2012. április 13., péntek

Gary Ross hivatalos sajtóközleménye

Mindenféle mellébeszélés nélkül íme Gary Ross hivatalos sajtóközleménye.
Illetve annyit "beszélnék mellé", hogy miközben elmorzsolsz egy könnycseppet, azért jusson eszedbe, mi nem tetszett a filmben. - Ami engem illet, nekem a filmmel nem volt gondom, ez a vélemény rovatból úgyis visszaolvasható. Engem egyedül Gary arroganciája zavart, és zavar talán most is. Mert bár én nem érzem úgy, hogy engem cserbenhagyott volna, de rajongók millióit igen...

A sajtóban az elmúlt időszakban olvasható találgatások ellenére, nehéz de hosszas megfontolás után azt a döntést hoztam, hogy nem vállalom a Futótűz megrendezését. Íróként és rendezőként úgy gondolom, a szűkre szabott határidők okán egyszerűen nincs elegendő időm arra, hogy megírjam, és elkészítsem azt a filmet, amelyet szerettem volna. 

Élveztem az Éhezők Viadalának elkészítését - szakmai pályafutásom legboldogabb időszaka volt. A Lionsgate olyan mértékű támogatását élvezhettem, amelyet egy ilyen nagy jelentőségű sorozat rendezőjeként csak nagyon kevesek élveznek: felhatalmaztak arra, hogy elkészítsem a filmet, amit szerettem volna, és olyan szinten támogatták magát a filmet is, amit magyarázni sem kell az elért figyelemre méltó sikerek után. És más hírekkel ellentétben, a Lionsgate-tel való tárgyalások nem voltak problémásak. Akkor is nagyon megértőek voltak velem szemben, amikor meghoztam ezt a nehéz döntést. 

Nehéz szavakba önteni, hogy érzek azokkal kapcsolatban, akikkel együtt dolgozhattam: Nina Jacobson producerrel, akivel remekül együtt lehetett működni, és igaz barát is volt; a zseniális Suzanne Collins-szal, aki ránk bízta ezt a nagyon csodálatos és fontos történetet; a tehetséges és figyelemre méltó Jennifer Lawrence-szel, akinek színészi játéka legmerészebb elképzeléseimet is meghaladta, és a stáb többi tagjával, akiket büszkén nevezhetek barátaimnak.

Szeretném megköszönni a rajongóknak a támogatásukat, a hitüket, a lelkesedésüket és a bizalmukat. Lehet, hogy nem lesz könnyű megérteni, de továbbra sem szeretnék visszaélni a bizalmatokkal. Köszönöm mindannyiótoknak. Csodálatos élmény volt.

A LIONSGATE sajtóközleménye:
Nagyon sajnáljuk, hogy Gary Ross úgy döntött, nem rendezi meg a Futótűzt. Örömmel számítottunk arra, hogy vele készíthetjük el azt a filmet is. Hihetetlen munkát végzett az első film kapcsán, amiért nagyon hálásak vagyunk. Kapcsolatunk itt nem ér véget, reméljük, hogy Ross a Lionsgate-család tagjává válik, és reméljük, a jövőben is együtt dolgozhatunk vele.

2 megjegyzés:

  1. Csalódtam Ross-ban. Még hogy a határidő zavarta. Üres duma.
    Megtudta volna csinálni, mérget vennék rá. Csak akarat kérdése lett volna az egész.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha azt veszem, hogy tavaly, ha jól nézem a cikkek dátumait, kb márciusban válogatták ki Jennifert, és más főszereplőket olyan május környékén, és idén márciusban - Gary magabiztossága mellett - a moziban volt a film, akkor egyetértek.

      Azt el tudom viszont képzelni, hogy az elmúlt 1-1,5 év elég tömény lehetett Garynek, és így beleugrani egy hasonlóba elég nyomasztó lehet, főleg úgy, hogy a Futótűz előkészületei alatt az Éhezők Viadala DVD-t is csinálni kell, én elhiszem, hogy tömény. Viszont az igaz, hogy ez nem egyszemélyes munka - Gary nyilatkozatai olykor ezt sugallják - hanem többszáz fős csapat van mögötte.

      Mindenesetre szerintem izgulni nem kell, a háttérben zajlik a munka.

      Törlés