2015. november 27., péntek

Videóinterjúk a film szereplőivel és készítőivel

Ami soha nem fogy el, de amiből talán soha nem is elég.

Az első kisfilmben arról beszélnek színészeink, hogy milyen spin-off-ot vagy előzményfilmet néznének meg Éhezők Viadala témában.


Jennifer azt mondja, szerinte a legvalószínűbb, hogy egy előzményfilmet készítsenek fiatalabb szereplőkkel, de ő legszívesebb Woody Allen Éhezők Viadala feldolgozását nézné meg Kate Blanchettel a főszerepben, Peeta és Gale nélkül.
Sam Caflin a kezdetekhez térne vissza legszívesebben, hogy mi volt az oka a Viadal elindításának. De ez egy nagyon összetett történet, szóval más irányba is el lehetne mozdulni, például bemutathatnák Haymitch Viadalát. De Snow elnök felemelkedése, az eszméi születésének bemutatás is érdekes és kerek történet lehetne.
Woody Harrelson azt mondja, ő ugyan nem számít rá, hogy készítenének előzményfilmet vagy folytatást, de ő azt nézné meg, hogy Caesar Flickerman hogyan rendezkedik be ebben az új világban.

Van egy átiratunk még egy pekingi vörösszőnyeges interjúhoz is, azt az ugrás után olvashatjátok.


Magát a videót ugyan nem tudom beágyazni, meg nekem elindítani sem nagyon akarja, de aki elég kitartó, az EZEN a remek kínai oldalon megnézheti. Amúgy itt egy hosszabb, szintén kínai nyelvű cikk/interjú is található (ahogy nézem, az interjú kínai átirata lehet), de vessetek meg érte, akkor sem fordítom le. Pedig nagyon vicces ám ráereszteni a Google fordítót :D

Jennifer egy olyan történetről mesél, amely szerint egyik alkalommal Liammel egy füstbomba csapdába estek. [Nemigen tudom ezt hova tenni, mert ilyen a filmből nem rémlik, de ezt írja az átirat. Újdonság, az tény. A Google fordítóból azt nyomoztam ki, hogy ahol a fekete masszás rész volt, és bemennek az épületbe, robbantak mű füstbombák, de az egyik véletlenül valódi volt, abba szaladhattak bele.] Liam felidézi, hogy ugyanazon a helyszínen kificamította a bokáját. A legintenzívebb jelenet forgatásaként Josh azt nevezi meg, amikor megtámadja Katnisst, a fekete olajos massza érkezésekor.

Jennifer Lawrence aztán az epilógus forgatásáról mesél, elmondja, hogy nagyon megkönnyítette a dolgát, hogy az unokaöccseivel forgathatott, mert Bear már ismerte Josh-t, és nagyon jól kijöttek egymással, a kisebbik picurt pedig nagynénjeként könnyen meg tudta vigasztalni, ha szükség volt rá. [Google fordító: Josh: Szeretem Jennifer. Jennifer: Tényleg szeretsz engem. Éves medve (Bear), most négy éves, ő és Josh nagyon társalgási, jönnek együtt játszani.] 

Jen a Futótűz felvonulási ruháját nevezi meg kedvenc Éhezők Viadala jelmezeként [jó döntés!] [Google fordító: Trilogy 2: Xinghuoliaoyuan" sor cseresznye piros inget viselni nagyon kényelmes, látszott cool.], majd Mahershala Alira tippelne, aki szerinte megnyerhetne egy Viadalt. Liam megsértődik, amiért Jen nem őt mondta ;) Josh megerősíti, hogy A Kiválasztott 1. részében a drasztikus fogyását számítógépes effekttel állították elő, Jennifer pedig azon kezd poénkodni, hogy így neki is könnyű lett volna.

Nina Jacobson elmagyarázza, hogy bár nem tehettek bele a filmbe mindent a könyvből, de azért a film olyan érzést sugall, mint a könyv. Átadja a történet lényegét és érinti a fő témáit és a benne szereplő kapcsolatokat is visszaadja.

Francis Lawrence Johannáról beszél, hogy megpróbálták megfogni Katniss-szel való kapcsolatuk lényegét és egy jelenetbe összesűríteni. [Szerintem többet érdemelt volna a karakter.] Beszélnek a könyv két filmre való szétszedéséről és hogy miért két különálló történet a két film. [Google: de Susan nagyon világos, "nevetségessé madár" Ez írt két történeteket első felében az "Meg tudjuk menteni pita,"]
Francis itt is megerősíti, hogy nem tettek be CGI képeket a filmbe Philip Seymour Hoffmanról, A Kiválasztott 2. részében látható összes mozgókép eredeti, viszont némely szövegeit más szájába kellett adni. Francis arról is beszél, hogy mindvégig a film végét tartották szem előtt és hogy ragaszkodni akartak az eredeti anyag sötétségéhez.

Amúgy találtam egy olyan részt is a Google fordítós átnézéskor, ami Katniss és Prim esküvői táncára utal. Bár a fentebb jelzett "fordítások"ból sejthetitek, hogy biztosat nem merek mondani, de én úgy értelmezem, hogy ez volt Katniss búcsúja Primtől. Nem mondhatta el Primnek, mire készül, mert a húga akkor nem engedte volna, hogy elmenjen, ezért táncos formában volt a búcsú. Ír a cikk arról is, hogy teremtették meg ezt a forgásélményt (valahogy együtt forog velük, követi őket a kamera), de majd ha látom ezt normál angol szövegként, biztosan értelmesebben meg tudom fogalmazni.

Felmerül, hogy hogy jött a stáblista alá Ruta/Prim altatója: sokat morfondíroztak, hogy mi legyen: kérjenek meg valakit, hogy felénekeljen valamit? Vagy tegyenek oda egy számot a háttérzenék közül? Aztán jött az ötlet, hogy használják fel újra az alatatót Az Éhezők Viadalából, hogy ezáltal keretes szerkezetet biztosítsanak a sorozatnak.

Végül a főszereplő hármas azt a feladatot kapja, hogy válasszanak ki egy számot karaktereiknek. Jen Alicia Keys Girl On Fire című számát választaná, Josh pedig Whitney Houstontól az I Will Always Love You-t. Liamnek nem ugrik be semmi izgalmas, mire Jen egészen zseniális módon segíti ki és javasolja a Rolling Stones I Can't Get No Satisfaction-t. :D
Forrás: Jabberjays

2 megjegyzés:

  1. Érdekes cikk volt, köszönjük.
    A Google fordító... Hozta a formáját. :D

    VálaszTörlés
  2. Tényleg jó cikk volt:) Köszi;)

    VálaszTörlés