2012. április 30., hétfő

Információk a Lionsgate további terveivel kapcsolatban

A Wall Street Journal oldalán jelent meg egy remek cikk, amely arról ír, mi vár a Lionsgate-re az Éhezők Viadala trilógia filmrevitele kapcsán, kifejezetten persze az elkövetkezendő rövidebb távú tervekre koncentrálva. Ebből a cikkből készítek egy összefoglalót, érdekes. 

Az Éhezők Viadala 400 millió dollárt keresett a mozikban, ám a háttérben a stúdió a hátralévő három filmet tervezi - és máris beleszaladt néhány akadályba.

Amellett, hogy új rendezőt kell keresnie, a Lionsgate-nek a film forgatókönyvének elkészüléséről is gondoskodnia kell. A stúdiónak meg kell tervezni az Éhezők Viadala DVD kiadását és meg kell terveznie, mikor jelenjen meg a fennmaradó három film, hogy az jól illeszkedjen az Alkonyat sorozat befejező filmjéhez, amelyhez a Lionsgate a Summit megvásárlása során jutott hozzá. 

Jelenleg a Futótűz előkészületei zajlanak, és a várakozások szerint 2013 őszén kellene a mozikba kerülnie, ám a Lionsgate elveszítette az első rész rendezőjét, Gary Rosst, aki hónap elején közleményében kijelentette, nem képes betartani a stúdió által megszabott határidőket.

A Lionsgate elmondta, hogy nagyon sajnálják, hogy Gary Ross nem vállalta el a [második] film rendezését, és a tárgyalások a megegyezéshez közelítenek Francis Lawrence-szel, akinek korábbi munkái, a Legenda vagyok és a Constantine - A démonvadász című filmek sokak szerint nagyban hasonlítanak ehhez a témához.

Egy dolog biztos: Az éhezők viadala összes fontosabb szereplője aláírt a teljes, négy filmből álló sorozatra, vagyis valószínűleg senki nem követi Gary Ross-t a kijárat felé. 

A stúdiónak azonban még véglegesítenie kell a forgatókönyvet, amelyen jelenleg a Gettómilliomos írója, Simon Beaufoy foglalkozik, és amelynek munkálataiba az első filmhez hasonlóan Suzanne Collinst is bevonják majd. 

A sorozat sikere nagyon fontos a stúdiónak, ezért mindent megtesznek, hogy megfelelően reklámozzák a sorozatot. A Lionsgate egyrészt arra koncentrál majd, hogy a nemzetközi könyveladások száma növekedjen, abban reménykedve, hogy ez hozzásegíti majd őket ahhoz, hogy még nagyobb bevételt érjenek el a Futótűzzel.

A stúdiónak az Éhezők Viadala DVD kiadására is komoly hangsúlyt kell fektetnie, hiszen ez a módszer már bevált az Alkonyatnál, ahol a második film sokkal nagyobb siker volt, mint az első. 
A film kiemelkedő mozis szereplésének köszönhetően a stúdiónak meg kell fontolnia, hogy a DVD-t a mozis megjelenés után 5 hónappal adja ki, a más filmek esetében szokásos 4 hónap helyett. 

Mégis jelenleg túl korai lenne még belevetni magunkat a Futótűz terveibe - figyelmeztet minket a Lionsgate egyik társelnöke, Rob Friedman - hiszen az Éhezők Viadala még mindig a mozikban, és még mindig nagyon jól teljesít.

7 megjegyzés:

  1. Nagyon örülök,hogy Suzanne Collinst is beveszik a forgatókönyv írásba :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez amúgy így történt már az Éhezők Viadala esetében is. Sőt. Ő vitte volna el leginkább a filmet a könyvtől eltérő irányba. Meglepő módon.

      Törlés
  2. Igen-igen tudom.. :) Meg is lepődtem,hogy voltak olyan részek amelyek nem lettek volna könyv hűek és ő nem ellenezte..viszont valamelyik stábtag igen...szóval ez elég fura dolog volt számomra.

    VálaszTörlés
  3. ..."a teljes, négy filmből álló sorozatra"...
    Most akkor hivatalosan is ketté szedik a Kiválasztottat? :O

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát ez az, hogy fogalmam sincs, hogy a Wall Street Journal honnan szedte az infóit. Mondjuk ezt a Rob Friedmant idézi többször, viszont azt, hogy 4 film lesz, vagy hogy a "hátralévő három film", ezeket nem ő nyilatkozza, hanem az újságíró. Szóval én ezt még mindig nem venném hivatalosnak.

      Törlés
    2. Oké, köszi.
      Szerintem a Futótűz bemutatása után lesz itt konkrétum, addig meg már bocsánat, hogy így írom, de hülyítik a jó népet, ezzel a 3 v. 4 film dologgal :/

      Törlés
    3. Szétszedik ..... minden bizonnyal

      Törlés