2012. április 6., péntek

Nem hivatalos, de úgy hírlik: NEM GARY ROSS RENDEZI A FUTÓTŰZT!!

A Playlist cikke:

Ma reggelre kiderült, hogy a Lionsgate és a Fox filmstúdiók megegyeztek Jennifer Lawrence forgatási ütemtervét illetően, a hírek szerint a Fox engedett, ők ősz helyett végül csak jövő januárban kezdik el forgatni az X-Men második részét, így ősszel foroghat a Futótűz kamerája. Délutánra viszont az is napvilágot látott, hogy a Lionsgate-nek nagyon gyorsan szereznie kell egy rendezőt, aki megrendezi a Futótűzt. A Playlist ugyanis megtudta, hogy Gary Ross hivatalosan is kihátrált a sorozatból és nem ő fogja megrendezni a második filmet, állítólag hivatalosan már hét elején közölte a[z összeolvadt] Lionsgate és Summit csapatával, hogy nem fog visszatérni.

Bár nemrégiben olvashattunk arról, hogy a pénz állhat a háttérben, de állítólag ennek van a legkisebb szerepe a döntésben. Ross soha nem volt az a típus, aki ismétli önmagát, (a Pleasantville című szatírától kezdve a lóversenyes drámán, a Vágtán keresztül ért el az Éhezők Viadaláig, ami egy akció-scifi) és azt mondják nincs benne az égető vágy, hogy a következő néhány évét Katniss-szel és a Kapitóliumban töltse (nyilván neki is az első kötet a kedvence). És bár valószínűleg az alacsony fizetés sem volt motiváló tényező, Ross-nak különben is elég jövedelmező karrierje van forgatókönyvíróként is, tehát valószínűleg, nem a pénzen múlik a dolog. Egyszerűen fogalmazva, Gary Ross változásra vágyik a jövőre nézve.

Azzal kapcsolatban pedig, hogy mi lesz ez a [másik] projekt, azt tudtuk meg, hogy valami olyasmi lesz, amit ő írt, és ami (milyen iróniukus is a helyzet) többet hoz majd a konyhára számára, mint amit a Futótűzön keresett volna. Lényegében tehát Ross tehát jól jön ki a helyzetből, hiszen továbblép majd a negyedik nagy produkciójára, és valami mással foglalkozhat [mint az Éhezők Viadala].

Most tehát az a feladat, hogy levadásszanak valakit a helyére. A Futótűzt ugyanis ősszel elkezdik forgatni, 2013. novemberében pedig [remélhetőleg valóban] láthatjuk is a mozikban!
Forrás

7 megjegyzés:

  1. Annyira kár :((
    Remélem, nem fogja elrontani az, aki majd rendezi...

    VálaszTörlés
  2. Naszóval a vegyes érzésekről:

    - egyrészt, amint már írtam, engem személy szerint "bántott", vagy inkább úgy fogalmaznék, hogy zavart Gary Ross arroganciája, amelyet egy-egy premier előtt illetve interjú során olvastam tőle. Én elismerem a munkáját, sokat dolgozott a filmen, amivel nekem olyan nagyon sok gondom sincsen, ám Ross nyilatkozatai és az első kinti reakciók alapján sokkal-sokkal többre számítottam.

    - mindvégig arról volt szó, hogy megrendezi a filmet, amely valóban hatalmas siker lett - odakinn aztán különösen - így pedig kicsit úgy érzem, cserben hagyta azokat a rajongókat, akik bíztak benne, számítottak rá.
    (Keressétek vissza a március 22-i bejegyzést - érdemes a Gary Ross cimkéről elindulni, ott visszafelé, dátum alapján gyorsan megtaláljátok; ott egyértelműen azt nyilatkozta, hogy ő rendezi a következő filmet...)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, most ezzel is abszlút egyetértek. :))

      Törlés
  3. Hm...érdekes. Őszintén szólva nem tudom most milyen érzések vannak bennem, hogy egyrészt bánkódjak, ugynais nem tudni mire számítsak egy másik rendezővel, félek, hogy elrontja másrészt viszont felmerült az is hogy lehet egy olyan rendező jön helyébe aki tényleg szuper jól megcsinálja a második részt. Szóval...nem tudom. Nem tudom, hogy ez mennyire hivatalos, de a napokban biztos megjelennek még cikkek erről a dologról.

    VálaszTörlés
  4. Ez elég gáz. Pénz beszél, kutya ugat - ez most nagyban ideillik. Kicsit sajnálom. :/ De remélem, a váltótársa ügyes lesz, és egy nagyszerű filmet fog csinálni.

    VálaszTörlés
  5. Meglepő, hiszen az interjúkban meg mindenhol úgy tűnt, hogy az Éhezők Viadala trilógia nagyon tetszik neki, és nagyon örült, hogy ő rendezheti a filmet. Ennek ellenére a pénz miatt elég hamar feladta...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kérdés bennem az, hogy a trilógia tetszett-e neki annyira, vagy az első kötet. Mert az első kötet önmagában nagyon erős. De valóban elég konkrétnak tűnt, hogy a második filmet még ő rendezi. Kíváncsian várom a hivatalos álláspontot.

      Törlés