2012. április 7., szombat

Árnyaltabb helyzet a Gary Ross üggyel kapcsolatban

A Deadline cikke kissé árnyalja a tegnapi állapotokat, ebből idézek:

A tegnapi híresztelésekkel ellentétben, több forrásból úgy hallottuk, hogy Gary Ross hivatalosan nem mondott le az Éhezők Viadalának folytatásáról. Ross jelenleg családjával nyaral, nem elérhető, de azok az internetes hírek, amelyek szerint Ross kiszállása végleges, nem állják meg a helyüket. 

Az a gondolat, hogy Gary Ross anyagi okokból egyszerűen félrelökje annak a lehetőségét, hogy visszatérjen és megrendezze a Futótüzet, nem logikus. A Vágta rendezője tudja, mi jár a lóverseny győzteseinek, és nem fog a középmezőnyben lovagolni. Ross keményen megküzdött az Éhezők Viadalának rendezési jogaiért és végül rendezői karrierjének legnagyobb sikerét érte el általa. Ezelőtt néhány történelmi drámát rendezett a Universal filmstúdiónál, amelyek azonban nem voltak túl kifizetődőek. Ross számára az tűnik logikusnak, ha egy olyan filmen dolgozhat, amely biztos siker, és amit a közönség tényleg látni akar, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy Ross eddig is milyen aktívan részt vett a Futótűz előkészületi munkálataiban.


Ross és a szerző, Suzanne Collins már tavaly november óta dolgozik a filmen. A Gettómilliomos forgatókönyvét is jegyző Simon Beaufoy első forgatókönyv vázlata épp akkoriban készült el, amikor Az Éhezők Viadala utómunkálatai olyan időbeosztást vártak el Rosstól, amely lehetetlenné tette, hogy átnézze a tervet, megírja az alapokat, majd a folytatás részleteit Suzanne Collins közreműködésével. Úgy tudjuk, Ross a stábtagok mindegyikéhez nagyon közel áll, beleértve a szereplőgárdát is. Ha csak az alkufolyamat teljesen szét nem csúszik, várhatóan Rosst látjuk majd a kamerák mögött a folytatás forgatásakor.

Nos, tök logikus, amit a cikk ír, de én már nem mondok semmit, csak hozom, amit megtudok :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése