vadászom.Peeta süt.Haymitch vedel.

      Törlés
    5. Ági! Ja, pusztán a véletlené :D
      Nessie!! Igen, nekem is üt, mindkettő. :)

      Törlés
    6. Ági nekem is csak a véletlené xDDD

      Törlés
  4. Uhh,nekem magasan veri a többit a filmben mikor Katniss belevágja az asztalba a kést és erre Effie felkiált: A mahagóni!! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Áh, tényleg az is jó... mekkora "mém/meme" lett belőle. :D

      Törlés
  5. Nekem is egyértelműen az, amit Ági írt.:)Azon jókat nevettem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még azzal kiegészítve, amikor utána röhögnek a Peetán és ő meg próbál nagyon megvetően nézni.:D

      Törlés
  6. - Köszönöm a figyelmet - mondta Katniss, és udvariasan meghajolt, miután megharagudott, hogy nem figyelnek rá a játékmesterek, ezért kilőtte az ott felszolgált sült malac szájából az almát.

    VálaszTörlés
  7. "-Szállj le róla!- Dörmedek rá Johannára.
    Ahogy rám néz, gyűlölet szikrázik barna szemében.- Szálljak le róla?-sziszegi. Aztán előrelép, és mielőtt bármit tehetnék lekever nekem egy akkora pofont, hogy csillagokat látok. - Szerintedki mentette meg neked őket a véresőből, mi? Te... -Finnick a vállára kapja Johannát, belerohan vele a tengerbe, és többször belenyomja a fejét a vízbe." :Dez nekem nagyon betett és mint minden más ez is hattalmas finnickel :D

    VálaszTörlés
  8. Nekem az első könyvben amikor a hivatásosak felkergetik Katnisst a fára és még a MAHAGÓNI!! rész is :)

    VálaszTörlés
  9. Amit Ági és Nessie írt azok, és amikor Katniss és Johanna egymásnak esnek az Arénában. Az első kötetben amikor Haymitch lezúg a színpadról, és én azon is jót mosolyogtam, ahogy megnyerte a Viadalt és mikor Katniss és Peeta nézték a videót és rájöttek, hogy Haymitch is ugyanúgy kiszúrt a Kapitóliummal, mint ők stb.

    VálaszTörlés
  10. Mindegyik poént imádtam, annyira kellettek, és fetrengve röhögtem kb. az összesen. XD Mindegyik, amit eddig megemlítettetek nagyon jó volt, én különösen Finnick és Katniss közös jeleneteit szerettem, azokon nevettem a legtöbbet. Remélem, a filmben is minél több benne marad ezek közül.

    Hozok egy olyat is azért, amit még nem említettetek. :) Ez a beszélgetés az első rész végén szerepel, amikor Katniss meg Peeta a barlangban beszélgetnek (sajnos a filmből kimaradt):
    "A Tizenkettedik Körzetben természetesen egy kivételével mind üresen áll. Haymitch házán kívül egyikben sem lakott még senki.
    Nyugtalanító gondolatom támad. – De akkor Haymitch lesz az egyetlen szomszédunk!
    – Hú, az király lesz – vigyorog Peeta, és még jobban magához ölel. – Te, én és Haymitch. Nagyon meghitt. Együtt piknikezünk, együtt ünnepeljük a szülinapunkat, a hosszú téli estéken meg a Viadalról szóló, véres anekdotákkal szórakoztatjuk egymást.
    – Mondtam már, hogy utál engem! – mondom, de közben muszáj nevetnem, ha belegondolok, hogy Haymitch a haverom lesz.
    – Csak néha. Nem hallottam, hogy józanon akár csak egyetlen negatív megjegyzést tett volna rád – mosolyog Peeta.
    – De ha sosem józan! – vetem ellen.
    – Ez igaz. Összekevertem valakivel. De kivel is? Ja, megvan. Cinna kedvel téged. De valószínűleg csak azért, mert nem rohantál el, amikor felgyújtott – mondja Peeta. – Másrészt viszont Haymitch… nos, a helyedben nagy ívben elkerülném. Gyűlöl téged.
    – Mintha az előbb azt mondtad volna, hogy én vagyok a kedvence – jegyzem meg.
    – Engem jobban utál – mondja Peeta. – Szerintem Haymitchnek úgy általában az emberi nemmel vannak problémái."

    VálaszTörlés
  11. Nekem kettő, mindkettő a könyvben. :D Az első, mikor Haymitch lezúg a színpadról, a másik meg mikor Peeta mondja, hogy "Letépem a ruhádat, ha te is az enyémet." Ezt az égő szerelésükre mondja, de annyit nevettem rajta! :D

    VálaszTörlés
  12. Nekem az első a filmben , amikor Katniss ellövi az almát, Effie kiabál vele, aztán bejön Haymitch komoly pofával, hüvelykujját felmutatja és így szól: "Szép lövés volt kicsim.." aztán röhög.. na meg ez a beszólás nagyon komoly: "Lazíts a fűződön és igyál valamit!"

    A könyvben azok, amit leírtatok+ én is kiegészíteném még pár részlettel (2. könyv) :

    "Peeta megáll mellettem, rajta is ugyanolyan ruha van, mint rajtam. -Mit akart tőled Finnick Odair? – kérdezi.
    Megfordulok, a számat Peeta szájához közelítem, és Finnicket utánozva lesütöm a szememet. – Megkínált kockacukorral, és szerette volna megtudni a titkaimat – mondom csábító hangon.
    – Ajjaj – nevet Peeta. – Ez komolyan hangzik."

    "Chaff átkarol, és mire észbe kapok, egy nagy cuppanós csókot nyom a szájamra. Hátraugrom, köpni-nyelni nem tudok az elképedéstől, miközben ők Haymitchcsel idétlenül röhögnek."

    Amíg a liftre várunk, Johanna lehúzza a fajelmez cipzárját, hagyja, hogy a ruha a földre hulljon, aztán undorodva félrerúgja. Erdőzöld papucsát leszámítva anyaszült meztelenül áll. – Na, így már mindjárt jobb – mondja.
    Végül egy liftbe kerülünk vele, és amíg felmegyünk a hetedikre, egyfolytában Peeta festményeiről csevegnek, miközben a fiú ruhájából áradó fény visszaverődik Johanna csupasz melléről. Miután a csaj kiszáll, látványosan hanyagolom Peetát, de tudom, hogy vigyorog, mint a fakutya. Abban a pillanatban, hogy Chaff és Seeder kiszáll a liftből, és kettesben maradunk, kirántom a kezemet Peeta kezéből, mire ő hangos nevetésben tör ki.
    – Mi van? – kérdezem, amikor kiszállunk az emeletünkön.
    – Ez az egész miattad van, Katniss. Hát nem látod? – kérdezi.
    – Hogyhogy miattam? – kérdezek vissza.
    – Miattad viselkednek ilyen idétlenül. Finnick a kockacukorral, Chaff a cuppanós smacival, Johanna a sztriptízzel. – Próbálja komolyabbra venni, de nem sikerül neki. – Azért szórakoznak veled, mert olyan... hisz tudod.
    – Nem, Peeta, nem tudom – morgok. És tényleg fogalmam sincs, hogy miről magyaráz.
    – Emlékszel, hogy amikor félholtan feküdtem az arénában, semmi pénzért nem lettél volna hajlandó rám nézni, mert meztelen voltam. Te olyan... tiszta vagy – nyögi ki végül.
    – Ez nem igaz! – csattanok fel. – A Viadal óta nem hagytam ki egyetlen alkalmat sem, hogy letépjem rólad a ruhát, ha kamera volt a közelben.
    – Igen, de... úgy értem, a Kapitólium szemében akkor is tiszta vagy -mondja Peeta, és látom, mennyire igyekszik, hogy lecsillapítson. – De szerintem tökéletes vagy. Ezért szekálnak a hülyeségeikkel.
    – Csak röhögnek rajtam, ahogyan te is! – mondom.
    – Nem. – Peeta a fejét rázza, de közben alig bírja megállni, hogy el ne mosolyodjon. Épp azon gondolkodom, hogy kinek is kellene élve hazatérni erről a Viadalról, amikor nyílik a másik lift ajtaja."

    :D

    VálaszTörlés
  13. Nekem igazábol mind amit írtatok, meg a filmben, az interjúk után, amikor haymitch mondja katniss- nek higy j"ò a ruhád" aztán ránéz effiere: "nem a tied" :DD

    VálaszTörlés
  14. Igen, értékeltem a filmben, hogy ha nem is rakták be legtöbb humoros dolgot a könyvből, gyártottak helyette másikakat. XD Például a hüvelykujjas rész tényleg nagyon vicces volt, meg ahogy Haymitch szekálta Effie-t.

    VálaszTörlés
  15. Mindegyik nagyon jó kis jelent, amit írtatok. Ezek mellé én még kettőre emlékszem, amin jókat nevettem.
    Az első kötetből a következő:
    "– Elvesztegetjük az id őt, amit vadászatra fordíthatnánk – jegyzem meg, miután sikerül leveg őhöz jutnom.
    – Azért ezt nem nevezném elvesztegetett id nek –mosolyog Peeta, aztán felül, és nagyot nyújtózkodik. –Üres gyomorral megyünk vadászni, hogy ne lanyhuljon a
    figyelmünk?
    – Kizárt – mondom. – Jól belakmározunk, hogy bírjuk a strapát.
    – Számíthatsz rám, van étvágyam – mondja Peeta. De látom, hogy meglep dik, amikor elosztom a maradék ragut, és odanyújtom neki a púposra pakolt tányért. –Mindet?
    – Nyugi, még ma pótoljuk a készletet – mondom, aztán mindketten belapátoljuk az ételt. Még hidegen is ez az egyik legjobb kaja, amit valaha ettem. Félreteszem a villát, és az ujjammal kaparom ki a tényár aljáról a
    szaftot. – Effie Trinket kitér a hitéb ől, ha meglátja,
    hogyan eszem.
    – Hé, Effie, ezt figyeld! – kiáltja Peeta. A háta mögé hajítja a villáját, és szó szerint tisztára nyalja a tányérját, miközben hangosan és elégedetten sóhajtozik. Aztán csókot dob Effie-nek, és így szól: – Hiányzol nekünk,
    Effie!
    Befogom Peeta száját, de közben én is hangosan röhögök. – Hagyd abba! Lehet, hogy Cato itt ólálkodik a barlang elő tt."
    A másik, amelyik nekem nagyon tetszik, szerintem a legtöbbetek nem úgy reagált, mint én, amikor olvasom ezt a részt. Johanna nevéhez fűződik A kiválasztott könyvből az ebédlős jelenet, mikor Peeta megjelenik. Johanna pimasz és nyers megnyilvánulásait nagyon csípem. Erre a részre gondoltam:
    "A kenyeremet belemártogatom a szószba, és rágcsálni kezdem, miközben Finnicket hallgatom, aki arról sztorizik, hogy egyszer a tengerben úszkált, amikor egy teknős lekapta a fejéről a kalapját, és elúszott vele. Hangosan felnevetek, nem is veszem észre, hogy valaki megáll az asztalunknál,
    szemben velem, a Johanna melletti üres szék mögött. És engem néz. Kis híján
    megakad a torkomban a szószba tunkolt kenyér.
    – Peeta! – köszön Delly. – De jó, hogy kiengedtek... és lejöhettél.
    Két nagydarab őr áll mögötte. Ügyetlenül tartja a tálcáját, az ujjhegyén kénytelen egyensúlyozni, mert a csuklóját összekötözték egy rövid lánccal.
    – Mi ez a menő karkötő? – kérdezi Johanna.
    – Egyelőre még nem vagyok méltó a bizalomra – feleli Peeta. – Az engedélyetek
    nélkül le sem ülhetek az asztalhoz – mondja, és a fejével a két őr felé biccent.
    – Még szép, hogy leülhetsz – mutat Johanna a mellette lévő helyre. – Hiszen
    barátok vagyunk. – Az őrök biccentenek, Peeta leül. – Peeta meg én szomszédos
    cellában raboskodtunk a Kapitóliumban. Jól ismerjük egymás üvöltését.
    Annie, aki Johanna másik oldalán ül, a fülére tapasztja a kezét, és kilép a
    valóságból. Finnick dühös pillantást vet Johannára, és átkarolja a feleségét.
    – Most mi van? A dilidoki azt mondja, ne cenzúrázzam a gondolataimat. Ez is
    része a terápiának – csattan fel Johanna."

    VálaszTörlés
  16. Milyen jó ezeket így végig olvasni, mindegyiken jól szórakoztam... nem is tudom mi a kedvencem, talán a "Haymitch a lesz a szomszédunk", vagy a cukorka dobálós.
    Újabbat nem tudok mondani, azt hiszem ideje lesz lassan egy újra olvasásnak;)

    VálaszTörlés
  17. 1. Haymitch leesik a színpadról
    2. "Leöntöttem miattad a vadiúj gatyámat"
    3. "Lazíts a fűződön és igyál valamit"
    4. A 2.könyvben amikor a kiképzésről mennek fel az emeletre és Johanna meg levetkőzik meztelenre és Peeta meg el kezd vigyorogni és Katniss meg felhúzza magát ezen.

    Hirtelen ezek jutottak eszembe de persze sokkal több is tetszett

    VálaszTörlés
  18. Nekem még az is tetszett amikor a második részében Katniss és Finnick bekent arccal Peeta felé hajolnak és ő meg üvöltve kel fel.

    VálaszTörlés
  19. Amikor Katniss hazatér és a Békeőrök már várják és amikor a kecskére hagyatkozik, hogy miatta nem volt itthon és nekem ebből a részből az tetszik amikor Katniss azt mondja, hogy "Mit bánom, hogy ki csinálja fel azt a hülye kecskét!"
    Bocsi, ha nem pontosan idéztem

    VálaszTörlés
  20. Ancsi, arra a részletre, amit te írtál, én teljesen máshogy reagáltam. Valahogy elkezdett kalapálni a szívem, olyan hangulata van :)

    VálaszTörlés
  21. "Akkor most oda kell állnom Haymitch elé, hogy megmondjam, egy nyolcvanéves nénikével meg a Gyogyóssal és a Feszkóssap akarok egy csapatban játszani. Odalesz az örömtől.":DDDDDDD

    VálaszTörlés
  22. A második részből, amikor elképzeltem, hogy Katniss és Finnick tiszta zöld trutyisan Peeta felé hajolnak, és úgy ébresztik fel. Elképzeltem Peeta fejét, és hogy hogy röhögtek rajta.

    VálaszTörlés
  23. Amikor Katniss azt hiszi, hogy Finnick lesmárolja Peetát. :D

    VálaszTörlés
  24. A liftes jelenet, mikor Johanna levetkőzik a liftben.

    VálaszTörlés