2012. május 22., kedd

Visszaszámlálás: 18 hónap a Futótűzig!

Nos, immáron már "csak" másfél év választ el minket a trilógia második filmjének bemutatójától, úgyhogy ebben a bejegyzésben próbálom összegezni, mennyit is haladt a produkció az elmúlt hónapban.

Nos, röviden: nem sokat. De azért kisebb információmorzsák akadtak.
A legfontosabb az volt, hogy miután nem sokkal Az éhezők viadala bemutatója után Gary Ross visszamondta a második rész rendezésének jogát, a Lionsgate-nek villámsebességgel új rendezőt kellett találnia, aki örömmel megküzd a második rész forgatásának megkezdésséig fenn álló nagyon rövid időben az előkészületek megszervezésével. A nemes feladatot Francis Lawrence kapta, akinek a személye épp egy hónapja lett konkrét, ám csak május elején került ki a hivatalos sajtóközlemény, hogy a filmstúdió megkötötte a szerződést Francis Lawrence-szel, aki azonnal egy rövid felhívásban fordult hozzánk: rajongókhoz.

A film főszereplői közül többeket megkérdeztek a rendezőváltással kapcsolatban: Josh Hutcherson, Liam Hemsworth és Elizabeth Banks egybehangzóan azt nyilatkozták, hogy bár nagyon szomorúak, amiért Gary Ross lemondta a feladatot, de izgatottan állnak a Lawrence-szel való közös munka elé.

Még egy apró infó csurrant-cseppent, az már múlt héten: ez arról szólt, hogy a stúdió a forgatás fő helyszínének megváltoztatásában gondolkodik, és Észak-Karolina helyett Georgiában forgatnának a továbbiakban.

Mi pedig időközben a nagy várakozás közepette ráktattantunk a rajongói poszterekre, amit bevallom, nem bánok, mert nagyon klassz darabok is előkerülnek. Íme a legjobb a legfrissebbekből, de ez és még néhány új  is megtalálhatóak lesznek az eredeti poszteres bejegyzésben


És ide kínálkozik a következő rajongói előzetes is, köszönet Enn-nek a tippért! :)

1 megjegyzés: