2012. május 6., vasárnap

Josh Hutcherson Londonban

Joshról is megjelent egy rövidebb cikk, aki Londonba látogatott és akivel az Oxford Student beszélgethetett.

Minden amerikai számára különös élmény, amikor először jár Angliában, mert hiába azonos a nyelv, a kultúra annyira más, hogy olyan, mintha egy másik bolygón lennének. Sokszor nagyon apró dolgok azok, amelyek az újonnan érkező látogatót meglepik. Az eredetileg Kentuckyból származó Josh Hutcherson sem volt ezalól kivétel, ugyanígy reagált, amikor először járt Londonban: - Nagyon meglepett, milyen sokan vannak mindenfelé... Fel sem fogtam, mekkora nyüzsgés volt egész idő alatt.


Annak ellenére, hogy mindössze 19 éves, és most először jár Európában, Hutcherson Hollywoodban már sok mindent megélt, családi sci-fitől kezdve (Zathura, az űrfogócska), egy szexualitást-felfedező vígjátékon át (A gyerekek jól vannak) egészen 3D-s kalandfilmig (Utazás a Föld középpontja felé) sok mindenben szerepelt. Most a lista egy disztópikus fikcióval bővül, hiszen ő játssza Az éhezők viadala, az év egyik legnagyobb sikerfilmjének egyik központi karakterét. A film egy diktatórikus hatalomról szól, amely minden egyes évben arra kényszeríti 12 körzetét, hogy minden évben bűnbánatot tanúsítson - egy-egy tizenéves fiú és lány képében. A 24 fiatalnak élet-halál harcot kell vívnia egy széles körben közvetített valóságshow keretein belül, amelyben csak egyikük maradhat életben.

A Suzanne Collins nagysikerű trilógiájának első kötetén alapuló film egy központi eleme egy szerelmi háromszög. Katniss Everdeen a 12. körzet aktuális női játékosaként meséli el a történetét és tépelődéseit legjobb barátja Gale, és a körzetből származó fiú játékostársa, Peeta között, akivel együtt küzdenek a túlélésért. Ennek eredményeképpen a többi nagy sikersorozattal, köztük az Alkonyattal való összehasonlítása egyre elterjedtebbé vált. Hutcherson kuncogva jegyezte meg: - Egy kicsit [kis hasonlóságot] én is látok. Vicces, mert olyan, mint ha azt akarnák, hogy riválisok legyenek [a filmek]... Pedig tényleg nem azok.

Tart még a cikk, bár sajnos több képet ehhez nem mellékeltek, de azért érdemes tovább olvasni.

Hutcherson motovációja a Peeta szerepére való meghallgatáson belülről fakadt, és a személyiségük hasonlóságán alapult: - Peetában azt szeretem a legjobban, hogy mindvégig hű marad önmagához, hisz abban, hogy nem fog megváltozni, bármilyen körülményekkel szembesüljön is.

Az azonban, hogy a főhősök számos akadállyal szembesülnek a történet során, enyhe kifejezés. Nagy felhördülést váltott ki (főleg az érintett szülők körében) a könyvben szereplő erőszak filmes megjelenítése, ám a folyamat fontossága okán nem veszett el Hutcherson odaadása a trükkös megvalósítások során. - Ennek ilyennek [brutálisnak] kell lennie. Ez a könyv egyik lényeges eleme... ezeket a gyerekeket ide és ilyen helyzetekbe kényszerítik. Nehéz volt megtalálni az arany középutat, hogy a könyvhűség is megmaradjon és a nézők se tántorodjanak el a filmtől.

Időt szakított arra, hogy megfigyelje a szereplőgárda tagjai közti kapcsolatokat, arra pedig különösen, hogy kövesse Gary Ross rendező utasításait, akiről azt mondta, "azért őt szerződtették, mert tudta, hogyan működjön minden nézőpont egyidejűleg jól." Az Éhezők Viadala uralta az elmúlt hetekben a mozis sikerlistákat, Hutchersonnak pedig döntő szerepe volt abban, hogy ez a sorozat életre keljen. Végül pedig arra emlékeztet, milyen fontos szerepet játszottak ebben kentucky-i gyökerei. Ahogy tömören megfogalmazza: - Nagyon sportos ember vagyok, úgy nőttem fel, hogy folyton kinn játszottunk az erdőben. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése